Viața lui Elvis Presley – Regele Rock’n’Roll

 
Durata articol - 10 minute

elvis-presley-items-displayed-at-rock-and-roll-hall-of-fme[1]

„Am fost instruit să devin electrician. Probabil că mi s-au încurcat firele undeva de-a lungul traseului.”

— Elvis Presley

Dacă te-ai născut pe acest pământ în ultima sută de ani este aproape imposibil să nu fi auzit numele ăsta cel puțin odată în viața ta. Elvis Presley a fost unul dintre cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor și este considerat și acum Regele Rock’n’Roll-ului.

Iată ce spune Wikipedia despre copilăria și inițierea sa în lumea muzicii:

„În ziua de 8 ianuarie 1935, în Tupelo, un mic orășel din statul american Mississippi, într-o casă modestă, Gladys Presley aduce pe lume doi gemeni. Primul, Jesse Garon s-a născut mort, dar cel de-al doilea, Elvis Aaron Presley s-a născut fără probleme, devenind singurul copil al familiei. Copilul a crescut în mijlocul familiei, alături de rudele care locuiau în aceeași zonă a orașului Tupelo. Deși trăiau în condiții grele, totuși Vernon și Gladys Presley se străduiau să-i asigure cele necesare micului Elvis, care devenise acum centrul atenției celor doi.

În Tupelo, Elvis are și primele contacte cu muzica. De mic cânta în corul bisericii împreună cu familia, muzica și predicile înrădăcinându-se adânc în modul de a gândi al muzicianului. Tot în orașul natal are pentru prima dată ocazia de a-i asculta pe blues-manii negri, care vor avea o mare influență asupra tânărului, alături de muzica country din programele radio pe care le asculta întreaga familie.

Prima apariție pe scenă are loc la vârsta de doar 10 ani, când cântă Old Shep în cadrul unui concurs de tinere talente organizat în Tupelo, cu ocazia târgului Mississippi-Alabama Fair and Diary Show, câștigând premiul al doilea (cinci dolari și posibilitatea de intra gratis la toate atracțiile târgului). La această vârstă, primește în dar și prima chitară, părinții neputându-și permite bicicleta mult dorită de fiu. În 1948, cu ocazia serbării de final a anului școlar, micul Elvis cânta la chitară și voce piesa Leaf on a Tree (O frunză într-un copac).

Nu după mult timp se mută în nordul orașului Memphis, în încercarea părinților săi de a-și croi o viață mai bună. Aici muncește în diferite locuri pentru a sprijinii financiar familia, în paralel urmând liceul și continuând să cânte la chitară. Își lasă părul lung (în comparație cu standardele vremii) și perciunii să crească, ceea ce îl face să se distingă de ceilalți adolescenți. Participă la un concurs de talente, unde, cântând la chitară într-un stil considerat dur și agresiv, primește mai multe aplauze decât toți ceilalți, câștigând premiul întâi.”

(Sursa)

Harta Numerologică a lui Elvis Presley

Ei, și aici lucrurile sunt destul de interesante. După puțină cercetare, am aflat că părinții săi au vrut să îl numească după tată, Vernon Elvis Presley și după prietenul său Aaron Tupelo. Cu toate astea, în certificatul de naștere ei au vrut să treacă numele Aron, și nu Aaron. În mod surprinzător, în înregistrările oficiale numele său apare Elvis Aaron Presley, cu doi de „A”, și nu așa cum ar fi fost inițial, lucru pe care Elvis Presley l-a aflat spre sfârșitul vieții sale, atunci când și-a dorit să își schimbe al doilea prenume Aron, în Aaron, pentru conotația sa religioasă, el având o puternică afinitate pentru religie (creștinism).

Prin urmare, am ales să folosesc pentru harta sa numerologică numele Elvis Aaron Presley, așa cum, pare-se, era menit să fie de la bun început.

ELVIS AARON PRESLEY - Harta Numerologica

ELVIS AARON PRESLEY – Harta Numerologica

Studiind configurația sa numerologică, devine aproape ușor de recunoscut înclinația sa pentru scenă, pentru faimă, succes și tot ceea ce are lumea mai bun de oferit. Există numeroase puncte de reper, dar le vom lua pe rând.

Înainte de toate, nu putem să nu observăm tripla apariție a numărului 9: Calea Vieții, Numărul Destinului și Numărul Maturității. Numai acești trei indicatori ne vorbesc despre o ridicare pe culmile gloriei aproape predestinată. Este interesant, dealtfel, căci ori de câte ori întâlnesc această configurație este imposibil să nu apară și efectele sale adverse… Numărul 9 aduce întradevăr glorie, succes, aspirații colosale, dar vine cu un preț foarte mare, o responsabilitate și o greutate covârșitoare resimțită de individ până în măduva oaselor.

Elvis Presley - Harta Numerologică

Recunosc că m-au fascinat întotdeauna destinele oamenilor care au pășit pe culmile gloriei.

 Elvis Presley a fost unul dintre aceștia. A cântat, a jucat în filme și a înduioșat inimile a milioane de oameni. Pentru mulți dintre aceștia a reprezentat un ideal care cu greu poate fi înlocuit. Asta este aproape o definiție clasică a numărului 9.

Ceea ce însă cei din jur nu observă, este imensa greutate ce apasă pe umerii și inimile acestor oameni înzestrați de soartă. Adeseori, nici măcar ei înșiși nu își dau seama de asta, ci o simt mai mult ca pe o senzație apăsătoare.

„Când eşti celebru, oamenii se poartă frumos cu tine. Partea proastă e că îţi spun mereu lucrurile pe care vrei să le auzi, lucruri care uneori nu sunt adevărate.”

— Elvis Presley

Elvis Presley era înzestrat cu un talent considerabil pentru artele dramatice, inteligent, carismatic, și cu o poftă incredibilă pentru viață Dorința Inimii 5. Această dorință a inimii este cea care îl împingea mereu să încerce lucruri noi, să experimenteze, să își lărgească orizonturile până la limitele posibile. Ea vine însă și cu o predispoziție către excese de tot felul: alcool, sex, droguri. Cauza morții sale este legată chiar de un abuz de medicamente de somnifere, barbiturice, toate felurile, în concentrații cu mult peste limitele normale (Codeină,

Elvis Presley

Dacă tot am atins acest subiect al slăbiciunilor, putem vorbi în continuare despre numărul 9,  ca aducând o predispoziție pentru un idealism torturant, o nevoie absolută de perfecțiune, și o sete continuă de atenție.

Totodată, atracția stranie și irezistibilă a lui Elvis Presley  numai pentru fecioare virginale, o ciudățenie recunoscută și temută de către cei ce făceau parte din anturajul său, este o mărturie a acestei predispoziții curioase.

În ceea ce privește Numărul Personalității sale (4), acest număr spune despre el că era serios și muncitor, își respecta cu strictețe obiectivele și era un om chibzuit în tot ceea ce făcea. Nu îi plăcea să risipească lucrurile și era extrem de sever cu el însuși, dar și cu cei din jurul său, cu atât mai mult cu cât e născut în data de 8, un număr care nu face altceva decât să întărească și să amplifice aceste caracteristici.

„N-am trecut niciodată peste ceea ce se numeşte “frica de scenă”. Sunt îngrijorat şi mă gândesc destul de mult la spectacol. Nu mă acomodez niciodată în totalitate cu el, şi nu îi las nici pe cei din jur să se liniştească, le reamintesc mereu că e vorba de un public nou, oameni noi, care nu ne-au văzut niciodată. Totul trebuie să fie ca şi cum am apărea pe scenă pentru prima oară.”

— Elvis Presley

Un alt lucru notabil în ceea ce privește numele său este vibrația specifică a celor două prenume ale sale. Dacă te uiți pe harta sa numerologică, vei observa că atât Aaron cât și Elvis au vibrația 22. Acest număr este deosebit de puternic și, fiind unul din numerele maestre (alături de 11 și 33), ne vorbește despre un caracter puternic și o tărie interioară considerabilă, precum și despre o nevoie aproape viscerală de a construi ceva, de a lăsa o moștenire durabilă în urma sa, ceva pentru care să fie recunoscut pentru totdeauna. Numărul 22 este dealtfel denumit și Marele Constructor, și nu ne putem îndoi că Elvis Presley a construit o moștenire care va dura încă multă vreme de aici înainte.

Ca o notă secundară, și pentru că tot am adus vorba despre vibrația numelor, numele de familie Presley are vibrația 1. Numele de familie are rolul de suport energetic, în viața unui individ. Este ca o platformă care susține tot ceea ce individul realizează în decursul vieții sale. Această platformă, în cazul de față, este marcată de originalitate, independență, voință de fier, ambiție, tărie și determinare în atingerea propriilor obiective.

În loc de încheiere

Recunosc că destinele colosale mă inspiră întotdeauna să învăț din greșelile și din reușitele acestor oameni. Elvis Presley mă inspiră să îmi urmăresc pasiunile și să îmi îndeplinesc visele cu toată puterea și convingerea de care pot dispune. Mă inspiră să iubesc viața și să trăiesc fiecare clipă minunată ca și cum ar fi cea mai grozavă clipă dintre toate!

Despre viața sa se pot scrie – și s-au scris – zeci sau sute de cărți, dar puțini știu că Elvis Presley era pasionat cu adevărat de Numerologie, studiind principiile și legile sale din cartea de numere  a lui Cheiro (Elvis Presley and Cheiro’s Book of Numbers), și avea o viziune puternic spirituală asupra vieții. Ba mai mult, năzuia să descopere tainele ascunse ale simbolurilor și misterelor antice, căuta să cunoască Adevărul

Iată, așadar, o mică incursiune în tainele personalității uneia dintre cele mai cunoscute personalități ale omenirii.

Închei cu câteva vorbe din partea marelui artist:

„Adevărul este asemeni soarelui; poţi să te răsteşti la el o vreme, dar el nu va pleca.”

— Elvis Presley

Elvis Presley

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *