Semnificația numelui Mihaela: Protectorul

 
Durata articol - 3 minute
Semnificația numelui Mihaela

Îmi doresc de multă vreme să scriu acest articol, dar abia acum m-am putut mobiliza pentru acest scop. Acest nume este destul de des întâlnit în onomastica românească, și îl vom analiza în cele ce urmează.

Semnificația Etimologică a numelui Mihaela

Unul dintre cele mai frecvente si raspindite prenume din onomastica popoarelor europene (si nu numai a lor), Mihail corespunde unui vechi nume ebraic Mikael, purtat de numeroase personaje biblice. Considerat a fi cel mai mare dintre ingeri (arhanghel), atit in traditia crestina cit si in cea iudaica, Mikael apare in Cartea lui David (V.T.) ca „mare voievod” si „ocrotitor al copiilor poporului lui Israel”. Numele ebraic in care se recunoaste unul dintre numele divinitatii, -el, Elohim, se incadreaza in seria teoforicelor frazeologice, frecvente la popoarele antice. Prima parte a lui Mikael perfect identic, atit din punct de vedere al semnificatiei cit si din cel al formei cu un alt nume ebraic, Mikajah (~jah, din Jahve, alt nume al divinitatii), inseamna „cine ca”, intreaga fraza putind fi interpretata „cine este ca El (sau Jahve)?” (sursa)

Semnificația numerologică a numelui Mihaela

Analiza Hermetică

Valoarea numerica a expresiei [MIHAELA] este: 94
Valoarea numerica a expresiei este para, adica Feminina, Nedefinita.
Divizoriei valorii numerice sunt: 1247, iar suma lor este: 50
Valoarea expresiei (substanta) este Deficienta.

EvaluăriNumărul DestinuluiDorința InimiiNumărul Personalității
Expresia Numerică941678
Expresia numerică redusă476
Divizorii expresiei numerice1 2 471 2 4 81 2 3 6 13 26 39
Suma divizorilor501590

Expresia numerică a acestui nume (94) este feminină, nedefinită și deficientă, ceea ce trădează o natură într-o continuă schimbare, receptivă și care are nevoie de a interioriza lumea din jurul ei pentru a crește.

Expresia numerică se compune din cifrele 4 și 9, reducându-se mai departe la cifra 4, și are ca divizori numerele 2 și 47. Observăm accentul pus pe numărul 4 în această configurație, ceea ce ne trimite cu gândul la structură, organizare, disciplină, formă, rigiditate, practicalitate.

Cuvintele care au aceeași expresie numerică (94) sunt:

  • arc, bară, boală, candelă, car, inel, leagăn, malefic, mănânc, medalie, paidee (Educație a spiritului uman prin cultivarea filozofiei și a științei), rac etc.

Persoanele care poartă acest nume așadar tind să muncescă prea mult, motiv pentru care pot fi supuse unor mari presiuni interioare, ajungând să fie tensionate ca un arc, ceea ce uneori poate conduce către boală. Trebuie să fie atente la ceea ce mănâncă, și să mai aprindă câte o candelă, din când în când. Totodată, ele tind să cultive o paideia sănătoasă pe parcursul vieții, pentru că știu că uneori o pot da în bară atunci când nu își controlează tendințele malefice. Desigur, sunt adeptele stabilității și tradiției, astfel că pornesc devreme în căutarea unui inel de logodnă.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *