Semnificația numelui Petru: Stâlpul Lumii

Durata articol - 5 minute

Petru

Astăzi vom analiza unul dintre numele mele preferate, un nume cu o rezonanță istorică puternică și un nume foarte întâlnit la copiii din ziua de azi.

Etimologia numelui Petru

Unul dintre cele mai frecvente si raspindite prenume, Petru este o creatie proprie onomasticii crestine. Asa cum apare in textele evanghelice, numele initial al apostolului era -> Simon (ebr. Shimeon) si chiar Iisus este acela care va hotari schimbarea numelui: „Tu esti Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Kefa”. De origine arameeana, kepha este un cuvint comun care inseamna „piatra, roca, stinca” (sinonim cu gr. petra). Ratiunea traducerii numelui arameean apare destul de clar: autorul stia foarte bine ca Kepha era un cuvint comun si lucrul apare si mai clar din textul biblic, in fond o motivatie a schimbarii de nume: „tu esti Petru (gr. Petros, aram. Kepha) si pe aceasta piatra (gr. petra, aram. kepha), voi zidi biserica mea”. Iata deci si mecanismul prin care un cuvint comun poate deveni nume personal (gr. petros nu mai fusese folosit ca nume propriu). in latina apare Pe”trus, o adaptare a gr. Petros (lat. petra, devenit in rom. piatra, este un vechi imprumut din greaca); bine atestat in epigrafia latina crestina, Petrus sta la baza formelor din apusul Europei, unde numele devine popular in evul mediu (in sudul Frantei, de ex., face parte din cele 6 nume de botez mai frecvente in sec. 9—14; la Dresda, in sec. 14, Petrus era al treilea nume de botez, ca frecventa, dupa Johannes si Nikolaus)” (sursa)

Semnificația numelui Petru

Petru

Numerologic vorbind, numele Petru este reprezentat prin numere puternice, intense. Expresia Generală 8 a numelui descrie un bărbat hotărât, ambițios, puternic, încrezător, disciplinat și orientat către rezultate. Este obișnuit să își planifice acțiunile astfel încât să obțină cel mai bun randament posibil și este foarte abil în a se folosi de alți oameni pentru a-și atinge obiectivele.

Tinde să fie manipulator, iar în manifestările sale mai puțin nobile poate fi chiar lipsit de scrupule și calculat, dar ar fi util ca în ceea ce își propune să fie animat de aspirații nobile. Echilibrul lăuntric este necesar, cu atât mai mult cu cât tendința de a oscila între culmile gloriei și cea mai adâncă mizerie este aproape un semn distinctiv al celor marcați de cifra 8 (mai ales dacă este sprijinită și de alți indicatori din Harta Numerologică).

Numărul Personalității 9 ne spune despre Petru că pare a fi un om onest, plin de pasiune, idealist, energic, și cu o purtare nobilă, aristocratică. Este perceput a fi inteligent și înzestrat cu bun gust, mereu vesel și în căutare. Pare a fi genul de persoană care este mereu animată de o viziune pe care încearcă să o atingă, fie că e vorba despre ceva personal, fie ceva colectiv.

Alternativ, el poate suferi de accese de grandomanie, sentimente și idei utopice, nerealizabile, aroganță și dramatism excesiv.

Dorința Lăuntrică 8 ne revelează o persoană care tinde să fie motivată de dorința de a dobândi putere, bani, faimă și prestigiu. În mod uzual, aceștia tind să fie captivați de aceste obiective materiale și să rămână prinși în capcanele aferente. Munca lor interioară însă presupune detașarea de acele nevoi bazale și însușirea unor aspirații elevate, corespunzătoare octavei superioare a cifrei 8. În formele sale elevate, cifra 8 este cifra celor ce construiesc imperii, a conducătorilor drepți și nobili, a regilor din basme. Este o țintă dificil de atins, mai ales când tentațiile materiale sunt atât de apetisante, dar este fără doar și poate cea mai înaltă împlinire a bărbaților ce poartă acest nume.

Ca și slăbiciuni, în ceea ce privește semnificația numelui Petru, putem enumera: egoism, materialism, cinism, lipsa scrupulelor, violență, manipulare, intimidare, instabilitate emoțională, trădător etc.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc luate cum grano salis, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și nu trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un capăt.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    Roxana Elena Gîngu