Semnificaţia numelui Victor – Eternul Învingător

Durata articol - 5 minute

Semnficatia numelui Victor

Etimologia numelui Victor:

Prenume raspandite, frecvente si apreciate astazi, Victor si Victoria au semnificatie clara pentru vorbitorii limbii romane, care le pot pune usor in legatura cu subst. victorie sau adj. victorios. Ga si cuvintele comune prin care pot fi intelese, numele personale sint de origine latina; in izvoarele din primele secole ale erei noastre — deci odata cu aparitia crestinismului, Victor, gen. Victoria si un derivat de la acesta, Victorius, apar cu foarte mare frecventa, fapt care se explica prin valoarea augurala a numelor: victor „invingator, victorios”, de la vb. vinco, vincere „a invinge” (de aici si Vincentiu), simboliza victoria noii credinte. in ceea ce priveste fem. Victoria, acesta era chiar numele zeitei victoriei, in timpul imperiului, Victoria Augusti fiind divinitatea protectoare a imparatilor. Popularitatea de care s-au bucurat aceste formatii se reflecta si in numaru] mare al martirilor inclusi in onomasticonul sacru (aproximativ 40), prin cultul acestora numele raspindindu-se in toata Europa.

Sursă: http://www.interpretare-nume.ro/Victoria-Victor.html

Semnificaţia numerologică a numelui Victor

Semnificatia Numelui Victor

Din punct de vedere numerologic, numele Victor are o configuraţie deosebită. Destinul 33 marchează numele unui bărbat care are aşteptări înalte atât de la sine cât şi de la cei din jur. Este sensibil şi empatic, înţelege psihologia omului şi resorturile care îl animă şi cel mai adesea este interesat de tot felul de idei şi concepte filozofice abstracte menite să îmbunătăţească viaţa celor din jurul său.

Dorinţa Inimii 6 continuă tema deschisă mai sus de Destin şi ne vorbeşte despre un om care în adâncul sufletului său îşi doreşte linişte, armonie, echilibru, justiţie în lume şi pace universală. Victor este aşadar un visător, dar un visător care are şi puterea interioară de a transforma realitatea din jurul său. El interacţionează cu lumea din jurul său şi la fiecare pas vede o posibilitate de îmbunătăţire şi acţionează în consecinţă.

Motorul său interior funcţionează pe bază de iubire şi armonie, aşa că se va strădui întreaga viaţă pentru a aduce aceste două coordonate în viaţa sa, prin toate mijloacele posibile. Mai mult decât atât, tinde să se considere responsabil pentru suferinţele lumii, motiv pentru care în cele din urmă ajunge să îşi asume rolul unui vindecător, al unei persoane care luptă împotriva nedreptăţii în societate, al unei persoane care încearcă să producă o schimbare prin propriul său exemplu.

Personalitatea 9 ne spune despre Victor că tinde să fie înconjurat de oameni care gravitează în jurul său, atraşi, ba chiar fascinaţi de energia sa şi de misterul existenţei sale. Are o atitudine elegantă în faţa vieţii, este carismatic şi poate fi chiar înzestrat cu numeroase abilităţi artistice.

Slăbiciuni: Poate fi arogant, despotic, are tendinţa de a se critica prea aspru, poate avea aşteptări nerealiste de la sine şi de la cei din jur, tinde să sacrifice prea mult din timpul şi energia sa pentru oamenii din jur.

 

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc luate cum grano salis, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și nu trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un capăt.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    EugeniaBună, Andrei, Îți mulțumesc pentru hărțile pe care ni le-ai facut. Azi noapte aproape am făcut noapte albă, nu am putut dormi și am citit mare parte din ce ai lucrat. Sergiu a primit și el și o să îți scrie și el. Mie mi-a spus sărut-mâna, nu se aștepta la o lucrare atât de compexă. Nu le-am printat înca, o să mă ocup și de asta. Îți dai seama cât de curioși am fost să le citim la prima mână. Felicitări pentru pasiunea și munca ta. Cu permisiunea ta, am să… Eugenia Bolea16 Ianuarie 2013Italia