Semnificația numelui Ion, Ioan, Ioana, Oana, Ionut, Ionel, Ionela, Nelu

 
Durata articol - 6 minute

Etimologia numelui Ion

Se poate afirma ca Ion a fost si este inca cel mai raspindit si frecvent nume de persoana nu numai la romani, ci la toate popoarele europene (bineinteles, in forme specifice fiecarei limbi). Forma specific romaneasca Ion reproduce un vechi nume pers. ebr. Johanan; incadrat in bogata familie a teoforicelor frazeologice, acesta este format din /o-, abreviere normala si curenta pentru Jahve (—> Ilie) si vb. hanan „a face favoare, a avea mila” (de aici si foarte frecventul -» Ana). Semnificind „Jahve a avut mila, a facut favoare”, Johanan este la origine o formula de multumire adresata divinitatii care a favorizat nasterea unui copil mult asteptat de parinti.

https://www.interpretare-nume.ro/Ioana-Ion.html

O particularitate interesantă a acestui nume este legătura sa cu „muntele sacru” al Dacilor: KogaIon. Acest vârf misterios este legat de legenda lui Zamolxis, marele zeu al străbunilor noștri, care s-a retras într-o peșteră a murit și a reînviat după 3 ani. O variantă de traducere a lui Kogaion este „Vârful sau Capul Sacru/Sfânt”, iar Ion era în trecut un apelativ al Regilor dacici.

Semnificația numerologică a numelui Ion

Semnificatia numelui Ion

Acastă hartă numerologică este aplicabilă celor ce poartă numele „Ion”, fără modificări sau adăugiri. Este un nume propriu neamului nostru, și are o semnificație aparte.

Vibrația generală a numelui 11 (119) poartă cu sine amprenta moștenirii sale strămoșești. Numărul de Origine este un număr special, care are ca divizori numai numere prime! Acest aspect arată că vibrația 11 este o vibrație puternică, și descrie un om care poartă și duce mai departe o moștenire, o legătură cu trecutul nostru, adusă în prezent, pentru a fi dusă mai departe în viitor.

Bărbații care poartă acest nume simplu dar puternic, sunt adesea încărcați cu un simț al responsabilității față de cei din jur. Dorința inimii 6 (69) descrie o nevoie de liniște și armonie în jurul său, și de nevoia de a controla mediul său înconjorător.

Personalitatea 5 (50) descrie o persoană cu un magnetism personal foarte puternic. Numărul 5 se întoarce mereu la sine (5×5 = 25, 5x5x5 = 625), motiv pentru care vorbim despre acest magnetism personal care atrage oamenii în jurul său, unii pentru a se lăsa inspirați, alții pentru a fi ajutați.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (119): goană, rigid,

Semnificația numelui Ioan

După cum putem vedea în configurația sa numerologică, Vibrația Generală a numelui este 120 (3). Acest număr este un număr feminin, nedefinit, triunghiular/piramidal, abundent. Este spiritual prin excelență și este asociat cu creativitate, comunicare, deschidere, dar și cu Trinitatea (Tatăl, Fiul și Sfântul Duh). În mai toate culturile și basmele lumii întâlnim numărul 3 ca având valențe și potențe magice, dar acest lucru nu este întâmplător.

Bărbații Ioan, prin urmare, tind să fie deschiși, joviali, optimiști, creativi, și comunicativi. Sunt persoane calde și sensibile, emoționale, cărora le place să se exprime liber. În schimb, tendința lor de a oscila către împrăștiere și superficialitate este contrabalansată de atracția irezistibilă către profunzimile sufletului.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (120): magician, (a) nimici

Semnificația numelui Ioana/Oana

Configurația numerologică a numelui Ioana, este destul de similară cu cea a numelui Oana. Diferența dintre ele este reprezentată prin expresia numerică a numelor (Ioana = 121, Oana = 112). Numele Ioana este un număr masculin, definit, pătratic, compus din numere prime. Descrie femeile Ioana ca având un caracter puternic, înzestrate fiind cu tărie sufletească.

În esență, lecțiilor sunt similare, dar 121 (Ioana) aduce ceva mai multă intensitate,și mai multă reflecție interioară (fiind pătratul lui 11), iar în acest caz, el aduce în plus și lecția sensibilității și a intuiției (reprezentate pentru cifra 2). Oana, prin contrast, este mai echilibrată, mai versatilă, mai relaxată poate.

Primul lucru pe care îl voi nota este faptul că ambele nume conțin o singură consoană și patru/trei vocale. Aparent, acest lucru este nesemnificativ, dar el are o însemnătate foarte adâncă. În limba ebraică, spre exemplu, vocalele sunt atât de sacre, încât în redactarea textelor acestea erau omise complet. Vocalele descriu părțile interioare, esența (asociate cu Divinitatea), pe când consoanele descriu ceea ce se poate vedea din exterior, aparențele (asociate cu Lumea fizică).

În consecință, persoanele care poartă acest nume sunt mult mai deschise, mult mai sensibile, dar și mult mai vulnerabile decât alți oameni. Acest fapt este unul important și planează deasupra întregii configurații numerice. Analizând literele care compun numele Ioana, putem afla că, dincolo de suprafață, se află o sensibilitate profundă, aspirații înalte, simțul responsabilității, dragostea față de oameni, nevoia de apropiere și apreciere, dar și dorința de a dobândi independență, de a crea și de a-și asuma riscuri.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică: dedicare, Ganimede, iceberg, imagine.

Semnificația numelui Ionuț

Semnificatia numelui Ionut

Spre deosebire de Ion, Ionuț este un diminutiv, o variantă a lui Ion, destul de des întâlnită și aceasta. M-am întrebat de ce părinții preferă Ionuț în locul lui Ion, și am ajuns la concluzia că Ion este prea „greu” de purtat, în special pentru copii. 

Ionuț descrie astfel o persoană reflexivă, gânditoare, inteligentă, orintată spre filosofie, știință, etc. 

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (619: autoamăgire, beteșug, desfăcut, deviat, dintr-odată, împrăștiere.

Semnificația numelui Ionel

Semnificația numelui Ionel

Ca și în cazul lui Ionuț, Ionel este o variantă a lui Ion, tot o formă de diminutiv, dar în acest caz ea descrie o persoană mai concentrată, mai individualistă, independentă, cu o personalitate abundentă, expansivă.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică: domn, dor, (a) îmboldi, rocă, rod.

Semnificaţia numelui Ionela

Numele Ionela este varianta feminină a numelui Ionel.

Ionela, aşadar, este o femeie dinamică, curioasă, într-o continuă transformare şi evoluţie. Are nevoie de stimulare, de conversaţie antrenantă şi de un mediu în care să se poate dezvolta în mod liber.

Este expresivă, lipsită de inhibiţii, şi pare să fie mereu în căutarea unui ideal în viaţă.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (155): aplicabil, dans, (a) descâlci, fanfară, mesia.

Semnificația numelui Nelu

De data aceasta avem de-a face cu o variație a diminutivului Ionel, care nu mai păstrează decât foarte puțin din semnificația rădăcinii sale.

El descrie un om practic, poate chiar materialist, inteligent, iar uneori manipulativ.

Cuvinte cu aceeași expresie numerică (385): călător, deosebit, discotecă, flagrant, iscodit, racolat, spionare.

Considerații Generale

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *