Introducere în numerologie

Durata articol - 11 minute
Numerologie

Numerologia este o practică orientată către studiul simbolismului numerelor în raport cu lumea înconjurătoare. Prin intermediul ei se pot face aproximări interesante în ceea ce privește caracterul și personalitatea unui individ.

Prin contrast, Astrologia este o practică cu un limbaj simbolic mult mai bogat care permite schițarea măsurii Destinului și a Liberului Arbitru în viața unui om, precum și determinări mai precise ale caracterului și personalității unui individ. În analizele de pe acest site vei găsi ambele abordări, dar datorită avantajelor oferite de Astrologie, analizele natale disponibile sunt făcute pe baza Astrologiei.

Dacă vrei să afli mai multe despre Astrologie, poți citi și articolele introductive ale site-ului soră (doar în engleză momentan): Astrology Emporium

Principiul fundamental care stă la baza numerologiei este vibrația/frecvența. Se pornește de la premiza că numele unui obiect denotă vibrația sa specifică, vibrație ce poate fi descoperită prin literele din care numele său este compus . Același lucru se spune și despre om și numele și prenumele său. Numele și prenumele, prin literele din care sunt compuse, se pot reduce la o singură cifră care ne arată caracteristicile arhetipului pe care îl reprezintă.

Numerologia are rădăcini foarte îndepărtate putându-i-se urmări genealogia până acum 10.000 de ani, în Egipt și Babilon.

CUVINTE CHEIE ALE NUMERELOR

1 – Declansator de evenimente, deschizator de drumuri, original, conducator, independent, strangator, individualist.

2 – Cooperare, adaptabilitate, respect fata de ceilalti, asociere, mediere.

3 – Exprimare, literal, social, arte, creativitate, bucuria de a trai.

4 – De capatai, ordine, a servi, lupta impotriva limitelor, crestere permanenta.

5 – Expansiune, profetie, aventura, folosirea libertatii in mod constructiv.

6 – Responsabilitate, protectie, a ingriji, comunitate, familie, echilibru, simpatie, armonie, creativitate.

7 – Analiza, intelegere, cunoastere, constientizare, studiu, meditatie, căutare, spiritualitate, înțelepciune, meticulozitate.

8 – Indatoriri sociale, doritor de rang social, doritor de putere, cu aspitatie catre mari averi, mare organizator.

9 – Umanist, darnic, lipsit de egoism, obligatii, creativ, capabil de sacrificiu.

11/2 – Marele vizionar, spirit inaltator, intuitiv, iluminat, idealist, visator.

22/4 – Marele constructor, mari indatoriri, forta puternica, conducator.

33/6 – Marele vindecător, lider spiritual, iubitor al umanității, învățător.

CUM SE CALCULEAZĂ

pythagoreantable

Pornind de la data nașterii și tabelul de mai jos pe baza alfabetului latin (vocalele cu diacritice se iau ca vocale simple)  se calculează toate numerele, prin operații matematice simple, reducând mereu la o cifră, cu excepția cazului în care se ajunge la unul din numerele maestre – 11, 22, 33. Numerele maestre se iau în calcul doar în cazul indicilor principali. Pentru ceilalți indici, atunci când acestea apar, ele se reduc mai departe la o singură cifră.

CALEA VIEȚII

Cel mai important număr din harta numerologică este: Calea vieții. Acest număr indică direcția vieții mele, calea pe care merg, oportunitățile și provocările pe care le voi avea de întâmpinat.

Se calculează pornind de la data nașterii. Data mea de naștere este: 04 Octombrie 1986

Există mai multe metode de a calcula acest număr:

– fie adunând cifră cu cifră și reducând suma ulterioară la o singură cifră, sau până se obține unul din numerele maestre:

0 + 4 +1 + 0 +1 +9 + 8 + 6 = 29 = 2+ 9 = 11/2

– fie reducând ziua, luna și anul la o cifră (mai puțin în cazul în care există sau se obține unul din numerele maestre):

(0 + 4) +  (1+0) + (1 + 9 + 8 + 6 = 24 = 2 + 4 = 6) = 4 + 1 + 6 = 11/2 (1+1)

– fie adunând număr cu număr și reducând suma ulterioară la o singură cifră, sau până se obține unul din numerele maestre:

4 + 10 + 1986 = 2000 = 2+0+0+0 = 2

Deși toate cele trei metode conduc, în esență, către aceeași cifră (2 sau 11/2) se pot observa anumite diferențe între ele. Personal, am ales a doua variantă datorită faptului că cele trei cifre obținute prin reducerea zilei, lunii și a anului la o singură cifră sunt aceleași cifre folosite și în calculul numerelor Provocărilor, Perioadelor și Pinaclurilor(culmilor) vieții – indici care arată curgerea timpului, iar ținând cont de faptul că numărul Căii vieții este cel mai important și are impact asupra întregii vieți, mi s-a părut o conexiune firească.

Așadar, Calea mea în Viață se află sub influența numărului 11/2 (această notație indică numărul de bază – 11 – și numărul la care acesta se reduce  – 2 ). Atunci când citesc interpretarea voi ține cont atât de caracteristicile date de cifra 11, cât și de cele oferite de cifra 2 (cele două interpretări sunt oricum înrudite, întrucât 11 este o versiune supraîncărcată a lui 2, așa cum 22 este o versiune supraîncărcată a lui 4, iar 33 o versiune supraîncărcată a lui 6).

În ceea ce mă privește mă regăsesc incredibil de mult în caracteristicile cifrei 11. Sunt prea modest ca să spun despre mine că sunt un vizionar, dar sunt cu siguranță un om care trăiește în lumea ideilor și a conceptelor abstracte mai mult decât în oricare altă lume. Este un aspect puternic înrădăcinat în felul meu de a fi, iar acest lucru mă bucură și mă sperie în același timp.

Pentru a calcula și afla interpretarea pentru Calea în Viață, intră aici.

NUMĂRUL DESTINULUI

Al doilea număr ca importanță este Numărul destinului. Acest număr arată talentele, abilitățile, țelurile și are o greutate specială în relație cu toate lucrurile legate de carieră. Acesta se calculează însumând cifrele corespondente fiecărei litere și reducând numărul obținut până la o cifră sau până când se obține unul din numerele maestre.

ANDREI STÎNGĂ = 1+5+4+9+5+9+1+2+9++5+7+1 = 58 = 5+ 8= 13 = 1 + 3 = 4

Și de această cifră mă simt puternic legat. Pot observa cel mai ușor caracteristicile cifrei 4 atunci când conștientizez nevoia mea aproape viscerală de a organiza, clasifica și compartimenta totul începând cu activitățile de zi cu zi, serviciul, și culminând cu propriul meu for interior.  Un lucru pentru care sunt recunoscător acestei trăsături este faptul că îmi este foarte ușor să mă controlez și să mă organizez. Mă construiesc și reconstruiesc constant, clădind mereu o fundație din ce în ce mai solidă. Adeseori devin foarte rigid în gândire și viziune și am tendința de a mă pierde în detalii structurale infinitesimal de mici, pierzând imaginea de ansamblu. Muncesc intens, constant, chiar „mașinistic”.  Obișnuiesc să îmi formez o idee clară și precisă asupra întregului procesul de la început până la sfârșit, cu tot cu potențiale variații și factori de risc.

DORINȚA INIMII

Al treilea număr în ordinea „greutății” este Dorința inimii. Acest număr indică factorul motivator principal din spatele celor mai multe dintre alegerile mele, în special cele legate de stil de viață și mediu înconjurător. Se calculează însumând cifrele corespunzătoare vocalelor și reducând suma până se obține o singură cifră, sau un număr maestru.

ANDREI STÎNGĂ = 1 + 5 + 9 + 9 + 1 = 25 = 2 + 5 = 7

Această cifră este una dintre cele mai intens resimțite cifre din harta mea. Aici regăsesc cele mai profunde aspirații ale sufletului meu, dorința de a răspunde la marile întrebări ale vieții, abilitatea de a despărți firul nu în patru ci în șapte, tendința de a pătrunde dincolo de ceea ce este vizibil pentru a cerceta aspectele subtile ale vieții. Tendința de izolare și predispoziția către reflecție interioară, interesul pentru multiple domenii ale cunoașterii și abilitatea și necesitatea de a lega informații diverse într-o tablou unitar.

NUMĂRUL PERSONALITĂȚII

Al patrulea număr pe scara ierarhică a numerelor este Numărul personalității. Acest număr relevă acea primă impresie pe care oamenii și-o fac despre mine în cea mai mare parte din cazuri. Se calculează însumând cifrele corespunzătoare consoanelor și reducând suma până se obține o singură cifră, sau un număr maestru.

ANDREI STÎNGĂ = 5 + 4 + 9 + 1 + 2 + 5 + 7 = 33/6 (3+3)

Personalitatea mea se încadrează întradevăr în caracteristicile pe care cifra 6 le reprezintă. Sunt cald, blând și echilibrat. Lucrez cel mai eficient în medii armonioase și liniștite. Eman afecțiune și atrag oameni care au nevoie de ajutor și vindecare. Am un simț pedagogic foarte dezvoltat.

Aceștia sunt cei patru indicatori principali din harta mea numerologică, dar acesta este doar începutul.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand cursul de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale Astrologice disponibile însecțiunea SHOP din bara de meniu

Citește mai multe articole despre numerologie

Presupunând că ți-ai calculat deja aceste numere principale, vizitează articolele de mai jos pentru a-ți face o idee generală despre ce înseamnă ele în viața noastră cea de toate zilele.

Poți vizita în continuare analizele următoarelor personaje celebre:

Sau poți vedea consulta profilele numerologice ale următoarelor nume:

 

 OBSERVAȚII PERSONALE:

– Numerologia nu este o știință. Este firesc să nu te regăsești complet în indicii pe care îi vei găsi în hartă. Omul este o ființă de o complexitate infinită ce nu poate fi redusă la una sau mai multe cifre. Există încă foarte multe lucruri pe care numerologia nu le va releva niciodată, chiar și pornind de la premiza că poate aprecia corect 100% tot ceea ce spune că poate aprecia.

– Numerologia este un instrument de autocunoaștere. Cea mai bună utilizare pe care i-o pot atribui este de departe aceea de ajutor în descifrarea mecanicii psihicului și comportamentului uman.

– Încearcă să privești numerele în ansamblul lor, ca și cum ai asculta o piesă muzicală, unde fiecărei note îi corespunde o cifră. Tu ești muzica. Deși partitura este aceeași ea poate fi cântată în fiecare zi diferit, sau poate reprezenta un punct de plecare dincolo de care se poate improviza la nesfârșit.

– Nu te raporta la numere sau la indici ca la niște puncte fixe ci, mai degrabă, ca la niște repere generale, mutabile. Departe de a fi constrângeri (ex.: „Dacă nu am cifra 1, înseamnă că nu pot fi lider sau deschizător de drumuri), numerele îți arată calea prin care poți păși dincolo de ele, dincolo de limitele pe care în mod normal nici măcar nu ne-am gândi să le punem la îndoială.

În esență, numerologia este menită întotdeauna să fie doar o poartă către o cunoaștere de sine mult mai profundă, mult mai adâncă, dincolo de caracterul și trăsăturile noastre de personalitate. Este important să învățăm lecțiile oferite de ea, apoi să mergem mai departe, mai adânc, către acest Univers extraordinar numit: OM.

 

 

Comentariile sunt închise.