Despre Astrologia Predictivă

 
Durata articol - 5 minute

 

Astrolab Astrologie

În Astrologia tradițională există o ramură specială dedicată tehnicilor predictive. Dintre acestea, cea mai puternică și mai folosită de către Astrologii din vechime este tehnica Direcțiilor Primare. Spre deosebire de tehnica modernă a tranzitelor planetelor, care urmărește mișcarea reală a acestora prin zodiac, Direcțiile Primare presupun direcționarea fiecărui punct de interes pe zodiac, începând cu poziția natală, asociind fiecărui grad parcurs cu aproximativ un an de viață. Este o tehnică de predicție generală, care se poate folosi în mod independent sau împreună cu alte tehnici predictive. În acest articol vom detalia tehnica direcțiilor primare de bază.

Spre exemplu, dacă Mijlocul Cerului (carieră, profesie) se află în harta natală la 9 grade în Vărsător, pentru a afla direcția primară a acestuia la vârsta de 20 de ani a nativului, adăugăm la poziția ocupată de Mijlocul Cerului încă aproximativ 20 de grade, ajungând la aproximativ 29 de grade în Vărsător.

Direcțiile Primare erau folosite cu precădere pentru direcționarea celor  5 puncte tradiționale numite și ”hylegice”:

 • Ascendent – pentru chestiuni legate de sănătate
 • Mijlocul Cerului – pentru chestiuni legate de carieră și profesie
 • Soarele – pentru chestiuni legate de forță vitală, putere intelectuală, încredere
 • Luna – pentru chestiuni legate de sănătate și vitalitate
 • Lotul Norocului – pentru chestiuni materiale, financiare.

Suplimentar, se pot direcționa și celelalte planete, în conformitate cu semnificațiile fiecăreia.

 • Jupiter – pentru prosperitate, copii
 • Venus – pentru dragoste, căsnicie, copii, plăceri
 • Mercur – pentru călătorii, schimbări, întâlniri
 • Marte – pentru accidente, forță, neplăceri
 • Saturn – pentru încercări de viață, sănătate, moarte.

O analiză predictivă a direcțiilor primare pleacă întotdeauna de la potențialul existent în harta natală. Cu toate acestea, este important de reținut că această tehnică este eficientă atâta timp cât se cunoaște ora exactă a nașterii.

O „eroare” de +/- 20 minute se poate traduce în +/- 5 ani în timing-ul direcțiilor primare, raportat la vârsta omului, ceea ce ce deja face ca tehnica să fie irelevantă…

Tocmai din acest motiv, aceeași tehnică a direcțiilor primare a fost folosită pentru rectificarea orei de naștere, prin sincronizarea direcțiilor primare semnificative din harta natală estimată, obținându-se astfel ora rectificată a nașterii.

Astrologii din vechime începeau întotdeauna analiza cu o rectificare a orei de naștere a nativului. Voi vorbi despre rectificarea orei de naștere într-un alt articol, cu altă ocazie. 🙂

Studiu de caz

Directii Primare Mijlocul Cerului

Direcționarea Mijlocului Cerului

În exemplul de mai sus avem un sector din harta natală a unui client în care Mijlocul Cerului (MC) se află la 9 grade în Vărsător, iar Jupiter se află la 14 grade în Pești, retrograd.

Prin tehnica direcțiilor primare putem calcula momentul în care MC va ajunge în dreptul lui Jupiter natal, conjunctură considerată ca favorabilă pentru cariera acestuia. Rațiunea din spatele acestei afirmații este următoarea:

 • Fiindcă Jupiter în calitatea sa de Mare Benefic se află domiciliul propriu (Pești), în limitele și în decanul propriu, chiar în casa a X-a, a carierei și profesiei, spunem că nativul are un mare potențial profesional, poate atinge culmi înalte în cariera și profesia sa, și poate dobândi onoruri, statut social.
 • Cu toate acestea, fiindcă Jupiter este Retrograd la naștere (Rx), spunem că Nativul va cunoaște succesul profesional mai degrabă în a doua parte a vieții.
 • Momentul în care Mijlocul Cerului (MC) atinge poziția lui Jupiter, se vor declanșa condițiile necesare pentru ca nativul să atingă poziția și beneficiile indicate în carieră de Jupiter în harta natală.

Fiindcă Jupiter se află la 14 grade în Pești, iar Mijlocul Cerului(MC) la 9 grade în vărsător, diferența în grade dintre ele (un semn zodiacal are 30 de grade) reprezintă cu aproximație vârsta la care MC va ajunge în dreptul lui Jupiter prin direcție primară. În cazul nostru vorbim despre 35 de grade (21 grade rămase din Vărsător + 14 grade din Pești), care pot fi echivalate cu aproximativ 35-36 de ani. Spun aproximativ fiindcă în fapt calculele presupun anumite formule trigonometrice pentru a obține un rezultat exact, dar în principiu ne putem ghida și după această aproximație.

În cazul de față, putem spune că nativul nostru va întâlni condițiile propice pentru a dobândi succes  în carieră și profesie în jurul vârstei de 35-36 de ani. Până atunci, condiția sa în carieră și profesie va fi cel mult mediocră.

Concluzii și observații finale

Exemplul de mai sus descrie foarte pe scurt esența tehnicii direcțiilor primare. Este un instrument puternic și precis, care oferă rezultate rapide în special atunci când este combinat cu alte tehnici predictive mai fine, dar mult mai laborioase.

Se poate folosi cu încredere în completarea unei analize natale, sau într-o analiză a carierei și a businessului pentru a obține un randament maxim.

 

Află mai multe despre destinul tău

Dacă vrei și tu propria ta hartă natală, ca să te cunoști mai bine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive disponibile pe site în secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *