Semnificaţia numelui David: Marele Constructor

Durata articol - 5 minute

Semnificația numelui David

Etimologie

„Originea si semnificatia numelui acestui important personaj a ridicat numeroase probleme specialistilor, dar, desi ipotezele propuse pornesc de la etimoane diferite, rezultatul lor final pare identic, existind astazi un consens aproape general in ceea ce priveste sensul initial al lui Dawidh; apropiat fie de subst. dodh „unchi”, fie de vb. jadad „a iubi” numele ebraic este tradus prin „iubit”, intrucit cele doua etimoane ar proveni din aceeasi baza si anume un cuvint din limbajul copiilor. David ar putea fi considerat la origine ori nume laic (copilul este „iubitul” parintilor; el insusi, ca cel mai mic din familie, a putut primi acest nume de la parinti), ori un hipocoristic al unui nume teoforic frazeologic de tipul Elidad sau Jedidiah „iubit de dumnezeu”. O noua solutie total diferita dar si extrem de tentanta a aparut in urma importantei descoperiri arheologice din zona anticei cetati Mari, in Siria orientala, pe malul Eufratului mijlociu (de mare valoare lingvistica si istorica sint cele 20.000 de tablite cu scriere cuneiforma, apartinind arhivei de stat a ultimului rege Zimrilim, care a pierit odata cu cetatea in lupta contra regelui babilonean Hammurabi; textele apartin unei perioade cuprinse intre sec. 20—17 i.e.n.); numele pers. Dawidti ar putea fi comparat cu un cuvint atestat in tablitele de la Mari, dawidum, a carui semnificatie ar fi „conducator”.” (sursa)

Analiza numerologică a numelui David

Semnificatia numelui David

Dacă reținem expresia descoperită mai sus „iubit de Dumnezeu”, începem deja să înțelegem puțin din configurația acestui nume. Este drept că ceea ce îmi sare în ochi în această configurație este tocmai ideea de structură, de ordine, de disciplină și organizare care răsare din ea.

Sigur, Numărul Personalității 3 ne-ar duce cu gândul mai mult către o fire zburdalnică și împrăștiată, dar prezența celor 3 pătrari din matricea numerologică a numelui (corespunzătoare literelor D și V) temperează destul de mult aceste accese de slăbiciune și întăresc în mod pozitiv expresia acestuia. Astfel Numărul Personalității 3 descrie aici un creator echilibrat, un om deschis, cu capacitate de sinteză și analiză, capabil să își concretizeze ideile în rezultate practice.

Persoanele care poartă numele David tind să fie independenți, serioși, concentrați, și harnici. Sunt dedicați și adoră să muncească, în special atunci când simt că munca lor are rezultate concrete. Preferă natura în locul muncii la birou, și au opinii puternice despre aproape toate lucrurile la care te poți gândi. Tind să lase planul emoțional pe un loc secundar, și nici nu își exprima foarte bine sentimentele. Atunci când au probleme preferă să se consume în forul interior, în loc să se exteriorizeze.

Sunt încăpățânați și adesea egocentrici, competitivi și raționali. Au o gândire logică de care semenii lor mai emoționali se lovesc întotdeauna, ca și cum ar da de un perete de stâncă. Asta nu înseamnă că cei ce poartă acest nume nu sunt sensibili, ci doar că exteriorizarea emoțiilor nu este ceva ce ei consideră necesar să facă. Preferă să găsească soluții concrete și practice, fără a pierde prea mult timp cu „sentimentalisme”.

Printre slăbiciunile lor putem enumera: rigiditate, încăpățânare, îngustime a minții, ambiție fără limite, așteptări nerealiste de la sine și de la cei din jur, egocentrism, blocaje emoționale, dificultate în a-și exprima sentimentele adevărate.

Notă: Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel.

Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că este important și dacă acesta este prenumele folosit în mod uzual sau nu (dacă există mai multe prenume) sau dacă este folosit în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o  mică parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum. :)

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    testimonial Buna seara! Am avut o mare surpriza cand am inceput sa citesc analiza trimisa de d-voastra, a fost ca si cum mi-as fi pus o oglinda in fata sufletului si mi-as fi citit reflectia. Cred ca cele spuse acolo se potrivesc intr-o proportie de 90%! As avea si o intrebare…cum se explica faptul ca numerele pot avea o influenta asa de mare asupra oamenilor? (imi cer scuze daca e raspunsul dat deja in pdf, am sarit peste unele lucruri, dornica sa citesc analizele concrete). Va multumesc mult pentru efo… Roxana Elena Gîngu24 August 2013București