Semnificaţia numelui Iulia – Lumina Cerului

 
Durata articol - 2 minute

Semnificatia Numelui Iulia

Semnificația Etimologică a numelui Iulia

„Prenumele luliu si Iulia, frecvente in onomastica noastra contemporana, reproduc pe cale culta vechile nume gentilice romane Iulius si Iulia. Una dintre cele mai vechi si nobile ginti ale Romei antice, descendenta din zeita Venus, Iulia si-ar trage numele de la Iulus, fiul lui Eneas (traditia acestei descendente ne-a fost transmisa de Vergiliu, in Eneida); cele doua nume sint intr-adevar inrudite, dar Iulus este o creatie pe baza mai vechiului Iulius si nu invers. in explicarea acestui nume celebru, specialistii pornesc de la forma mai veche Iuilius, care ar avea la baza un cuvint neatestat *iouilios, inrudit cu oscul iuvilam si derivat din lat. Iovis, numele divinitatii supreme. in latina clasica Iovis, de la o forma indo-europeana *dieu, care denumea lumina cerului (in sancr. dyauh „cerul luminos”), este inlocuit la nominativ cu forma Iupiter, un compus cu elementul secundar pater „tata” (*dieu-pater „Dumnezeu tatal”, corespunde sanscritului dyaus pita „cerul tata”)”

(sursa)

Semnificația Numerologică a numelui Iulia

Iulia semnificatia numeluiPersoanele care poartă acest nume sunt dinamice, expresive, creative şi sociabile. Numărul Personalităţii 3 (expresia consoanelor) descrie o persoană distractivă, atrăgătoare, în jurul căreia oamenii se simt în general bine. Îi plac activităţile în aer liber, îi place să râdă şi are o personalitate orientată spre distracţie şi divertisment.

În ciuda unei aparenţe predispuneri către superficialitate, femeile ce poartă acest nume ascund, în spatele măştii de zi cu zi, un caracter puternic, introspectiv și cu o putere de percepție destul de ridicată. În interpretarea numelui Iulia, Vibrația Generală 7 (expresia tuturor literelor) ne vorbește despre o femeie căreia profunzimile sufletului nu îi sunt necunoscute, ne vorbește despre o femeie curioasă, dornică de a se cunoaște pe sine și pe cei din jur, și o persoană care, în general, vorbește cu rost și sens. Acest lucru vine în completarea cifrei 3 (care în general este specifică oamenilor care vorbesc mult și… ), și o temperează, îi conferă substrat și profunzime.

Dorința Lăuntrică 22 (expresia vocalelor) ne vorbește despre o latură mai puțin vizibilă a acestor femei. Spun mai puțin vizibilă pentru că ea se manifestă mai mult în forul lor interior, în special în prima parte a vieții. Ulterior, odată cu maturizarea, acest număr începe să se manifeste din ce în ce mai puternic în viața lor exterioară, aducând cu sine un fel de responsabilizare și preocupare pentru chestiuni legate de destin și importanța muncii dedicate unei viziuni mai mare decât sine, unei viziuni de a trăi o viață cu sens.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *