Viața lui Hedy Lamarr – Artist Creator

 
Durata articol - 11 minute
Hedy Lamarr
 Hedy Lamarr

Speranța și curiozitatea în legătură cu viitorul păreau mai atrăgătoare decât certitudinile. Așa eram. Necunoscutul a fost întotdeauna atât de atractiv pentru mine… și încă este.

— Hedy Lamarr

Fiindcă nu am mai scris de multă vreme un astfel de articol, am decis să revin cu o analiză a destinului unei femei care m-a impresionat prin strălucirea și arderea rapidă a unei vieți consumate parcă prea devreme.

În caz că nu ştiaţi cine este, iată o scurtă prezentare a vieţii şi realizărilor acestei femei deosebite.

Pentru mai multe detalii, puteți vizita și pagina de Wikipedia dedicată ei.

Analiza Numerologică

Datele oficiale spun că Hedy Lamarr s-a născut pe data de 9 noiembrie, dar există surse care spun că ea considera data de 13 noiembrie ca fiind importantă astrologic pentru ea, fiind de fapt adevărata ei dată de naștere.

 Hedy Lamarr – 13.11.1914

Pentru acest articol am ales data de 13 Noiembrie.

Din perspectiva principiilor hermetice, Calea Vieții este un indicator care descrie modul de manifestare al Omului respectiv în decursul vieții.

Astfel, Calea Vieții descrie o persoană născută sub semnul inspirației și nevoii de a se exprima și cunoaște.  Am întâlnit acest număr în configurațiile multor artiști și am observat că în general este însoțit de frământări emoționale destul de puternice. Reflectând asupra acestui aspect, am realizat recent că cifra 3 se află între 2 și 4, două dintre cele mai pasive și mai reflexive numere din întreg spectrul numerelor. Calea Vieții 3 pare că descrie așadar acel tip de persoane care oscilează constant între dorințele creatoare, nevoile proprii, și necesitatea asumării responsabilității față de cei din jur, oscilații însoțite deseori de frecvente schimbări de dispoziție. Există aici o tensiune care cel mai adesea își găsește calea de exprimare prin artele expresive (actorie, scris, muzică, pictură, desen etc.)

Tema cifrei 2 o vedem repetată mai departe în numele și destinul ei prin Numărul Destinului 11/2 și Numărul Personalității 11/2. Între aceste coordonate se înscrie destinul acestei femei fascinante. Preponderența cifrei 1 în acești indicatori, precum și în prenumele sale și în data nașterii ne arată aici existența unui principiu creator care se cere manifestat într-un fel sau altul. Vorbim totodată despre nevoia unui spațiu propriu, despre nevoia de independență, de libertate, de griji. Numărul 11 aici ca indicator al Destinului arată mari frământări lăuntrice, o dinamică interioară electrizantă, și în general încercări și experiențe de viață în care ea să își poată explora potențialul lăuntric.

Personalitatea 11/2 ne arată mai departe că natura ei a fost un mister pentru toți cei care au cunoscut-o, bărbați și femei, fiindcă oricât de mult ar fi privit-o ar fi văzut în cele din urmă doar propriile reflecții. Numărul 11 descrie în fapt o oglindă în care te poți vedea cu claritate și precizie, dar acest gen de oglindă îți arată cel mai adesea ceea ce nu vrei sau îți este dificil să vezi și să recunoști cu privire la propria persoană.

Această dinamică interioară de regulă creează foarte multă energie pe care un om născut sub această configurație în general simte nevoia să o transforme printr-un proces creator. Sub aceste considerente văd eu manifestat potențialul creator și inovator, reprezentat prin diferitele sale inovații în tehnica militară, cu repercursiuni până la sistemul de telecomunicații fără fir folosit astăzi în întreaga lume.

Tema destinului lui Hedy Lamarr este așadar tema cunoașterii, a creației și a împărtășirii rezultatelor muncii sale cu lumea întreagă. Dorința Inimii 9 descrie astfel prin suma vocalelor numelui său tema aspirațiilor umaniste, largi, universale, altruiste. Este interesant de altfel că a fost numită cea mai frumoasă femeie din lume, și cu toate acestea a suferit foarte mult în dragoste, trecând prin nu mai puțin de 6 căsnicii.

În sfârșit, configurația ei strigă a neconvențional, și cu siguranță Hedy Lamarr a fost o femeie neconvențională cu un potențial creator foarte mare.

Numele de scenă pe care l-a folosit pentru tot restul vieții este Hedy Lamarr.

Hedy Lamarr - Nume de scena
Hedy Lamarr - Nume de scena Hedy Lamarr – Nume de scena

O scurtă privire privire asupra numelui ei de scenă ne arată că persona ei, masca pe care o purta în fața și în afara camerelor era aceea a unei persoane calde, misterioase, unsă parcă cu toate alifiile. Odată ce treceai însă de primele impresii te lovea din plin aerul ei caracteristic, unic, inspirația de care dădea dovadă, energia și profunzimile gândurilor și sufletului său, dimensiuni nu întotdeauna ușor de gestionat de către cei din jur.

Sunt convins însă că această femeie a cunoscut nefericirea în viață, căci o astfel de putere de introspecție are aproape întotdeauna efectul de a ne disipa iluziile și de a ne arăta adevărata față a realității noastre existențiale.

În sfârșit, destinul lui Hedy Lamarr a propusat-o către succes și glorie, dar undeva de-a lungul timpului ea pare să își fi pierdut calea, izolându-se de ochii publicului în ultimele decenii ale vieții, înstrăinându-se de cunoscuți și limitând contactul cu exteriorul la o linie de telefon prin care vorbea ore în șir cu câteva dintre prietenele sale apropiate. A apelat în cele din urmă la chirurgie estetică, în speranța că își va recăpăta frumusețea de odinioară și gloria pierdută, rămânând însă desfigurată în urma acelor intervenții.

Deși ultima parte a vieții ei se află sub mai degrabă sub semnul suferinței și misterului, voi încerca cu ajutorul arte astrologice să decelez anumite elemente care ar putea arunca mai multă lumină asupra destinului acestui personaj fascinant.

Analiza Astrologică natală

 Hedy Lamarr – Harta Astrologică Tropicală, Sistemul de case întregi

În zodiacul tropical, Hedy Lamarr este născută în zodia Scorpionului, și cu Ascendentul în Rac, sub guvernarea Lunii.

Nu voi intra prea mult în detalii aici. Voi sublinia însă preponderența elementului Apă, element reprezentativ pentru personalitatea ei. Mercur, Soare în Scorpion, sub guvernarea lui Marte, Luna în Fecioară, Saturn în casa I, în conjuncție cu Pluton… sunt elemente care trimit către o viață interioară foarte bogată și importantă, capacitate analitică, minte pătrunzătoare, dar și instabilitate emoțională. Există aici un întreg complex de forțe psihice cu care Hedy Lamarr se confruntă de-a lungul vieții cerând parcă să fie integrate în psihicul ei conștient.

Există indicatori astrologici care indică un set de condiții psihice inițiale dificile:

  • Saturn retrograd in casa I, in exil, diurn, în dezacord cu tema nocturnă, și conjunct cu Pluton.
  • Jupiter în casa VIII, o casă neproductivă, în Vărsător, sub guvernarea alui Saturn, diurn, deconectat de domiciliul propriu, și într-o conjuncție largă cu Uranus.

Aceste configurații indică tensiuni psihice considerabile, un fel de răni psihologice care necesită timp și atenție pentru vindecare. Poziția Soarelui și a lui Mercur în Scorpion indică întradevăr o capacitate de analiză și introspecție foarte bună, însă faptul că se află sub guvernarea lui Marte, o planetă malefică, care este ea însăși deconectată de acest domiciliu, duce această putere de conștientizare și introspecție într-o zona mai degrabă întunecată, către tenebre.

Această temă a tenebrelor am perceput-o și mai devreme, în analiza configurației numerologice. Luna în Fecioară, sub guvernarea lui Mercur, aduce aici mai degrabă a cinism, practicalitate și pragmatism.

Marte împreună cu Venus (retrogradă) în Săgetător aduc în această combinație un aer de senzualitate, curiozitate, libertinism, dorință de explorare, sete de cunoaștere, atracție față de necunoscut.

În sfârșit, temele personalității reflectate de harta tropicală arată o persoană a cărei tendință naturală este aceea de a trăi cu intensitate, oscilând perpetuu între două extreme.

Analiza Astrologică Siderală

Hedy Lamarr - Astro Sideral (DO)
 Hedy Lamarr – Harta Astrologică Siderală, Sistemul Case Egale întregi

Din perspectiva sistemului zodiacal sideral, Hedy Lamarr s-a născut sub semnul constelației Balanță, o zodie în care Soarele se află în cădere. Ținând cont că este și în dezacord cu secta dominantă, indică în general condiții de viață dificile.

Guvernatorul Ascendentului în Gemeni, Mercur este și el aici, retrograd, în triplicitatea proprie, în limitele lui Jupiter, dar retrograd și oriental, deci diurn, în dezacord cu secta dominantă. Mai mult, Mercur se află aici și sub razele Soarelui, o condiție debilitantă.

Saturn se află în casa I, retrograd, deconectat de domiciliul propriu, retrograd, diurn, deci în dezacord cu secta dominantă, și în conjuncție strânsă cu Pluton.

Lotul Norocului se află în casa III, o casă cadentă, în zodia Leului, sub guvernarea Soarelui. Indică un potențial ridicat, șansa de a dobândi un statut material foarte bun, a XI-a casă de la Lotul Fortunei fiind ocupată chiar de Soare și Mercur. Condiția Soarelui aici însă trimite către risipirea averii.

Jupiter în cădere în casa VIII, în zodia Capricornului, deconectat de domiciliul propriu, în dezacord cu secta dominantă, confirmă această temă a câștigului și a pierderii în viața lui Hedy Lamarr.

Marte este poate singura planeta înzestrată cu demnități astrologice în harta ei. Este o planetă nocturnă, occidentală, în acord cu secta dominantă, în domiciliul propriu, și în casa VI, o casă cadentă, dar o casă în care Marte se bucură. Potențialul malefic al lui Marte este compensat, și indică aici tărie de caracter, ambiție, voință, determinare, curaj, acțiune, forță. Indică în general reușită pe plan profesional, dar privind în ansamblu sunt slabe șanse ca ea să se bucure de rezultatele muncii sale.

Mijlocul Cerului în Vărsător, sub guvernarea lui Saturn care ocupă casa I, în Gemeni, cu Mercur ca și dispozitor, ar putea indica aplecarea actriței spre tehnologie, tehnică, știință, invenție, comunicații, teme care descriu contribuțiile ei în domeniul științific și militar.

În sfârșit, Venus, planeta dragostei, se află alături de Marte, retrogradă și în cădere în zodia Scorpionului, într-o casă cadentă… în general o configurație destul de dificilă care trimite la încercări în dragoste, pierderi, risipiri, rătăciri, dar și o atracție și o fascinație vie pentru tot ceea ce este periculos, interzis, tabu, ocult. Casa VII ocupată de zodia Săgetător și guvernată de Jupiter indică mai multe căsătorii, iar condiția lui Jupiter nu ne permite să fim prea optimiști cu privire la tema căsătoriei în viața sa.

Concluzii

Recunosc că am fost mânat în scrierea acestui articol de o fascinație mai degrabă întunecată față de acest personaj carismatic și enigmatic în același timp.

E ușor să arunci o privire în istorie și să rezumi viața unui om în câteva cuvinte, dar realitatea nu poate fi cuprinsă niciodată în cuvinte simple înșirate pe hârtie.

Ceea ce mi-a reamintit destinul acestei femei este faptul că fiecare viață poartă cu sine necesitatea împlinirii acelui arc al evoluției lăuntrice, și că poate unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face în această viață este să dăm curs acestei necesități.

Altminteri, viețile noastre se încadrează aproape din necesitate în coordonatele stabilite prin destin la naștere. Urmând calea care ni se deschide fiecăruia din interior este posibil, după cum spun înțelepții, să ajungem la o condiție în care să ne putem depăși condițiile de destin inițiale și, de ce nu, să ne făurim destine noi.

Află mai multe despre destinul tău

Dacă vrei și tu propria ta hartă natală, ca să te cunoști mai bine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive disponibile pe site în secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *