Semnificaţia numelui Gabriel – Puterea credinței

Durata articol - 5 minutes

Gabriel

 

Mi se pare foarte interesant că în ultima vreme am analizat mai multe nume cu o puternică amprentă spirituală (Teodora, Gabriel etc.), și multe dintre acestea manifestă trăsături similare, în speță o preponderență a cifrelor 3, 6 și 9, cifre considerate încă din antichitate ca fiind spirituale sau expresii ale divinității.

Semnificația etimologică a numelui Gabriel

„Prenume frecvent in onomastica noastra actuala, Gabriel (fem. Gabriela pare a fi chiar mai des folosit decit masculinul), reproduce un vechi nume propriu ebr. Gabriel. incadrat in seria numelor teoforice frazeologice (finalul -el reprezinta numele divinitatii, Elohim ca si in —> Daniel; Natanael; Bafael; Samuel etc), Gabriel a fost apropiat, intr-o interpretare mai veche, de ebr. gheber „barbat” (in Septuaginta si Vulgata, in Cartea lui David, apare expresia „barbatul Gabriel” — in traducere rom. „omul Gavril”). in realitate, prima parte a numelui reprezinta radicalul verbului gabar „a fi puternic”, Gabriel fiind o propozitie construita cu perfectul verbului amintit, „Dumnezeu a fost puternic”.” (sursa)

Semnificația numelui Gabriel

Harta Gabriel

Configurația numerologică a acestui nume este una foarte puternică, ceea ce mă face să cred că este unul dintre motivele pentru care puțini dintre cei ce poartă acest nume îl folosesc în forma sa completă, și aleg varianta sa prescurtată (Gabi), care este mult mai practic, mult mai împământenit și care aduce cu sine o expresie mult mai ușor de gestionat în viața de zi cu zi.

Gabriel, așadar, este un bărbat care te impresionează de la prima vedere, prin aceea că nu reușești să îți dai seama la ce se gândește, cu toate că nu caută să se ascundă. Este impunător, poate chiar maiestuos, aristocratic, și pare că este înzestrat cu o forță interioară imposibil de zdruncinat. Cu toate acestea, are un suflet sensibil și este dependent de o anumită armonie spre care tinde în mod inconștient. Sensibilitatea sa nu ar trebui interpretată ca o expresie a unei slăbiciuni ascunse, ci întocmai ca o sursă a puterii sale, căci este ceea ce îl animă și îl determină să își ducă la bun sfârșit viziunile și ideile (vizionarul 9).

Latura creativă nu poate fi negată (ca expresie a celor 3 cifre creatoare, 3, 6 și 9), dar ea nu ar trebui legată doar de domeniul artelor, ci poate fi exprimată în toate dimensiunile vieții sale. Creativitatea devine astfel un fel de a fi, adânc ancorată în orice acțiune pragmatică a bărbatului Gabriel. În schimb, dacă alege să se manifeste în mod creativ prin intermediul artei, prin orice formă de artă (în special cele vizuale), cei mai mulți bărbați descoperă aici un imens izvor de împlinire sufletească.

Mai departe, credința este oarecum un aspect nativ al acestor indiviz, deși nu vorbim în mod necesar despre ortodoxie sau religie în general. Credința, în special într-un scop suprem, un țel nedescifrat încă cu privire la destinul omului, este unul din acele focuri care ațâță cel mai adesea sufletele celor ce poartă acest nume.

Pe scurt, această combinație de cifre, pe care Nikola Tesla o vedea ca fiind cheia misterelor universale, le oferă acestor bărbați potențialul de a-și vedea împlinite chiar și cele mai înalte și mai glorioase vise. Lecția lor principială este să își permită să viseze atât de înalt și, nu în ultimul rând, să învețe să se aprecieze pe sine, să aibă încredere în puterea și în darurile lor, și, nu în ultimul rând… să își poarte cu mândrie numele întreg. 🙂

Printre cele mai pregnante slăbiciuni descrise de semnificația numelui Gabriel se pot număra: idealismul exacerbat, aroganța, caracterul obsesiv, sindromul mesianic, caracter dominator

 

Notă: Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel.

Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că este important și dacă acesta este prenumele folosit în mod uzual sau nu (dacă există mai multe prenume) sau dacă este folosit în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o  mică parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum. :)

Dacă ți-a plăcut acest articol, și vrei să afli mai multe despre harta ta numerologică, intră pe pagina Introducere în Numerologie și calculează-ți indicatorii primari.

2 Comments

 1. Buna , vroiam sa stiu daca semnificatia numelui Gabriel se potriveste si femininului Gabriela ?
  Antonio de asemeni nu l-am gasit prin lista seminificatiilor .
  Oricum este foarte interesant site-ul , felicitari si mult succes in continuare !

  • Buna,
   Se potriveste doar partial. O litera in plus face diferenta. In viitor voi scrie si despre varianta feminina.
   Antonio nu e un nume foarte comun, asa ca nu l-am inclus in lista de nume de analizat. 🙂

   Iti multumesc pentru apreciere.

   Andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

 • Testimonials

  DanielaANDREI, Sincera sa fiu nici nu stiu cum, si cu ce sa incep aceasta , hai sa-i zicem “epistola virtuala” , daca nu , cu primul cuvant,( care poate parea banal ,dar rostit din suflet de mine) care-mi vine acum in minte : M U L T U M E S C !…….mai mult de atat , mi se pare inutil….in sensul , ca am senzatia , dovedita dealtfel , ca tu Stii , despre mine ….mai multe chiar decat mine , tocmai prin intermediul lucrarii cerute de mine si interpretata atat de magistral de tine. Asa cum iti scr… Daniela Buculei27 martie 2013Terni, Italia