Semnificaţia numelui Luca – Practic şi Determinat

Durata articol - 4 minutes

Semnificaţia numelui Luca

Semnificația etimologică a numelui Luca

Numele Luca este de origine greaca (Lukas). Pentru ca in greaca majoritatea numelor terminate in -as sunt forme diminutivale, specialistii apropie numele Lukas de Lukios (cu echivalentul latin Lucius) sau Lukanos. In vechi manuscrise ale Vulgatei, numele Evanghelistului Luca este redat prin Lucanus, nume care indica provenienta purtatorului – din Lucania, provincie din sudul Italiei. Numele nu are o etimologie sigura. Poate fi pus in legatura si cu toponimul Lucca (oras din Toscana), dar si cu latinescul lux – lumina si cu grecescul leukos – alb, cuvant a carui semnificatie initiala ar fi fost blond sau rasaritean. Numele Luca poate proveni si de la verbul latin lucere – a straluci, dar care inseamna si a se lumina de ziua. In Roma Antica, primeau acest nume copiii nascuti la rasaritul soarelui. Prima atestare a numelui apare in Eneida lui Vergiliu.”

(sursa)

Semnificația numerologică a numelui Luca

Semnificaţia numelui Luca

Persoanele care poartă acest nume sunt persoane creative, dinamice și sociabile. Sociabilitatea și deschiderea față de oameni este poate o trăsătură definitorie pentru aceștia.  Primele 3 litere din numele lor au ca și corespondent cifra 3, o cifră care simbolizează creativitatea, voioșia și caracterul optimist și însetat de viață.

Este o configurație echilibrată și dinamică în același timp, cu toate că putem vorbi și despre tendințe către egocentrism, încăpățânare și o individualitate puternică. Bărbații Luca vor aprecia întotdeauna sentimentul de independență și nu vor accepta să fie contraziși cu ușurință. Din exterior par persoane foarte plăcute, calde, dedicate și prietenoase, gata să îți sară în ajutor și chiar să cedeze de la ei ca lucrurile să meargă bine. Se simt cel mai bine într-un mediu armonios, și tind să aplaneze conflictele.

În general se poate spune că sunt oameni așezați, care nu își asumă riscuri inutile, inteligenți și organizați. Nu îi vei surprinde prea des fără un plan făcut, și au strategii de acțiune pentru aproape toate situațiile care pot apărea. Cu toate astea, nu cad în extrema persoanelor plicticoase și rigide, ci știu să se bucure de viață și de experiență, și îmbină utilul și plăcutul.

Tind să aibe noroc în viață, dar sunt predispuși și către instabilitate emoțională, accese de furie și episoade despotice. Dacă nu reușesc să își mențină echilibrul interior, tind să devină tirani în toată regula. Există înclinații către artă (arte plastice în special, scris, pictură, desen etc.), dar nimic nu va fi lăsat la voia întâmplării, ci totul se va încadra într-un plan dinainte stabilit, cu țeluri bine stabilite și ancorate în realitate. Tind să fie maniaci obsedați de detalii…

Notă:
Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Cunoști vreo persoană ce poartă acest nume? Fă-i o surpriză plăcută și trimite-i acest articol! :) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    testimonial Buna seara! Am avut o mare surpriza cand am inceput sa citesc analiza trimisa de d-voastra, a fost ca si cum mi-as fi pus o oglinda in fata sufletului si mi-as fi citit reflectia. Cred ca cele spuse acolo se potrivesc intr-o proportie de 90%! As avea si o intrebare…cum se explica faptul ca numerele pot avea o influenta asa de mare asupra oamenilor? (imi cer scuze daca e raspunsul dat deja in pdf, am sarit peste unele lucruri, dornica sa citesc analizele concrete). Va multumesc mult pentru efo… Roxana Elena Gîngu24 August 2013București