Semnificaţia numelui Bogdan: Misteriosul Gentilom

Durata articol - 5 minute

Semnificația numelui Bogdan

Semnificația etimologică a numelui Bogdan

„Bogdan — arareori apare si fem. Bogdana, este un vechi si cunoscut nume de origine slava. Compus din elementele bog „dumnezeu” (vechi cuvint slav inrudit cu vechiul iranian baga si vechiul indian bhaga, al carui sens initial era „noroc, reusita”) si dan „dat” (deci sensul compusului este „dăruit, dat de Dumnezeu”)”

(sursa)

Semnificația numerologică a numelui Bogdan

Semnificația numelui Bogdan

Bărbații care poartă acest nume pot fi descrise ca fiind persoane serioase, reflexive și sunt mai degrabă genul taciturn și gânditor. Nu sunt teribil de deschiși față de cei din jur, și, emană un fel de mister. În compania oamenilor sunt mai mereu reținuți și profunzi, și destul de greu ajung să vorbească despre un subiect anume. De regulă, o fac doar dacă au ceva foarte important de spus, iar când o fac, o fac cu pasiune și determinare.

Au o personalitate magnetică, iar alura lor misterioasă, insondabilă, te face să te întrebi mereu în ce ape se scaldă. Au o inteligență ascuțită, o rațiune puternică și se bazează foarte mult pe ceea ce pot descoperi și afla prin forțe proprii. Sunt teribil de curioși, este adevărat, dar trebuie să se convingă singuri de anumite adevăruri până să le admită în forul convingerilor lor interioare, și, de regulă, tind să fie sceptici pentru multă vreme.

Bărbații ce poartă numele Bogdan tind să fie perfecționiști și idealiști și în general au o evoluție marcată de un interes profund pentru cunoaștere, fie că vorbim despre știință, religie, filosofie sau orice altceva. În anumite cazuri putem vorbi despre o predispoziție puternică spre spiritualitate. Este în natura lor să pună la îndoială totul, să caute totul, să pună întrebări și să afle cele mai bizare și interesante lucruri, care parcă numai pentru ei au sens, dar, în cele din urmă, ei pun cap la cap aceste informații și realizează o sinteză din tot ceea ce știu; sunt capabili să extragă esența cunoașterii și să o transpună în experiență practică. Din acest motiv, mulți dintre cei cei poartă acest nume sunt persoane liniște și cumpătate, întrucât prin activitatea intensă din forul lor interior îndreptată către cunoașterea de sine, ei compensează pentru lipsa de activitate și interacțiune din planul exterior.

Sunt persoane care preferă solitudinea, pacea, liniștea, nu se aruncă aproape niciodată în lumina reflectoarelor și nu își asumă merite care nu le aparțin. Tind să fie egocentrici, dar păstrează permanent un anumit simț al justiției superioare, și un cod etic și moral puternic.

Pot apărea ca fiind distanți și reci, poate chiar lipsiți de inteligență emoțională, dar acest lucru este doar în aparență. În fapt, ei sunt destul de perceptivi, dar sunt mult mai abili în a-și controla emoțiile și răbufnirile. Sunt mari adepți ai cunoașterii de sine, și nu de puține ori se surprind singuri punându-și întrebări cu privire la propria persoană, sondându-și și evaludându-și propria personalitate și propriul caracter.

Notă:
Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    DanielaANDREI, Sincera sa fiu nici nu stiu cum, si cu ce sa incep aceasta , hai sa-i zicem “epistola virtuala” , daca nu , cu primul cuvant,( care poate parea banal ,dar rostit din suflet de mine) care-mi vine acum in minte : M U L T U M E S C !…….mai mult de atat , mi se pare inutil….in sensul , ca am senzatia , dovedita dealtfel , ca tu Stii , despre mine ….mai multe chiar decat mine , tocmai prin intermediul lucrarii cerute de mine si interpretata atat de magistral de tine. Asa cum iti scr… Daniela Buculei27 martie 2013Terni, Italia