Semnificația numelui Toma: Geamănul

Durata articol - 5 minute

Toma

Etimologia numelui Toma

Nume cu o larga arie de raspindire in lume si chiar foarte frecvent in unele regiuni, Toma continua gr. Thomas, al carui prim purtator cunoscut astazi a fost unul dintre cei 12 discipoli ai lui Iisus. Apostolul, considerat de traditie martir in India, poarta in textul evanghelic un nume dublu, gr. Thomas o legomenos Didymos, adica Toma zis Geamanul (gr. didymos „geaman”). Ga si in alte cazuri asemanatoare, partea a doua a numelui, Didymos, nu este decit o traducere greceasca a primei parti Thomas, prin care a fost redat arameeanul toma „geaman” (cuvintul apare si in alte limbi semitice: ebr. toam, arabul tuam, tauam) sau dupa alte ipoteze un supranume al personajului numit in realitate Iuda.

Prezent in inscriptiile latine crestine si in numeroase documente din apusul Europei, gr. Thomas, redat in latina prin Thomas (s-a schimbat deci pozitia accentului), se raspindeste odata cu noua religie, prin cultul dedicat apostolului de catre biserica. La aceasta se adauga apoi si celebrarea altor martiri si sfinti foarte cunoscuti, ca Toma d’Aquino, Thomas Becket si Thomas Morus. (sursa)

Semnificația numelui Toma

Toma

Prima impresie pe care mi-o transmite acest nume este aceea a unui om sincer, devotat, muncitor, practic și sensibil. Sensibilitatea o atribui primei litere a acestui nume, respectiv litera T(2), unde cifra care îi corespunde este asemuită cu întoarcerea privirii dinspre sine către cel de lângă noi. Toate numele care încep cu această literă au această calitate.

În cazul de față, această sensibilitate este întărită prin cifrele 4 și 6 (literele O și M, care alcătuiesc aici și cuvântul OM), dar și prin Expresia Generală 4 și Numărul personalității 6. Detaliind, tânărul sau bărbatul Toma este serios și demn, onorabil, just, onest, dar și o persoană căreia îi place să muncească pentru ceea ce este al său. Nu este adeptul scurtăturilor, ci este genul de om care își construiește viața cu grijă, cărămidă cu cărămidă.

Are o înfățișare plăcută și modestă, care exprimă căutarea sa intuitivă a armoniei, o căutare care se reflectă în tot ceea ce întreprinde. Este semnătura sa, dacă putem formula astfel. Mai mult, este marcat de dorința de a fi de ajutor tuturor celor din jurul său. Este un fel de necesitate internă, care poate duce foarte ușor la complexul salvatorului care se sacrifică pe sine pentru un altul (mai ales dacă există o temă similară și în harta numerologică a numelui complet/data nașterii).

Dorința Lăuntrică 7 ne vorbește despre o tendință de a se retrage în sine, de a se limita la universul său interior, departe de lume și de problemele existențiale ale celor din jurul său, devenind astfel preocupat doar de dilemele sale personale. Apare astfel o contradicție, o tensiune între cele două caracteristici ale numelui său Numărul Personalității (consoane) și Dorința Lăuntrică (vocale), ce descrie o tensiune lăuntrică resimțită la nivelul relaționării cu cei din jurul său.

Dintre slăbiciunile sale putem enumera: compulsivitate, tendințe despotice, rigiditate, încăpățânare, tendința de a judeca pe cei din jur, lipsa răbdării față de slăbiciunile celor din jur, îngustime a minții, lipsa unei viziuni de ansamblu etc.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc luate cum grano salis, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și nu trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un capăt.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    Roxana Elena Gîngu