Semnificația numelui Adrian: Împăratul înțelept

Durata articol - 5 minute

Adrian

 

Etimologia numelui Adrian

Adrian si Adriana, prenume frecvente astazi la romani, reproduc numele pers. lat. Hadrianus (fem. Hadriana), la origine un cognomen cu semnificatia „de la Hadria”, derivat de la numele de loc Hadria. in Italia antica erau doua localitati care purtau acest nume: una in regiunea veneta (astazi Adria din provincia Rovigo), veche colonie care in sec. 5 i.e.n. avea raporturi comerciale cu Grecia (de aici vine numele Mare Hadriaticum, care inainte desemna numai partea superioara a actualei Adriatice) si alta in regiunea picena (astazi Atri din provincia Teramo), probabil locul de origine al gintei Aelia} emigrata in Spania, si din care descinde imparatul Adrian. Originea numelui Hadria ramine nesigura, desi incercarile de a-1 explica sint numeroase (unii specialisti il considera de origine etrusca, asa cum credeau si anticii, iar altii, data fiind asemanarea cu un nume din Balcani, propun un etimon ilir). Devenit nume independent si purtat de citiva martiri din primele secole ale erei noastre, vechiul nume roman patrunde in onomastica crestina si, prin intermediul acesteia, se raspindeste in Europa, fiind deci mult mai vechi decit majoritatea numelor de origina latina preluate pe cale culta in secolul trecut. Preluat din latina de catre greci (sub forma Adrianos), numele ajunge la popoarele slave si de aici la romani, in vechile documente ale tarii Romanesti apar formele Andrian si Andreian (in anii 1468 si 1490, un jupan din Gorj; ca nume al unui munte apare in doua documente din anii 1468 si 1493 si tot cu valoare toponima, in Moldova, Bitcele Andrienilor).

(sursă)

Semnificația numerologică a numelui Adrian

Adrian

Din punct de vedere numerologic, numele Adrian are o rezonanță aparte. Este concentrat în principiu asupra particularităților numărului 11. Acest lucru spune despre bărbații care poartă acest nume că sunt oameni care preferă simplitatea și adevărul în orice situație. Preferă să nu se complice în mod inutil, sunt diplomați, și tind să vadă dincolo de iluziile și măștile pe care le arborează oamenii din jurul lor.

Există o latură sensibilă a lui Adrian pe care cei din jur o pot rata, mai ales dacă ajung să confunde această latură a sa cu un soi de rezistență sau dificultate în a se apropia de oameni din prima. Cu toate astea, cei care ajung să înțeleagă această latura a sa înțeleg că are nevoie de anumiți oameni și poate și un cadru aparte ca să poată fi el însuși.

Relațional vorbind, Adrian tinde să fie destul de critic (11) și să aibă așteptări destul de înalte de la cei din jurul său, dar asta doar fiindcă are așteptări înalte și de la sine. Prosperă cu adevărat atunci când se înconjoară cu oameni care îi permit să fie el însuși, cu atât mai mult cu cât el tinde să dobândească cunoaștere de sine prin relaționarea cu cei din jur.

Numărul 11 este un număr dificil care nu poate fi echilibrat ușor, mai ales când e preponderent într-o configurație numerică. El ne vorbește despre o comunicare de tip dublu feedback (1-1) cu ajutorul căreia Adrian reușește să înțeleagă realitatea din jurul său și să o traducă în experiențe care îl ajută să evolueze.­­

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc luate cum grano salis, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și nu trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un capăt.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    Nicolae Stoian Salut Andrei, Multumesc mult pentru harta numerologica si interpretarea ei; iti marturisesc ca nu stiam ca este o munca de o asemenea anvergura; probabil ca daca as fi avut constienta asupra efortului necesar pentru intocmirea acestei lucrari, fie nu ti-as fi cerut asta, fie as fi actionat cu multa prudenta, in ideea in care sa nu te impovarez cu acest exercitiu, mai ales facut la modul voluntar. Ma gandesc sincer sa incerc sa-ti recompensez efortul, de indata ce acest lucru va deveni posi… Nicolaie StoianBucurești