Semnificația numelui Laura – Ambiție și Putere

Durata articol - 4 minutes

Semnificația numelui Laura

Mă gândesc de multă vreme să fac o hartă pentru acest nume, cu atât mai mult cu cât este numele unei prietene dragi mie. Este un nume cu o rezonanță frumoasă, o istorie bogată și o configurație numerologică interesantă.

Etimologia numelui Laura

Prenume feminin modern, raspindit, apreciat si destul de frecvent in onomastica noastra actuala, Laura are o istorie interesanta si elocventa in ceea ce priveste capacitatea literaturii de a impune si sustine vreme indelungata un nume personal. Consacrat lui Apolo si renumit prin forta sa purificatoare, laurul incununa fruntile invingatorilor in lupte sau in jocuri, ale poetilor, imparatilor (de aici cuv. laureat). Corespondentul fem. Laurea, probabil o traducere a gr. Daphne (-> Daiina), devenit mai tirziu Laura, a avut sansa de a deveni celebru, inca din sec. 14, datorita nemuritoarelor poezii de dragoste ale lui Petrarca.” (sursă)

Analiza Numerologică a numelui Laura

harta laura

Numele Laura are o configurație foarte dinamică. Voi începe chiar cu literele care îl compun. Toate literele sale sunt numere masculine, dinamice, reprezentate prin cifrele: 1, 3 și 9. Acest lucru este semnificativ pentru că este semnătura principală a acestui nume. El spune despre femeile Laura că sunt puternice, dinamice, energice, independente și creative.

Au o personalitate efervescentă, adoră să se distreze și să fie înconjurate de oameni și au obiceiul de a radia întreaga încăpere. Oamenii se simt bine în jurul ei și îi caut deseori compania. Mergând ceva mai adânc, descoperim o latură interioară dornică de aventură, de noutate. Cu cât experiențele de viață sunt mai diverse, cu atât se simte mai împlinită. Are nevoie de varietate, de provocări, și este genul de persoană care are nevoie de cât mai multe experiențe diferite pentru a se dezvolta și evolua. Femeile Laura îmbrățișează schimbarea și au nevoie de ea ca de aer.

Vibrația Generală 8 ne spune despre Laura, în special în ceea ce privește manifestarea exterioară, că este o femeie puternică, ambițioasă, cu o voință de fier și înzestrată cu puterea de a obține ceea ce își dorește, întotdeauna. Sunt încrezătoare, creative și foarte active, în toate aspectele vieții lor.

Dintre slăbiciunile femeii Laura putem enumera următoarele: megalomanie, împrăștierea energiei în prea multe direcții, dificultatea de a echilibra planul material cu cel personal, tendința de a acțiuna fără a gândi, atitudine agresivă atunci când ar fi nevoie de înțelegere, superficialitate, instabilitate emoțională.

Notă: Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel.

Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că este important și dacă acesta este prenumele folosit în mod uzual sau nu (dacă există mai multe prenume) sau dacă este folosit în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o  mică parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum. :)

3 Comments

  1. Acum inteleg de unde provin setea de cunoastere si sensul de superioritate 😉
    Multumesc

  2. Interesant..:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    Roxana Elena Gîngu