Semnificația numelui Irina – Eternul Salvator

Durata articol - 4 minute

Semnificatia numelui Irina

Reiau analiza prenumelor noastre românești cu un nume deosebit.

Semnificația etimologică a numelui Irina

Prenume feminin frecvent astazi, Irina reproduce vechiul gr. Eirene’ sau Eirena, a carui semnificatie era clara pentru ca substantivul corespunzator eirane inseamna „pace”. Ca nume propriu, Eirene este foarte vechi in Grecia (apare in Teogonia lui Hesiod) si apartine mitologiei, Eirene, Eunomia („disciplina”) si Dike („dreptate”) sint binecunoscutele chore, fiice ale lui Zeus si ale lui Themis, care ocrotesc vegetatia sau pazesc locasurile ceresti din Olimp, chemind sau alungand norii ce le invaluie. Devenita zeita a pacii, Eirene era celebrata atat la Atena cat si la Roma, orase in care avea altare si temple. Alaturi de numele feminin, vechii greci foloseau si mase Eirenaios „dedicat” (redat in latina prin Irinaeus sau Irineus, forma pastrata in limbile apusene). La popularitatea numelor a contribuit si sensul mistic pe care l-a capatat cuvintul grecesc (dintre cei 25 de termeni folositi in Septuaginta pentru a traduce ebr. salom „pace”, eirene este cel care se impune). Sursa

Semnificația numerologică a numelui Irina

Semnificatia numerologica a numelui Irina

Găsesc foarte interesant faptul că la rădăcina etimologică a acestui prenume se află cuvântul „Pace”, fiind de altfel unul dintre cuvintele prin care este descris numărul 33.

Pentru femeile care poartă acest nume așadar, Destinul 33 al numelui descrie acea calitate a sufletului lor caracterizată prin căutarea armoniei, a păcii, și în general a unor condiții ideale, poate chiar utopice. Femeia Irina nu este însă preocupată că viziunea sa despre viață poate fi prea utopică sau idealistă, și își urmărește propria cale cu ambiție, curaj și determinare.

În cifrele care alcătuiesc acest nume se găsește cu preponderență cifra 9. Indică printre altele aspirații înalte, un caracter nobil, și în general o viziune umanistă asupra vieții. Irina tinde sa fie o persoana caldă, sensibilă si încrezătoare, înzestrată însă cu o intuiție care o scapă de cele mai multe ori din belele.

Poate cea mai mare slăbiciune a femeilor care poartă acest nume este tendința de a renunța la sine pentru ca „lucrurile să meargă bine”, cu alte cuvinte tendința de a se sacrifica, în special dacă această temă se regăsește și în configurația numelui întreg, sau în harta astrologică.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc luate cum grano salis, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și nu trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un capăt.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    Nicolae Stoian Salut Andrei, Multumesc mult pentru harta numerologica si interpretarea ei; iti marturisesc ca nu stiam ca este o munca de o asemenea anvergura; probabil ca daca as fi avut constienta asupra efortului necesar pentru intocmirea acestei lucrari, fie nu ti-as fi cerut asta, fie as fi actionat cu multa prudenta, in ideea in care sa nu te impovarez cu acest exercitiu, mai ales facut la modul voluntar. Ma gandesc sincer sa incerc sa-ti recompensez efortul, de indata ce acest lucru va deveni posi… Nicolaie StoianBucurești