Semnificația numelui Adam: Întâiul

Durata articol - 4 minutes

Semnificația numelui Adam

Voi continua seria analizelor numerologice ale numelor cu un un nume mai puțin întâlnit în onomastica românească, dar foarte cunoscut publicului larg: Adam.

Semnificație  etimologică

Adam este un personaj în Cartea Genezei, Coran și Kitab-i-Íqán. Potrivit mitului creației a religiilor avraamice, el este primul om. Conform Vechiului Testament, a fost creat de către Yahweh Elohim-(„Yahweh-Dumnezeu”, Dumnezeul lui Israel) din pământ, “după chipul și asemănarea sa“, în ziua a șasea a Creației. Tatăl luiCain, Abel și Set. Perechea lui este Eva.

Termenul de „Adam” se poate referi atât la prima persoană, precum și la crearea omenirii. De asemenea, termenul simbolizează păcatul originar și abuzul absurd al libertății. Alungarea din rai este semnul pedepsei pentru cei care ar îndrăzni să se identifice cu divinitatea.

Adam poate fi identificat și ca prototip al lui Isus, numit în Prima epistolă a lui Pavel către corinteniAdam cel Nou(1 Corinteni:15). Sursa: Wikipedia

Semnificația numerologică a numelui Adam

Numerologic vorbind numele Adam reprezintă chiar simbolul cu care este asociat cel mai adesea: Primul, Inițiatorul, Începutul.

Bărbatul Adam este încrezător, intuitiv și stăpân pe sine. Este genul de om care umple o cameră cu prezența sa magnetică. Este omul acțiunii mai degrabă decât al declarațiilor și, de obicei, tinde să gândească înainte de a spune ceva astfel încât impactul vorbelor sale să fie și mai puternic. Pentru Adam, cuvântul său este foarte important iar dacă ți-a promis un lucru, poți fi destul de sigur că va merge până la capăt pentru a-ți ține promisiunea.

Are spiritul de războinic în sânge, și este suficient de disciplinat și organizat încât să poată găsi soluții eficiente la cele mai multe provocări cu care se confruntă.

Slăbiciuni: Egoismul, orgoliul, aroganța. Tinde să fie orbit de propria sa putere, inteligență și să nu își mai poată evalua corect limitele.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc luate cum grano salis, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și nu trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un capăt.

Dacă ți-a plăcut acest articol și/sau vrei să faci o surpriză frumoasă unei persoane ce poartă acest nume, distribuie-l pe Facebook, sau în rețeaua ta socială preferată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    DanielaANDREI, Sincera sa fiu nici nu stiu cum, si cu ce sa incep aceasta , hai sa-i zicem “epistola virtuala” , daca nu , cu primul cuvant,( care poate parea banal ,dar rostit din suflet de mine) care-mi vine acum in minte : M U L T U M E S C !…….mai mult de atat , mi se pare inutil….in sensul , ca am senzatia , dovedita dealtfel , ca tu Stii , despre mine ….mai multe chiar decat mine , tocmai prin intermediul lucrarii cerute de mine si interpretata atat de magistral de tine. Asa cum iti scr… Daniela Buculei27 martie 2013Terni, Italia