Semnificația numelui Diana: Zâna Lunii

Durata articol - 6 minute

Semnificația numelui Diana   A trecut destul de multă vreme de când nu am mai realizat o interpretare a unui nume și recunosc că mi-era dor de vremurile când aveam timp să o fac. Iată, așadar, interpretarea numelui Diana, un nume foarte întâlnit pe meleagurile țării noastre.

Etimologia numelui Diana

„Fiica lui Zeus și a Latonei, și sora lui Apolo, Diana era în antichitate zeița vânătorii și protectoarea animalelor (iar, mai târziu, chiar a mamei la naștere). Identificată cu Artemis a grecilor și considerată ca o mare divinitate italică a lunii, Diana se bucura de un cult deosebit în lumea veche. Celebrată în numeroase temple și sanctuarii (templul din Efes făcea parte dintre minunile antichității), zeița a fost binecunoscută și în regiunile noastre, dovezi sigure în acest sens fiind cuvântul zână (care continua în română lat. Diana) și zănatec (din lat. dianaticus „lunatic, lovit de Diana”) sau credința în zâne în folclorul nostru Zâna zorilor, Zâna apelor, Zâna munților, Zâna zânelor, etc, sunt personaje frecvent întâlnite). Numele vechii divinități italice, a cărei formă mai veche ar fi fost, după istoricul Varro, Diviana, este strâns înrudit cu dius „ceresc, luminos”, dwus „divin”, deus „zeu”, Iovis (forma de genitiv pentru Iupiter), dies (de aici rom. zi), gr. Zeus, Dios „divin”, sanscr. divyas „ceresc” etc.” (Sursa: http://www.interpretare-nume.ro/Diana.html)

Interpretarea Numerologică a numelui Diana

Diana - hartaAm stat puțin în cumpănă gândindu-mă la titlul pe care să îl dau acestui articol (mai exact partea din titlu care încearcă să comprime în câteva cuvinte esența articolului) și am ajuns la Zâna Lunii. Găsesc că acest titlu reflectă cel mai bine natura numelui și, într-o bună măsură, natura personalității și caracterului femeilor ce poartă acest nume.

Motivația acestei alegeri stă în cele trei numere principale care se regăsesc ascunse în nume și energia lor comună. Astfel, numerele 2 și 11 (varianta supraîncărcată a lui „2”) vorbesc despre o sensibilitate puternică, și un univers interior extrem de bogat și de încărcat. Femeile și fetele care poartă acest nume au multe lucruri în adâncul sufletului lor pe care trebuie să le scoată afară și să le conștientizeze.

Sunt înzestrate cu o inteligență vie și cu o minte deseori diabolică, înțelegând și descoperind toate tehnicile de manipulare posibile. Pentru a obține ceea ce doresc au talentul de a convinge în mod diplomatic, cu tact și subtilitate, dar dacă nu le ies strategiile pot exploda de furie, caz în care nu este indicat să fii în preajma lor. Femeia Diana este extrem de atentă la detalii, dotată cu un puternic simț al observației și cu un istovitor obicei de a reține tot ceea ce se întâmplă în jurul ei, tot ceea ce a spus vreodată cineva despre ea, sau oarecum tangențial cu ea.

În mod deloc surprinzător, ea petrece foarte mult timp analizând în retrospectivă toate aceste gânduri pentru a le diseca și a afla ceea ce se ascunde în spatele lor. Are tendința de a fi neîncrezătoare, suspicioasă și are tendința de a fi foarte sensibilă la critică. În mod ideal, are nevoie să își desfășoare existența într-un mediu armonios, înconjurată de oameni inteligenți și sensibili. Îi displace agresivitatea (deși chiar și ea are momente în care explodează) și preferă întotdeauna o rezolvare amiabilă a conflictelor.

Este o persoană practică, deschisă, sinceră și organizată. În secret își dorește să strălucească și să atingă culmi tot mai înalte, fie că e vorba despre carieră, societate sau dragoste, dar evită să stea prea mult în lumina reflectoarelor. Este mult prea conștientă de sine pentru a putea rezista tuturor privirilor și gândurilor îndreptate asupra ei, deși, pe de altă parte, îi place să fie admirată, lăudată și apreciată pentru tot ceea ce face.

În sfârșit, femeia Diana are un simț estetic foarte dezvoltat, se îmbracă cu gust și știe cum să reacționeze în orice situație. Nimic nu o poate lua prin surprindere, căci ea se gândește dinainte la toate lucrurile care se pot întâmpla, bune sau rele.

Din acest motiv ea este foarte implicată în ceea ce face și își concentrează toată atenția asupra lucrurilor cu care are de-a face pe moment.

Printre slăbiciunile și tarele de caracter specifice femeilor Diana se numără: timiditatea, autocritica, tendința către manipulare, minciuna, perversitatea, crizele de isterie, depresia, anxietatea, tendința de a judeca oamenii.

Notă: Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel.

Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că este important și dacă acesta este prenumele folosit în mod uzual sau nu (dacă există mai multe prenume) sau dacă este folosit în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o  mică parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum. 🙂

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

6 Comments

 1. Foarte adevarat! Parca am citit o descriere despre persoana mea 🙂

 2. Andrei, iti multumesc frumos pentru aceasta interpretare! M-am regasit in cele scrise de tine 🙂
  Succes in tot!

 3. Îți mulțumesc pentru vizită, apreciere și urare. Te mai aștept pe aici! 🙂

  Cu drag,
  Andrei

 4. si daca diana a fost o zeita atunci in istoria zeilor dc nu apare ca doar a fost fiica lui ZEUS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

 • Testimonials

  DanielaANDREI, Sincera sa fiu nici nu stiu cum, si cu ce sa incep aceasta , hai sa-i zicem “epistola virtuala” , daca nu , cu primul cuvant,( care poate parea banal ,dar rostit din suflet de mine) care-mi vine acum in minte : M U L T U M E S C !…….mai mult de atat , mi se pare inutil….in sensul , ca am senzatia , dovedita dealtfel , ca tu Stii , despre mine ….mai multe chiar decat mine , tocmai prin intermediul lucrarii cerute de mine si interpretata atat de magistral de tine. Asa cum iti scr… Daniela Buculei27 martie 2013Terni, Italia