Semnificaţia numelui Elena – Lumina Soarelui

 
Durata articol - 3 minute

Semnificația numelui Elena

Am observat recent că unul dintre cele mai căutate nume de pe acest site este: Elena. Pentru perseverența Elenelor de pretutindeni, și în semn de recunoștință, am ales să analizez astăzi acest nume.

Etimologia numelui Elena

Unul dintre cele mai frecvente si raspindite prenume feminine din onomastica europeana, Elena reproduce un foarte vechi nume pers. gr. Helene. Celebra eroina a mitologiei grecesti, fiica Ledei si a lui Zeus, sotie a lui Menelaos, vestita in toata Grecia pentru frumusetea ei neasemuita, Elena a fost, spune legenda, cauza declansarii razboiului troian, pornit de greci pentru a razbuna rapirea ei de catre Paris. Originea si semnificatia initiala a lui Helene (izvoarele vechi atesta si existenta unui corespondent mase. Helenos, disparut) sint incerte; daca el ar apartine intr-adevar unei civilizatii preelenice asa cum au presupus unii specialisti, numele va ra-mine probabil pentru totdeauna un mister, sansele de a-1 explica corect fiind foarte mici. A fost emisa insa si ipoteza formarii lui Helene, atestat in vechile inscriptii sub forma Velena, chiar in interiorul limbii grecesti; apropiat de gr. heldne „torta, faclie” si hele, heile „stralucirea Soarelui, caldura Soarelui”, numele ar apartine radicalului indo-european *swel- desemnare a Soarelui ca izvor al luminii, caldurii si vietii (aceleiasi familii de cuvinte ii apartine si lat. sol, devenit in rom. soare), Helena fiind, probabil, la origine o veche divinitate a luminii. (sursa)

Semnificația numelui Elena

HARTA ELENAExistă în acest nume un aer de verticalitate, nu știu cum îl pot exprima altfel. Cifrul 1-11-8 descrie o fire dinamică, energică, activă și independentă. În general, femeile care poartă acest nume nu suportă să fie dominate și preferă să fie ele cele care conduc într-o situație. Sunt neînfricate și puternice, încăpățânate, dar concentrate în același timp. Se poate spune că știu ce își doresc să obțină și ce trebuie să facă pentru a obține acele lucruri.

Atunci când sunt supărate, pot deveni o adevărată forță a naturii capabilă să radă totul în jurul lor. Printre altele, semnificația numelui Elena ne spune că aceste femei au nevoie de provocare și stimulare continuă, deși se plictisesc relativ repede. Aș spune că adoră să fie în natură, să facă sport, să alerge, și să își depășească în mod constant limitele fizice. Sunt atlete înnăscute.

Încercarea lor este de a se cunoaște pe sine și de a se putea privi prin ochii celor din jurul lor. În ciuda aparențelor, ele reușesc să atingă cel mai adesea profunzimile sufletului lor, ceea ce, împreună cu numărul Personalității 8, le dă un aer de ușoară sobrietate. Cunoașterea de sine pe care o dobândesc astfel o folosesc în realizarea planurilor și a ideilor lor.

Dintre slăbiciuni putem enumera: încăpățânare, agresivitate, rătăcire, împrăștierea energiei în prea multe direcții, abandonarea lucrurilor începute, tendința de a manipula oamenii pentru a obține ce vor, lipsa de scrupule…

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

2 comentarii

  1. Mama mea este o Elenă, și este cu adevărat o lumină pentru ceilalți ! Lumină și căldură. Nu mi-aș putea imagina o mamă mai bună, și nu cred că am reușit să fiu pentru copilul meu o mamă la fel de bună.
    Mulțumesc pentru aceste explicații pentru numele ei, și îți doresc o primăvară frumoasă !

  2. Totul este adevarat .Lupt si nu ma dau batuta pana nu-mi indeplinesc planul .Multumesc parintilor mei ca mi-au dat acest nume frumos Elena.Multumesc si voua ca existati .Stima si respect Elena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *