Viața lui Mihai Ogășanu – Vizionarul

 
Durata articol - 6 minute

Mihai Ogasanu

„Am înţeles, fiind un tip puţin mai retras în liceu, că pasiunea mea este muzica. Introvertit, am considerat că m-aş dezvolta frumos prin această artă şi într-adevăr m-a deschis puţin. Am scăpat de inhibiţii. Am fost mult mai liber în exprimare, ceea ce s-a şi văzut pe plan muzical, m-a ajutat foarte mult.”

— Mihai Ogășanu

Fiindcă astăzi este ziua unui om frumos, ne-am gândit, eu și o prietenă dragă, să îi facem o surpriză dedicându-i acest articol cu ocazia aniversării sale. Acesta este al doilea articol din seria Fam. Ogășanu, și recunosc că mă consider deosebit de norocos pentru ocazia de a răsplăti prin modestul meu aport o familie atât de talentată.

La mulți ani, Mihai! Și la cât mai multă muzică frumoasă!

Andrei & Laura

Wikipedia

„Mihai Ogasanu (n. 3  noiembrie 1979), este unul dintre cei mai talentati si consacrati compozitori romani, ce a adus contribuții importante muzicii romanesti si internationale, sectiunilor: Pop-dance; RnB; Funky house; Smooth jazz . Modest, iese rar la rampa, vazandu-si linistit de compozitii.

Romanii spun ca aschia nu sare departe de trunchi. Mihai Ogasanu s-a nascut intr-o familie de artisti. Parintii sai sunt celebrii Virgil si Valeria Ogasanu, actori la Teatrul Bulandra. Mihai s-a apucat de muzica la varsta de 14 ani, cand a si primit o orga la care a incercat primele note, fara profesor.  A inceput sa invete singur programe de calculator si unde se afla pozitionate notele muzicale pe portativ. Dintr-o joaca s-a apucat sa faca muzica atat pentru el, cat si pentru ceilalti. Mihai a urmat traditia din familie si s-a inscris la Facultatea de Teatru . „Ai mei nu mi-au zis niciodata „Da la teatru!”, spune Mihai, adaugand faptul  ca n-a simtit niciodata presiunea de a ajunge la aceleasi performante actoricesti ca parintii sai. Și-a început cariera de compozitor  în 1996.

Harta Numerologică a lui Mihai Ogășanu

MIHAI OGASANU - Harta Numerologica

Ceea ce mă surprinde la harta lui Mihai, înainte de toate, este combinația dintre numărul 22 pe de o parte, și cifrele 1, 3, 7 și 5 pe de cealaltă parte. Numărul 22 este un număr dificil, adesea asociat cu unul dintre cele tre numere maestre 11, 22 și 33 și simbolizează efortul dedicat construirii unei moșteniri. Este un număr dificil datorită faptului că el vine atât cu o mare responsabilitate cât și cu o energie foarte densă ce trebuie canalizată cu succes în direcții constructive.

Numărul 22 este simbolic pentru transformarea în realitate concretă a unui ideal, a unei viziuni lăuntrice. Mihai, sub influența acestei Căi a Vieții, va simți mai mereu provocarea de a inova continuu, de a arunca o privire în adâncul sufletului său, pentru a aduce viitorul ceva mai aproape de prezent…

Mulți dintre cei ce se nasc sub auspiciile acestui număr nu ajung să împlinească acest destin, și ajung să trăiască mereu cu senzația că au ratat șansa de a lăsa ceva important și măreț pe acest pământ. Ca atare, mulți dintre ei ajung să fie striviți de propria măreție neîmplinită. Această tensiune atârnă cu greutate asupra tuturor celor atinși de acest număr curios ale cărui cifre (2/2 – cifre simbol pentru sensibilitate, empatie, intuiție, inteligență) conduc la numărul 4 (cifră simbol pentru practicalitate, rezultate, muncă, seriozitate și disciplină), un număr pe care îl regăsim și ca esență a prenumelui său, Mihai (4). Energia sa, atunci când nu este catalizată și transformată în direcții concrete (și nobile, aș adăuga eu), devine otrăvitoare.

Combinația de cifre 1, 3, 7, 5 (cifre impare, dinamice, active, masculine) are rolul aici de a contrabalansa greutatea imensă impusă de cifra 22, printr-o fire activă, impulsivă, energică, masculină și orientată către exterior. Cu toate acestea, slăbiciunea lui poate fi chiar tendința de a evita aprofundarea lucrurilor și tratarea lor cu superficialitate (teză susținută atât de potențialul caracter negativ al numărului 22, prin evitarea responsabilității, cât și de preponderența cifrelor impare care determină întrucâtva o abordare exterioară, superficială).

Per ansamblu, harta lui Mihai indică o personalitate puternică, dominantă, încăpățânată, energică și puternic creativă și inovatoare (ce poate tinde uneori spre egocentrism – a se nota preponderența cifrei 1 în cele două matrițe). Pentru a canaliza toată această energie puternică, el are nevoie de dezvoltarea unor mecanisme de aprofundare interioară, atât a propriului său for interior, cât și a realității interioare, de care, uneori, se poate separa, mai ales sub influența lui 22, atunci când, datorită diferitelor circumstanțe ale vieții, responsabilitatea pe care o presupune devine prea apăsătoare.

Cifrul 1-3-7 descrie un creator, o fire de artist, și o curiozitate puternică pentru tot ceea ce înseamnă viața, iar împreună cu 22 crează o combinație frumoasă și extrem de dinamică (puternicul și tensionatul 22 vs. energia creatoare și flerul artistic al cifrului 1-3-7), care înfățișează o mică frântură din tensiunea interioară cu care Mihai probabil are de-a face în viața sa de zi cu zi, și pentru care are nevoie de efort constant și conștient pentru a-i face față. Pe de altă parte, aceste aparent conflict interior reprezintă întocmai motorul care guvernează nevoia sa de creație și de inovație, elemente prin care el reușește să se exprime și să se vindece în același timp.

„Oamenii care ma inspira sunt cei care prin individualitatea lor si-au exprimat viziunea cu intensitate si daruire maxima, iar la randul nostru – avem datoria si responsabilitatea in a indruma si lasa puncte de reper, sper eu valoroase – pentru generatiile viitoare.

Pana la urma cred ca esenta este in a avea curajul de a ne exprima singuri, fara a mai cauta aprobari si confirmari exterioare, de a avea credinta in viziunea noastra interioara. Poate ma intrebati de unde vine credinta. Vine din interior, iar un artist va cauta intotdeauna in interior inainte de a se exprima, si cautand acolo nu are cum sa nu descopere credinta si individualitatea sa.”

La mulți ani, Mihai!

Află mai multe despre destinul tău

Dacă vrei și tu propria ta hartă natală, ca să te cunoști mai bine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive disponibile pe site în secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *