Viața lui Freddie Mercury – Nemuritoritorul

 
Durata articol - 6 minute
Freddie Mercury

05.09.1946 – 24.11.1991

„Oamenii mă întreabă întotdeauna ce semnifică versurile mele. Ei bine, o să vă spun ceea ce v-ar spune orice poet amabil dacă aţi îndrăzni să-i cereţi să-şi analizeze creaţiile: dacă îl vedeţi, dragilor, atunci e acolo.”

— Freddie Mercury

Cu puțin timp în urmă a fost aniversarea lui Freddie Mercury și m-am gândit să îi dedic un articol întrucât întotdeauna mi-a plăcut muzica sa, și cu siguranță că și multora dintre voi…

Freddie Mercury Wikipedia

„Freddie Mercury pe numele său adevărat Farrokh Bulsara, s-a născut pe insula africană Zanzibar, la acea vreme colonie britanică, acum parte a Tanzaniei. Părinții săi, Bomi Bulsara și Jer Bulsara erau perși din India care practicau religia antică zoroastriana. Mercury avea o soră mai mică, pe nume Kashmira.

Mercury a fost trimis în India la vârsta de 7 ani pentru a merge la Școala de băieți Sf. Petru, o școală pentru băieți din Panchgani lângă Bombay. La St. Peter’s, a fost un elev strălucit care a excelat la sport și a învățat să cânte la pian. La școală, a format o formație, denumită The Hectics, unde el cânta la pian. Tot la St. Peter’s a început să-și spună „Freddie”. Mercury a rămas în India în copilărie, locuind cu bunica și mătușa lui. Și-a completat educația în India la St. Mary’s (ISC) High School în Mazagon înainte sa se întoarcă în Zanzibar.

La vârsta de 17 ani, Mercury și familia sa au fost forțați să plece din Zanzibar în Anglia ca rezultat a Revoluției din Zanzibar. Familia s-a mutat într-o casa mică la periferia orașului Feltham în afara Londrei. Mercury s-a înscris la Isleworth Polytechnic (în prezent West Thames College) în Vestul Londrei unde a studiat arta. În cele din urmă, a obținut o diplomă în artă și design grafic la Ealing Art College, folosind ulterior aceste abilități pentru a construi emblema trupei Queen. Mercury a rămas cetățean britanic până la sfârșitul vieții.

După absolvire, Mercury s-a alăturat mai multor formații și a vândut haine second hand în piața Kensington din Londra și a lucrat și la Aeroportul Heathrow. Prietenii din acele vremuri și-l amintesc pe Mercury drept un elev tăcut și timid care se arăta foarte interesat de muzică. În 1969, a devenit membru fondator al formației Ibex, care s-a numit apoi Wreckage. Când aceasta s-a despărțit în luna octombrie a aceluiași an, s-a alăturat formației Sour Milk Sea ca solist. La începutul anului 1970, s-a destrămat și acest grup.

În luna aprilie a aceluiași an, Mercury s-a alăturat chitaristului Brian May și bateristului Roger Taylor, care fuseseră în formația Smile. În ciuda protestelor colegilor săi, Mercury a ales numele „Queen” pentru noua formație. Tot în această vreme și-a schimbat și numele de familie din Bulsara în Mercury.”

(sursa)

Harta Numerologică a lui Freddie Mercury

Pharokh Balsara - Numele de naștere Parsi

Pharokh Balsara – Numele de naștere Parsi


Farrokh Bulsara

Farrokh Bulsara – Numele anglicizat


Freddie Mercury Parsi

Freddie Mercury – Numele de scenă

Având în vedere aceste trei hărți precum și diferențele și similitudinile dintre ele, voi încerca să realizez o sinteză a acestora (axându-mă pe ultimele două) astfel încât să obținem o imagine de ansamblu cât mai fidelă omului care a fost Freddie Mercury.

Numele de naștere (Farrokh Bulsara) este încărcat cu o energie destul de concentrată. Cifra 7 dublată (Calea Vieții și Numărul Destinului) vorbesc despre caracterul său profund și misterios, orientat către cunoaștere de sine, dezvoltare, aprofundare și exprimare de sine. Această exprimare de sine este cu atât mai pregnantă, cu cât Dorința Inimii (3) ne descrie înclinația și pasiunea sa pentru creație, artă. Mai mult, cred că o parte din cheia descifrării personalității extraordinare a lui Freddie Mercury se află în cifra 7, așa cum am regăsit-o și în trecut, în alte hărți, acolo unde ea este proeminentă (vezi hărți numerologice cu Calea Vieții 7).

Numele de naștere însă, trădează o personalitate timidă, retrasă, concentrată, închisă în sine, viețuind în intimitatea ființei sale, răscolind fiecare colțișor al sufletului său. Ceea ce mi se pare interesant în acest context este schimbarea numelui său. El a renunțat foarte devreme la numele său și și-a schimbat numele în Freddie Mercury odată cu înființarea formației Queen, al cărei logo l-a desenat el însuși (plecând de la zodiile membrilor formației).

Numele acesta vine și modifică vibrația inițială și adaugă un element de dinamicitate care înainte era doar ușor sesizabil (se poate vedea și în numerograma numelui, unde cifra 1 apare de 4 ori). Acum, personalitatea și caracterul său devin mult mai intense, mult mai încărcate (Numărul Destinului 1, Dorința Inimii 9, Numărul Personalității 1). Configurația 1-9-1 descrie o persoană explozivă, imprevizibilă, determinată, hotărâtă să trăiască (1) și să se exprime după propriile reguli (7), indiferent de opiniile celor din jur (9).

În interviuri el spunea adesea că un concert nu este pur și simplu o redare audio-vizuală a albumelor înregistrate de formație, ci un show în toată regula, iar el era maestrul artist care ducea acel show până pe cele mai înalte culmi (9). Cifra 9 este cifra artiștilor și a vizionarilor, a celor îndrăgostiți de lume, de viață și de ei înșiși (1 nu face decât să accentueze acest aspect).

În sfârșit, Freddie Mercury a fost un artist extrem de talentat, carismatic și cu o natură imprevizibilă, asemenea mercurului al cărui nume l-a purtat.

Vă mulțumesc.

Freddie Mercury

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *