Semnificația numelui Alina: Prințesa Focului

Durata articol - 6 minute

Semnificatia numelui AlinaȘtiu că nu am mai fost prezent aici de o bună bucată de vreme, dar iată că astăzi am decis să scriu un articol despre semnificația numelui Alina.

Etimologia numelui Alina

„Prenumele Alin si Alina, destul de frecvente in onomastica noastra contemporana (mai ales Alina), sint considerate, in mod curent, drept creatii romanesti de la verbul a alina, lucru foarte putin probabil, mai ales in contextul onomasticii moderne. Cele doua forme, recente la noi, isi gasesc corespondente perfecte in alte limbi; in fr. Alin este un vechi si frecvent nume de botez de origine germanica (initial o forma abreviata din nume compuse cu radicalul al „tot”, „intreg”) iar Alina (fr. Aline) este in italiana, germana etc. o foarte curenta forma hipocoristica pentru Adelina (fr. Adeline, pronuntat adlin), derivat de la -+ Adela. Daca fem. Alina, mult mai frecvent, este cu siguranta un imprumut modern, Alin poate fi considerat, in unele cazuri, corespondentul masculin romanesc pentru Alina. ”

(sursa: http://www.interpretare-nume.ro/)

Analiza numerologică a numelui Alina

Semnificația numelui AlinaDacă în ceea ce privește rădăcinile istorice ale numelui lucrurile nu sunt întrutotul certe, în ceea ce privește configurația numerologică a numelui nu avem niciun dubiu. Femeile care poartă numele Alina sunt femei independente, cu o voință puternică, încăpățânate, creative, originale și active. Le place să facă mereu câte ceva, să descopere, să fie surprinse, să facă drumeții sau călătorii în locuri necunoscute.

O particularitate interesantă a numelui lor este aceea că el este alcătuit în totalitate din litere active, energice, iar asta întărește ceea ce spuneam mai sus. Privind acum dintr-o altă perspectivă, putem spune că una din provocările lor este să reușească să își concentreze energiile și atenția într-o singură direcție, pentru o perioadă mai mare de timp. Poate exista o tendință puternică de a se implica în fel și fel de lucruri, din care puține vor ajunge până într-o etapă de concretizare.

Sunt pline de viață și ingenioase, dar puțini sunt aceia care ajung să cunoască cu adevărat ce se ascunde în sufletul lor, și nu fiindcă asta se poate spune despre orice femeie, ci pentru că, adeseori, nici măcar ele nu știu ce se află în sufletul lor. În adâncurile lor se găsește un torent de emoție, de pasiuni, de vise, de revoluții interioare și o imensă sete de transformare.

Această sete de transformare este motorul care le animă fiecare gând, fiecare gest, fiecare speranță. Este o configurație interesantă, căci nu se pot ascunde prea mult în spatele unor iluzii de confort temporar. Sunt înzestrate cu o mult prea ascuțită sensibilitate și intuiție care nu le permite să alunece prea mult în inconștiență sau într-o stare de inerție.

Odată ce cunoști o astfel de femeie, ajungi să descoperi o anume sete de profunzime, de adâncire în ea însăși și în întreaga lume din jurul ei, care se desfășoară cu o forță căreia nu i se poate opune nimic. Din contră, cu cât se amăgește mai mult, cu atât zilele îi for fi mai amare.

Slăbiciunea ei cea mai mare este că urmărește întotdeauna mai multe fire, mai multe idei, și se împrăștie într-o mie de direcții. Are nevoie să depună un efort conștient și activ pentru a concretiza cât mai multe din aspirațiile ei numeroase.

Atunci când nu este echilibrată, femeia Alina poate fi incredibil de împrăștiată, veșnic nemulțumită, plină de angoasă, dură, manipulatoare, lipsită de discernământ, agresivă și delăsătoare.

Concluzii

Femeile care poartă acest nume luminos sunt inteligente, raționale, deschise spre schimbare, spre nou, simpatice și pline de viață. Au o fire expansivă, sunt independente și cu greu pot fi constrânse să facă ceva contra voinței lor. Din acest motiv pot fi foarte încăpățânate și dornice să își impună propria voință.

Este indicat să își supragheze din timp în timp direcția în care se îndreaptă viața lor și să facă evaluări periodice cu privire la gradul de concretizare al viselor și aspirațiilor lor. Au tendința de a se inflama din orice, dar supărarea le trece cam la fel de repede. În schimb, nu uită…

 

Notă:
Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

11 Comments

 1. Sunt pasionata de asemenea articole,si multumesc pt publicarea acestuia.Este foarte adevarat ce am citit despre numele meu.

  • Bună, Alina,

   Îți mulțumesc pentru vizită și pentru lectură. Articolul acesta l-am scris pentru tine, cu drag. 🙂

   O zi frumoasă!

   Andrei

 2. In toata descrierea aceasta m-am recunoscut pe mine,multumesc foarte folositoare informatie!

  • Bună, Alina,

   Îți mulțumesc pentru vizită și pentru apreciere. Mă bucur mult că îți este de folos. Te mai aștept.

   Cu drag,
   Andrei

 3. Acest articol mi se potriveste 100%. Nu mi-a venit sa cred cand am citit toate acestea,parca vorbea cineva fix despre mine!

 4. mda… si eu m-am regasit in descrierea aceasta…dar despre numele Victor nu ai nimic? e numele sotului…multumesc!

 5. Intr-adevar tot ce scrie aici mi se potriveste de minune si am aflat multe lucruri interesante despre numele meu. Multumesc pentru informatie!

 6. Multumesc pentru articol Andrei!
  Cei drept este foarte bine sa analizam aceste informatii coroborat cu datele despre ziua nasterii si eventual influenta numelui de familie.
  Tocmai am citit un articol frantuzesc despre numerologia numelui si cum analizam ce aspiratii ne conduc. De acolo reiesea ca cifra vocalelor reprezinta Aspiratiile (11/2) , cifra consoanelor Aspiratiile Profunde (8), iar cele doua adunate dau Caracterul(1).

  Toate gandurile bune!

 7. Buna Andrei ! MUltumesc pentru acest articol, m-a încântat foarte mult deoarece mă regăsesc în această descriere. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

 • Testimonials

  DanielaANDREI, Sincera sa fiu nici nu stiu cum, si cu ce sa incep aceasta , hai sa-i zicem “epistola virtuala” , daca nu , cu primul cuvant,( care poate parea banal ,dar rostit din suflet de mine) care-mi vine acum in minte : M U L T U M E S C !…….mai mult de atat , mi se pare inutil….in sensul , ca am senzatia , dovedita dealtfel , ca tu Stii , despre mine ….mai multe chiar decat mine , tocmai prin intermediul lucrarii cerute de mine si interpretata atat de magistral de tine. Asa cum iti scr… Daniela Buculei27 martie 2013Terni, Italia