Semnificația numerologică a numelui de familie Ionescu

 
Durata articol - 1 minut

Etimologia numelui Ionescu

Multe din numele de familie din onomastica românească sunt derivate, având sufixe tradiționale, așa cum ar fi -escu-ăscu-eanu-an-aru-atu, sau -oiu, care sunt cele mai frecvent întâlnite. Aceste sufixe sunt specifice limbii române, constituind un semn de recunoaștere al apartenenței respectivelor nume la familia onomasticii limbii române.

De obicei, sufixul -escu este atașat unui prenume masculin (de cele mai multe ori), cu semnificația fiul lui [prenumele tatălui]. Spre exemplificare, nume de familie precum AnghelescuDănescuGeorgescuIonescuPopescuSăvescuStănescu și Udrescu respectă modalitatea de formare descrisă.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Nume_de_familie

Semnificația numerologică a numelui de familie Ionescu

Numele Ionescu este un nume masculin, cu o tradiție îndelungată în România, însemnând la origine fiul lui Ion, un alt nume cu tradiție. Numele Ionescu descrie în general o familie în care se pune preț pe tradiție, istorie, libertate, experiență, cunoaștere, trăire, aventură, dar și pe relații, cunoștințe, manipularea altora în folosul propriu etc.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică

Arhaicitate, hereditate, leneveală, împietrire, necontenire, nepătat, omnisciență, ospătare, sagacitate, necompromis, teatral, socotire, specialist, stăpânire.

Continuă călătoria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *