Semnificația numelui Dragoș: Individualistul

Durata articol - 4 minute

Semnificația numelui Dragoș

Istoria numelui Dragoș

 „Nume de o frumoasa traditie la romani, reluat in epoca noastra si devenit prenume frecvent tocmai datorita capacitatii sale de evocare istorica, Dragos este la origine un derivat de la tema onomastica Drag- [drag, draguta dragalas, dragastos, dragoste, a se indragosti, indragostit, a indragi etc). Tema drag- si derivatele ei au sustinut familia numelor personale si au contribuit substantial atit la largirea si diversificarea procesului de creare a noi si noi derivate proprii romanesti, cit si la raspindirea acestora. Sensul „iubit, drag”, ca expresie a sentimentelor parintilor fata de copii sau a dorintei de a atrage bunavointa divinitatii fata de noul nascut, sta la baza unui mare numar de nume personale, profane sau teoforice, din onomastica tuturor timpurilor si a tuturor popoarelor. Daca David sau Maria s-au mentinut pe baza traditiei laice sau ecleziastice, in diferite sisteme onomastice, fara ca semnificatia lor initiala sa mai fie cunoscuta, numele din tema Drag-, desi lipsite de sprijinul autoritatii ecleziastice, s-au mentinut si raspindit tocmai datorita semnificatiei lor cunoscute.”

(sursa)

Semnificația numerologică a numelui DragoșDRAGOS - profilul numerologic

Bărbații care poartă numele Dragoș sunt oameni hotărâți și practici. Preferă lucrurile concrete, sunt încăpățânați, individualiști, îndrăzneți, adesea sfidători și încrezători în forțele proprii. Aceștia sunt genul de oameni care preferă să facă totul singuri, și sunt convinși că nu există cineva mai bun decât ei.

O particularitate interesantă din punct de vedere numerologic este combinația dintre numerele 1 și 7, numere care întâmplător se regăsesc și în mijlocul numelui marcând cu și mai multă precizie centrul de greutate al acestui profil numerologic.

Independent, individualist, cu tendințe către egotism și megalomanie, bărbatul Dragoș trebuie să învețe să se deschidă față de oameni, să accepte să fie ajutat și să pună interesele celorlalți cel puțin pe același nivel cu ale sale. Relațiile de lungă durată pot reprezenta o problemă serioasă pentru acești bărbați.

Le place să lucreze singuri, poate prea mult, se închid cu ușurință în ei (în special atunci trec prin perioade dificile), vorbesc rar, dar scrutează totul în jurul lor cu o putere de pătrundere surprinzător de profundă.

Este indicat să își concentreze eforturile pe rezultate concrete, să fie organizați și să învețe să aibe răbdare. Sunt perfecționiști iremediabili, iar lecția lor de căpătâi este aceea de a învăța să se deschidă față de oameni, atât cu trupul cât și cu sufletul.

Notă:
Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    MarinaHarta numerologica este o descoperire relativ recenta pentru mine, o minunatie a numerologiei care dovedeste din nou in felul sau unic faptul ca nimic nu este intamplator. De cum am auzit prima oara de aceasta practica am ramas fascinata si mi-am dorit sa stiu mai multe. Si uite, cu ajutorul unui bun prieten acest lucru a devenit posibil. 🙂 a putea sa te scufunzi intr-o harta a ta personala cu ajutorul lui 123 aduce zambetul pe buze oricui mai ales cand realizezi cu stupoare ca se si potrives… Marina Reslescu2 Aprilie 2013București