Semnificația numelui Dan: Omul de Fier

Durata articol - 6 minute

Semnificația numelui DanMi-am propus ca astăzi să vorbesc puțin despre semnificația numerologică a numelui Dan. Un nume scurt și puternic.

Etimologia numelui Dan

Nume cu veche traditie in onomastica romaneasca, cunoscut si folosit frecvent in toate regiunile tarii, Dan (fem. Dana) se bucura si astazi de o favoare deosebita ca prenume. in documentele tarii Romanesti de pina la 1500 sint numite Dan nu mai putin de 20 persoane, iar daca adaugam si derivatele Danciu si Danisor, numarul urca la 33, situandu-l pe Dan printre cele mai frecvente nume ale onomasticii romanesti vechi (primele atestari: Dan — 1385, Danciul — 1389, Danisor — 1392). Amintind ca numele apare si in Maramures si Moldova (Dan, Danciu, Dancu si Danuca denumesc 25 persoane numai in actele din timpul lui Stefan cel Mare), avem o imagine elocventa si asupra raspindirii numelui printre romani, in ceea ce priveste originea si semnificatia initiala a acestui nume, lucrurile sint destul de complicate. Majoritatea specialistilor sint de parere ca Dan este un hipocoristic al unui nume compus cu elem. -dan (fie element primar ca in -> Daniel, fie secundar ca in -> Bogdan; Iordan etc.) si ca a fost imprumutat din limbile slave vecine (teoretic nu este exclusa posibilitatea ca, in unele cazuri, abrevierea ca si aparitia hipocoristicului sa se fi produs chiar pe teren romanesc, lucru probabil mai ales pentru vremurile mai noi).

(sursa)

Interpretarea numerologică a numelui Dan

DANNumele scurte sunt considerate, de regulă, a fi mai slabe decât alte nume, așa cum și diminutivele reprezintă varianta diminuată a numelui întreg (Alexandru/Săndel), dar dacă numărul literelor nu îi conferă un avantaj, configurația sa numerologică îi aduce un plus considerabil de energie și forță…

Despre bărbații ce poartă acest nume aș spune că sunt oameni dintr-o bucată, care nu acordă prea multă atenție impresiilor și părerilor altor oameni. Sunt individualiști (adesea egoiști), determinați, încăpățânați și etern convinși că le pot face singuri pe toate. Sunt harnici, au un simț bun pentru afaceri și suficientă tărie și convingere încât să reușească în mai toate inițiativele lor.

Au tendința de a-și supralicita capacitățile, iar asta îi poate conduce către fel și fel de situații dificile din care numai istețimea lor nativă îi mai poate scoate. Sunt ingenioși și ar fi în stare să facă bani și din piatră seacă. Nu sunt întrutotul animați de interese materiale, ci în adâncul lor își doresc să strălucească, să se ridice deasupra condiției sale (și a altora) și să conducă.  Preferă să nu aibe șefi cărora să le dea socoteală și au veleități de lideri și conducători.

Nu se tem să își asume riscuri și ar face aproape orice pentru a o lua înainte. Cei din jur sunt fascinați de personalitatea lor electrică și de puterea care parcă izvorăște dintr-o sursă magică și invizibilă. Cu toate astea, puțini ajung să descopere focul ce arde în interiorul acestor bărbați, și care îi consumă încetul cu încetul, un foc pe care nici ei înșiși nu îl conștientizează întotdeauna, și care nu poate fi lesne stins sau domolit. Este focul vieții care se zbate să se manifeste în toate felurile posibile și care reprezintă sursa puterii și poftei lor de viață.

Sunt atenți și meticuloși, abordează totul cu tact și precauție, și își urmăresc viziunea cu o tărie de oțel. Bănuiesc că sunt puține lucrurile pe care astfel de bărbați nu le-ar putea realiza.

Cu toate astea, individualismul lor exacerbat le poate face viața dificilă în ceea ce privește relațiile de dragoste, sau de prietenie. Nu prea le vine să stea locului, și caută întotdeauna să facă ceva cu ei înșiși. Se plictisesc repede dacă nu sunt stimulați în vreun fel, iar uneori suferă de o gravă lipsă de tact.

Mai mult decât orice, au nevoie de o viziune pe care să o transforme în realitate, un ideal imposibil de atins pe care ei să îl facă posibil prin forța voinței lor.

Printre slăbiciunile lor se numără: impulsivitatea, nerăbdarea, agresivitatea, lipsa autocontrolului, impracticalitatea, încăpățânarea, habotnicia.

Notă: Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel.

Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că este important și dacă acesta este prenumele folosit în mod uzual sau nu (dacă există mai multe prenume) sau dacă este folosit în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o  mică parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum. :)

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    Mare bucurie in suflet mi-a adus harta facuta de tine, ma simt minunat … voi da un rename fisierului! Pentru mine este ,, oglinda numerologica”.Te apreciez pentru talent, deschidere, si pentru ca esti un iubitor de adevar si autenticitate. Toate cele bune ! Elena Luciana Răducanu12 aprilie 2013