Semnificația numelui Radu: Brațul de Fier

Durata articol - 6 minute

Semnificația numelui Radu

Dedic acest articol bunului meu prieten, Radu A. R.. Îți mulțumesc!

Așa cum ne-am obișnuit deja, vom începe această analiză cu rădăcinile etimologice ale numelui Radu.

 „De veche traditie in onomastica noastra, frecvent si cu larga raspindire, Radu face parte dintre numele pe care romanii le-au imprumutat de la slavi (data fiind popularitatea de care s-a bucurat mai ales in regiunile sudice ale tarii, trebuie luata in consideratie in primul rind influenta slava de sud, bulgara si sirbo-croata). Apartinind fondului antroponimic slav, numele in discutie este la origine un hipocoristic de la personalele compuse cu elementul rad- „bucuros” (ca in bg. radost, rus. radosti „bucurie”)”

(sursa)

Iată, așadar, o realizare cât se poate de… bucuroasă. :))

Semnificația numerologică a numelui Radu

Semnificația numerologică a numelui RaduDupă cum se poate observa aici, avem de-a face cu o persoană pragmatică, practică și hotărâtă. Puține sunt lucrurile pe care un bărbat Radu nu le poate realiza, după cum arată numerele numelui său, și chiar mai puține sunt lucrurile care scapă atenției și spiritului său de observație.

Este disciplinat, sau tinde să fie, puternic, încăpățânat, orgolios și metodic. Odată ce ia o hotărâre, îi vine foarte greu să se răzgândească… nu atât dintr-o credință nestrămutată în reușita sa, cât din convingerea că sunt puține lucruri care pot sta în calea voinței și a hotărârii sale.

Acestea fiind spuse, slăbiciunea lui cea mai mare este tendința de a se concentra prea mult pe latura practică, materială, concretă a lucrurilor, urmărind certitudinea și siguranța. Această atitudine îl poate face să ignore sau să acorde o importanță minimală altor aspecte mai puțin practice. Sensibilitatea lui are de suferit aici.

Poate fi acuzat uneori că este prea rece, metodic și calculat. Cu toate astea, există o latura a sa pe care nu mulți ajung să o cunoască. Cifra 4, reprezentată fiind prin pătrat, este cea mai stabilă structură din lume și, ca atare, are sarcina de a păstra stabilitatea oriunde apare. Aceasta se traduce printr-un spirit ultra protector, defensiv, atât în ceea ce privește propria persoană, cât și față de cei apropiați.

O altă caracteristică mai puțin vizibilă a sa, probabil ascunsă dincolo de peretele de pragmatism, este o anumită căldură și sensibilitate sufletească pe care cel mai adesea o acompaniază rolului de protector pe care și-l asumă mai mult sau mai puțin inconștient.

În gesturi este intempestiv, dramatic și categoric, are o memorie foarte bună, dar se poate spune că este și genul de persoană care nu renunță ușor la trecut. Este rezistent la schimbare, mai ales la schimbările bruște, acolo unde nu poate face niciun fel de calcul estimativ sau alte calcule probabilistice, dar este genul de om pe care te poți baza oricând.

Are un dar deosebit de a evalua oamenii dintr-o privire, cântărind cu luciditate punctele tari și punctele slabe ale acestora, și sunt puține șanse să îl păcălești cu ceva. Nu ai cum.

Odată ce îți permite să treci de zidurile lui de apărare, pe care și le construiește cu multă migală, vei avea ocazia de a cunoaște o persoană activă și originală, și chiar și o anumită stare de degajare și relaxare.

Concluzii

Bărbații care poartă numele Radu sunt oameni puternici, siguri, muncitori și determinați. Nu sunt cei mai deschiși oameni pe care îi poți întâlni, și au mai mereu nevoie de prieteni care să îi ajute să vadă direcții noi, dar sunt oameni direcți și harnici.

Adoră să muncească, poate prea mult, și dau dovadă de o imensă rezistență fizică și psihică. Cu toate astea, au tendința de a se bloca mereu în lucrurile cele mai mici și, poate cel mai important, uită să conștientizeze și să exploreze dimensiunile mai puțin practice ale vieții.

Au un spirit conservator foarte puternic, nu se opresc de la nimic pentru a apăra pe cei la care țin și își conduc viețile cu un braț de fier. Ar fi înțelept să reziste tentației de a proceda la fel și în ceea ce-i privește pe cei din jurul său.

Notă:
Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    Mare bucurie in suflet mi-a adus harta facuta de tine, ma simt minunat … voi da un rename fisierului! Pentru mine este ,, oglinda numerologica”.Te apreciez pentru talent, deschidere, si pentru ca esti un iubitor de adevar si autenticitate. Toate cele bune ! Elena Luciana Răducanu12 aprilie 2013