Semnificația numelui Matei: Darul lui Dumnezeu

Durata articol - 5 minute

Semnificatia Numelui Matei

Voi încerca să analizez în cele ce urmează unul dintre cele mai populare nume de băieți din ultimii ani: Matei; la rugămintea prietenei mele care lucrează în cadrul unei grădinițe. Am avut o surpriză plăcută, dar veți vedea și voi despre ce e vorba, ceva mai târziu.

Rădăcinile etimologice ale numelui Matei

„Raspindit si destul de frecvent in toata Europa, Matei este un vechi nume de origine ebraica, cunoscut din textele evanghelice, ale Noului Testament. […]

Originea […] trebuie cautata in ebraica unde antroponimul in discutie apare ca Matithjah, apoi Mathathah, si chiar Matthai (prin abreviere). Analiza primelor doua forme scoate in evidenta faptul ca, la origine, numele era teoforic, intrucit partea finala, jah, reprezinta o scurtare din Jahve, „divi- nitate”. in ceea ce priveste prima parte, specialistii au invocat cuvintul ebr. matath „dar”, ipoteza mai plauzibila decit apropierea de emet „credinta, fidelitate”. (Din punct de vedere al semnificatiei, Matei este deci sinonim cu Teodor, Doroteea, Dosoftei si altele, de origini diferite dar cu acelasi sens: „dar al divinitatii“).”

Analiza numerologică a numelui Matei

Semnificația numerologică Matei

Așa cum spuneam la început, am avut o surpriză foarte plăcută atunci când am calculat configurația numerologică a acestui nume. Un subtitlu care mi-a venit apoi în minte a fost „Matei – Mierea Pământului”… Aceasta este impresia pe care mi-o lasă acest nume, privindu-i configurația numerologică.

Persoanele care poartă acest nume sunt sensibile și puternice în același timp, vor avea grijă de tine atunci când îți va fi greu și îți vor aduce un zâmbet pe buze atunci când vei fi trist. Nu se pot abține, este în natura lor să facă aceste lucruri, fără să aștepte nimic în schimb. Sunt oameni deschiși, voioși, și plini de viață, cu un fler aparte pentru afaceri și bani, dar au nevoie de un mediu armonios și de un cămin stabil pentru a putea funcționa în parametri optimi.

Analiza numelui lui Matei arată că familia este foarte importantă pentru, și sunt ferm convins că va face absolut tot ce îi stă în putință pentru ca totul să meargă bine. Este jovial și antrenant, deși nu în mod necesar extrovert, și preocupat în fiecare clipă de starea de spirit a celor din jurul său. Deși poate părea superficial, este animat de un simț empatic puternic și de dorința de a crește, de a se dezvolta, și de a-i ajuta pe cei din jurul său să devină oameni mai buni. Nu suportă injustiția și vor da totul pentru o cauză nobilă și justă.

Au nevoie de dragoste și de afecțiune și, poate mai presus de orice, au nevoie să învețe să se iubească și să se aprecieze pe sine. Atrag în jurul lor oamenii care au nevoie de ajutor sau de vindecare…

Printre slăbiciunile sale se pot număra: accente de egoism tiranic, comportamente obsesiv-compulsive (șesarii, în general, au problema asta…; nu se pot abține să nu se bage în treburile tale), tendința de a neglija propriile nevoi, stimă de sine scăzută.

Notă:
Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    David StanicaAndrei specifica faptul ca numerologia nu e o stiinta exacta, si ca depinde mult de fiecare sa isi interpreteze utilitatatea profilului in viata lor, avand incredere in propria intuitie care le indica ce anume din profil e util, si ce nu. Eram sceptic in legatura cu numerologia (imi suna ca astrologia) (si inca sunt) si nu as platit pt un profil ca asta in mod normal. Ce m-a determinat sa platesc au fost cateva analize numerologice ale unor oameni de geniu, facute de Andrei. M-a dat pe spate … David Stănică9 Februarie 2013Manchester