Semnificaţia numelui Iulia – Lumina Cerului

Durata articol - 4 minute

Semnificatia Numelui Iulia

Semnificația Etimologică a numelui Iulia

„Prenumele luliu si Iulia, frecvente in onomastica noastra contemporana, reproduc pe cale culta vechile nume gentilice romane Iulius si Iulia. Una dintre cele mai vechi si nobile ginti ale Romei antice, descendenta din zeita Venus, Iulia si-ar trage numele de la Iulus, fiul lui Eneas (traditia acestei descendente ne-a fost transmisa de Vergiliu, in Eneida); cele doua nume sint intr-adevar inrudite, dar Iulus este o creatie pe baza mai vechiului Iulius si nu invers. in explicarea acestui nume celebru, specialistii pornesc de la forma mai veche Iuilius, care ar avea la baza un cuvint neatestat *iouilios, inrudit cu oscul iuvilam si derivat din lat. Iovis, numele divinitatii supreme. in latina clasica Iovis, de la o forma indo-europeana *dieu, care denumea lumina cerului (in sancr. dyauh „cerul luminos”), este inlocuit la nominativ cu forma Iupiter, un compus cu elementul secundar pater „tata” (*dieu-pater „Dumnezeu tatal”, corespunde sanscritului dyaus pita „cerul tata”)”

(sursa)

Semnificația Numerologică a numelui Iulia

Iulia semnificatia numeluiPersoanele care poartă acest nume sunt dinamice, expresive, creative şi sociabile. Numărul Personalităţii 3 (expresia consoanelor) descrie o persoană distractivă, atrăgătoare, în jurul căreia oamenii se simt în general bine. Îi plac activităţile în aer liber, îi place să râdă şi are o personalitate orientată spre distracţie şi divertisment.

În ciuda unei aparenţe predispuneri către superficialitate, femeile ce poartă acest nume ascund, în spatele măştii de zi cu zi, un caracter puternic, introspectiv și cu o putere de percepție destul de ridicată. În interpretarea numelui Iulia, Vibrația Generală 7 (expresia tuturor literelor) ne vorbește despre o femeie căreia profunzimile sufletului nu îi sunt necunoscute, ne vorbește despre o femeie curioasă, dornică de a se cunoaște pe sine și pe cei din jur, și o persoană care, în general, vorbește cu rost și sens. Acest lucru vine în completarea cifrei 3 (care în general este specifică oamenilor care vorbesc mult și… ), și o temperează, îi conferă substrat și profunzime.

Dorința Lăuntrică 22 (expresia vocalelor) ne vorbește despre o latură mai puțin vizibilă a acestor femei. Spun mai puțin vizibilă pentru că ea se manifestă mai mult în forul lor interior, în special în prima parte a vieții. Ulterior, odată cu maturizarea, acest număr începe să se manifeste din ce în ce mai puternic în viața lor exterioară, aducând cu sine un fel de responsabilizare și preocupare pentru chestiuni legate de destin și importanța muncii dedicate unei viziuni mai mare decât sine, unei viziuni de a trăi o viață cu sens.

Mulțumesc.

Notă:
Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    testimonial Buna seara! Am avut o mare surpriza cand am inceput sa citesc analiza trimisa de d-voastra, a fost ca si cum mi-as fi pus o oglinda in fata sufletului si mi-as fi citit reflectia. Cred ca cele spuse acolo se potrivesc intr-o proportie de 90%! As avea si o intrebare…cum se explica faptul ca numerele pot avea o influenta asa de mare asupra oamenilor? (imi cer scuze daca e raspunsul dat deja in pdf, am sarit peste unele lucruri, dornica sa citesc analizele concrete). Va multumesc mult pentru efo… Roxana Elena Gîngu24 August 2013București