Semnificaţia numelui Gabriel, Gabriela, Gabi

 
Durata articol - 5 minute
Gabriel

Mi se pare foarte interesant că în ultima vreme am analizat mai multe nume cu o puternică amprentă spirituală (Teodora, Gabriel etc.), și multe dintre acestea manifestă trăsături similare, în speță o preponderență a cifrelor 3, 6 și 9, cifre considerate încă din antichitate ca fiind spirituale sau expresii ale divinității.

Semnificația etimologică a numelui Gabriel

„Prenume frecvent in onomastica noastra actuala, Gabriel (fem. Gabriela pare a fi chiar mai des folosit decit masculinul), reproduce un vechi nume propriu ebr. Gabriel. incadrat in seria numelor teoforice frazeologice (finalul -el reprezinta numele divinitatii, Elohim ca si in —> Daniel; Natanael; Bafael; Samuel etc), Gabriel a fost apropiat, intr-o interpretare mai veche, de ebr. gheber „barbat” (in Septuaginta si Vulgata, in Cartea lui David, apare expresia „barbatul Gabriel” — in traducere rom. „omul Gavril”). in realitate, prima parte a numelui reprezinta radicalul verbului gabar „a fi puternic”, Gabriel fiind o propozitie construita cu perfectul verbului amintit, „Dumnezeu a fost puternic”.” (sursa)

Semnificația numelui Gabriel

Valoarea numerica a expresiei [GABRIEL] este: 144
Valoarea numerica a expresiei este para, adica Feminina, Nedefinita.
Numărul este PĂTRATIC și poate fi reprezentat sub forma unui pătrat cu latura de 12 unități.

Divizoriei valorii numerice sunt: 123468912161824364872, iar suma lor este: 259
Valoarea expresiei (substanta) este Abundenta.
EvaluăriNumărul DestinuluiDorința InimiiNumărul Personalității
Expresia Numerică14415129
Expresia numerică redusă963
Divizorii expresiei numerice1 2 3 4 6 8 9 12 16 18 24 36 48 721 3 51 3 43
Suma divizorilor259947

Configurația numerologică a acestui nume este una foarte puternică. Expresia numerică 144 este pătratul lui 12, iar 12 are conotații spirituale foarte importante, dintre care enumerăm:

 • 12 apostoli
 • 12 luni ale anului
 • 12 zodii

Este un număr par, nedefinit, abundent, care poate fi exprimat sub forma unui pătrat (cu latura de 12 unități). Acest lucru ne vorbește despre practicalitatea, seriozitatea și disciplina celor ce poartă acest nume.

Suma Divizorilor săi (259) este mai mare decât expresia numerică, ceea ce ne arată că modul lor de manifestare este acela de a oferi celor din jurul său. 

Persoanele care poartă acest nume tind să aibă o înfățișare diferită, prin care se demarcă de cei din jur, scapă basma curată din cele mai dificile provocări, și tind să elimine to ceea ce nu este necesar în viața lor. De asemenea, se poartă uneori ca un emir care se plimbă cu o caleașcă, crezându-se inegalabil, cu toate că uneori se poate purta ca un ciocoi. Are o grămadă de calități, poate ar trebui să fie clonat, și cele multe soacre și l-ar dori ca mire.

Cuvintele care au aceeași expresie numerică (144) sunt:

 • basma, caleașcă, ciocoi, (a) clona, (a) demarca, (a) elimina, emir, grămadă, inegalabil, mire etc.

Semnificația numelui Gabriela

Valoarea numerica a expresiei [GABRIELA] este: 145
Valoarea numerica a expresiei este impara, adica Masculina, Definita.
Divizoriei valorii numerice sunt: 1529, iar suma lor este: 35
Valoarea expresiei (substanta) este Deficienta.
Numărul este CIRCULAR, adică revine mereu la sine.

EvaluăriDestinInimăPersonalitate
Expresia Numerică14516129
Expresia numerică redusă173
Divizorii expresiei numerice1 5 291 2 4 81 3 43
Suma divizorilor351547

Expresia numerică a numelui Gabriela este 145. Este un număr masculin, definit, deficient și circular, care se întoarce mereu către sine.

Numele Gabriela așadar descrie o natură mai activă (comparativ cu Gabriel), orientată către cei din jurul său, și care tinde să abordeze viața ca un proces continuu de învățare și explorare.

Pot demonstra abilități artistice, în special în pictura cu acrilic, pot avea parte de admiratori, dând dovadă de un farmec aparte și o natură agreabilă. Dau dovadă de colegialitate, fără să le deranjeze câteva copci dobândide în diverse aventuri, fiind adesea caracterizate prin ambiția de a escalada cele mai înalte provocări, în urma unui imbold interior. Pot avea tendința de a-și masca emoțiile și sentimentele, și pot suferi de diverse alergii

Cuvintele cu aceeași expresie numerică (145) sunt:

 • acrilic, (a) admira, agreabil, alergic, colegial, copci, (a) escalada, farmec, imbold, mască, etc.

Semnificația numelui Gabi

Valoarea numerica a expresiei [GABI] este: 19
Valoarea numerica a expresiei este impara, adica Masculina, Definita.
Divizoriei valorii numerice sunt: 1, numărul este PRIM.
Valoarea expresiei (substanta) este Deficienta.

EvaluăriNumărul DestinuluiDorința InimiiNumărul Personalității
Expresia Numerică19109
Expresia numerică redusă119
Divizorii expresiei numerice11 2 51 3
Suma divizorilor184

Numele Gabi, purtat atât de bărbați și femei, este o variantă condensată a numelui Gabriel/a, iar expresia sa ne arată o altă latură a acestor persoane.

Expresia numerică 19 este un număr prim, masculin, divizibil doar cu el însuși, ceea ce ne arată că tind să se concentreze pe perspectiva lor asupra vieții, fără să ia în considerare alte perspective sau sfaturi din partea celor din jur.

Cuvintele care au aceeași expresie numerică (19):

 • beci, bice, chec, băceag (adăpost pe câmp, pentru iernat), bageac (deschizătură în acoperiș pentru lumină sau fum), băbaică (vâslă), făgad (ospitalitate),

Persoanele care folosesc acest nume, mai degrabă decât numele întreg, tind aibă sau să își dorească un beci sau un băceag, în care să se poată retrage în liniște și pace, și, de ce nu, să se bucure de o bucată de chec.

Uneori se grăbesc să dea bice oricărei inițiative, fără să realizeze că uneori lucrurile nu avansează fără să dea puțin la băbaică (vâslă). Nu le-ar strica un dram de făgad (ospitalitate), să împartă checul și cu cei din jur, și neapărat să lase și pe alții în sufletul lor, măcar cât încape printr-un bageac

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

2 comentarii

 1. Buna , vroiam sa stiu daca semnificatia numelui Gabriel se potriveste si femininului Gabriela ?
  Antonio de asemeni nu l-am gasit prin lista seminificatiilor .
  Oricum este foarte interesant site-ul , felicitari si mult succes in continuare !

  • Buna,
   Se potriveste doar partial. O litera in plus face diferenta. In viitor voi scrie si despre varianta feminina.
   Antonio nu e un nume foarte comun, asa ca nu l-am inclus in lista de nume de analizat. 🙂

   Iti multumesc pentru apreciere.

   Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *