Semnificaţia numelui Elena – Lumina Soarelui

Durata articol - 5 minute

Semnificația numelui Elena

Am observat recent că unul dintre cele mai căutate nume de pe acest site este: Elena. Pentru perseverența Elenelor de pretutindeni, și în semn de recunoștință, am ales să analizez astăzi acest nume.

Etimologia numelui Elena

Unul dintre cele mai frecvente si raspindite prenume feminine din onomastica europeana, Elena reproduce un foarte vechi nume pers. gr. Helene. Celebra eroina a mitologiei grecesti, fiica Ledei si a lui Zeus, sotie a lui Menelaos, vestita in toata Grecia pentru frumusetea ei neasemuita, Elena a fost, spune legenda, cauza declansarii razboiului troian, pornit de greci pentru a razbuna rapirea ei de catre Paris. Originea si semnificatia initiala a lui Helene (izvoarele vechi atesta si existenta unui corespondent mase. Helenos, disparut) sint incerte; daca el ar apartine intr-adevar unei civilizatii preelenice asa cum au presupus unii specialisti, numele va ra-mine probabil pentru totdeauna un mister, sansele de a-1 explica corect fiind foarte mici. A fost emisa insa si ipoteza formarii lui Helene, atestat in vechile inscriptii sub forma Velena, chiar in interiorul limbii grecesti; apropiat de gr. heldne „torta, faclie” si hele, heile „stralucirea Soarelui, caldura Soarelui”, numele ar apartine radicalului indo-european *swel- desemnare a Soarelui ca izvor al luminii, caldurii si vietii (aceleiasi familii de cuvinte ii apartine si lat. sol, devenit in rom. soare), Helena fiind, probabil, la origine o veche divinitate a luminii. (sursa)

Semnificația numelui Elena

HARTA ELENAExistă în acest nume un aer de verticalitate, nu știu cum îl pot exprima altfel. Cifrul 1-11-8 descrie o fire dinamică, energică, activă și independentă. În general, femeile care poartă acest nume nu suportă să fie dominate și preferă să fie ele cele care conduc într-o situație. Sunt neînfricate și puternice, încăpățânate, dar concentrate în același timp. Se poate spune că știu ce își doresc să obțină și ce trebuie să facă pentru a obține acele lucruri.

Atunci când sunt supărate, pot deveni o adevărată forță a naturii capabilă să radă totul în jurul lor. Printre altele, semnificația numelui Elena ne spune că aceste femei au nevoie de provocare și stimulare continuă, deși se plictisesc relativ repede. Aș spune că adoră să fie în natură, să facă sport, să alerge, și să își depășească în mod constant limitele fizice. Sunt atlete înnăscute.

Încercarea lor este de a se cunoaște pe sine și de a se putea privi prin ochii celor din jurul lor. În ciuda aparențelor, ele reușesc să atingă cel mai adesea profunzimile sufletului lor, ceea ce, împreună cu numărul Personalității 8, le dă un aer de ușoară sobrietate. Cunoașterea de sine pe care o dobândesc astfel o folosesc în realizarea planurilor și a ideilor lor.

Dintre slăbiciuni putem enumera: încăpățânare, agresivitate, rătăcire, împrăștierea energiei în prea multe direcții, abandonarea lucrurilor începute, tendința de a manipula oamenii pentru a obține ce vor, lipsa de scrupule…

Notă: Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel.

Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că este important și dacă acesta este prenumele folosit în mod uzual sau nu (dacă există mai multe prenume) sau dacă este folosit în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o  mică parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum. :)

Dacă ți-a plăcut acest articol, și vrei să afli mai multe despre harta ta numerologică, intră pe pagina Introducere în Numerologie și calculează-ți indicatorii primari.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

2 Comments

  1. Mama mea este o Elenă, și este cu adevărat o lumină pentru ceilalți ! Lumină și căldură. Nu mi-aș putea imagina o mamă mai bună, și nu cred că am reușit să fiu pentru copilul meu o mamă la fel de bună.
    Mulțumesc pentru aceste explicații pentru numele ei, și îți doresc o primăvară frumoasă !

  2. Totul este adevarat .Lupt si nu ma dau batuta pana nu-mi indeplinesc planul .Multumesc parintilor mei ca mi-au dat acest nume frumos Elena.Multumesc si voua ca existati .Stima si respect Elena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    EugeniaBună, Andrei, Îți mulțumesc pentru hărțile pe care ni le-ai facut. Azi noapte aproape am făcut noapte albă, nu am putut dormi și am citit mare parte din ce ai lucrat. Sergiu a primit și el și o să îți scrie și el. Mie mi-a spus sărut-mâna, nu se aștepta la o lucrare atât de compexă. Nu le-am printat înca, o să mă ocup și de asta. Îți dai seama cât de curioși am fost să le citim la prima mână. Felicitări pentru pasiunea și munca ta. Cu permisiunea ta, am să… Eugenia Bolea16 Ianuarie 2013Italia