Semnificația numelui Ion, Ionut, Ionel, Nelu

 
Durata articol - 3 minute

Etimologia numelui Ion

Se poate afirma ca Ion a fost si este inca cel mai raspindit si frecvent nume de persoana nu numai la romani, ci la toate popoarele europene (bineinteles, in forme specifice fiecarei limbi). Forma specific romaneasca Ion reproduce un vechi nume pers. ebr. Johanan; incadrat in bogata familie a teoforicelor frazeologice, acesta este format din /o-, abreviere normala si curenta pentru Jahve (—> Ilie) si vb. hanan „a face favoare, a avea mila” (de aici si foarte frecventul -» Ana). Semnificind „Jahve a avut mila, a facut favoare”, Johanan este la origine o formula de multumire adresata divinitatii care a favorizat nasterea unui copil mult asteptat de parinti.

https://www.interpretare-nume.ro/Ioana-Ion.html

O particularitate interesantă a acestui nume este legătura sa cu „muntele sacru” al Dacilor: KogaIon. Acest vârf misterios este legat de legenda lui Zamolxis, marele zeu al străbunilor noștri, care s-a retras într-o peșteră a murit și a reînviat după 3 ani. O variantă de traducere a lui Kogaion este „Vârful sau Capul Sacru/Sfânt”, iar Ion era în trecut un apelativ al Regilor dacici.

Semnificația numerologică a numelui Ion

Semnificatia numelui Ion

Acastă hartă numerologică este aplicabilă celor ce poartă numele „Ion”, fără modificări sau adăugiri. Este un nume propriu neamului nostru, și are o semnificație aparte.

Vibrația generală a numelui 11 (119) poartă cu sine amprenta moștenirii sale strămoșești. Numărul de Origine este un număr special, care are ca divizori numai numere prime! Acest aspect arată că vibrația 11 este o vibrație puternică, și descrie un om care poartă și duce mai departe o moștenire, o legătură cu trecutul nostru, adusă în prezent, pentru a fi dusă mai departe în viitor.

Bărbații care poartă acest nume simplu dar puternic, sunt adesea încărcați cu un simț al responsabilității față de cei din jur. Dorința inimii 6 (69) descrie o nevoie de liniște și armonie în jurul său, și de nevoia de a controla mediul său înconjorător.

Personalitatea 5 (50) descrie o persoană cu un magnetism personal foarte puternic. Numărul 5 se întoarce mereu la sine (5×5 = 25, 5x5x5 = 625), motiv pentru care vorbim despre acest magnetism personal care atrage oamenii în jurul său, unii pentru a se lăsa inspirați, alții pentru a fi ajutați.

Semnificația numelui Ionuț

Semnificatia numelui Ionut

Spre deosebire de Ion, Ionuț este un diminutiv, o variantă a lui Ion, destul de des întâlnită și aceasta. M-am întrebat de ce părinții preferă Ionuț în locul lui Ion, și am ajuns la concluzia că Ion este prea „greu” de purtat, în special pentru copii. 

Ionuț descrie astfel o persoană reflexivă, gânditoare, inteligentă, orintată spre filosofie, știință, etc. 

Semnificația numelui Ionel

Semnificația numelui Ionel

Ca și în cazul lui Ionuț, Ionel este o variantă a lui Ion, tot o formă de diminutiv, dar în acest caz ea descrie o persoană mai concentrată, mai individualistă, independentă, cu o personalitate abundentă, expansivă.

Semnificația numelui Nelu

De data aceasta avem de-a face cu o variație a diminutivului Ionel, care nu mai păstrează decât foarte puțin din semnificația rădăcinii sale.

El descrie un om practic, poate chiar materialist, inteligent, iar uneori manipulativ.

Considerații Generale

Pentru un tablou cu adevărat personal semnificațiile numerelor de mai sus trebuiesc privite prin prisma hărții natale, numerologice sau astrologice.
Dacă vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *