Semnificația numelui Miruna: Femeia de fier

Durata articol - 4 minute

Semnificația numelui Miruna

Acest nume este un nume foarte drag mie, căci este și numele surorii mele, Diana Miruna, căreia îi dedic acest articol cu toată inima mea!

Semnificație etimologică

„Unul dintre cele mai frumoase si deopotriva apreciate nume din onomastica noastra contemporana si din ce in ce mai popular, prenumele de fata Miruna ar proveni, potrivit specialistilor, de la substantivul comun „myron”, ce inseamna „balsam, ulei parfumat”. Si nu putem trece nici peste elementul specific onomasticii slave, si anume „mir-”, ce inseamna „pace” sau „lume”. Potrivit acestei ipoteze, se poate afirma ca semnificatia numelui Miruna este „cea aducatoare de pace” sau „pacifista”.”

(sursa)

Numerograma numelui Miruna

Numerograma numelui Miruna

Numele Miruna are o vibrație puternic feminină și vorbește despre disciplină, organizare, metodicitate și seriozitate. Dacă te cheamă Miruna, pot spune că ești atentă la detalii, minuțioasă și aproape nimic nu poate scăpa atenției tale ascuțite. Îți place să muncești, să fii implicată în activități de tot felul și nu îți place să lenevești, să pierzi timpul aiurea.

Este important pentru tine ca ceea ce faci să aibe o anumită aplicabilitate practică, altminteri simți că îți pierzi timpul de pomană. Ai nevoie de stabilitate, siguranță și nu răspunzi foarte bine schimbărilor și surprizelor.

Poate exista tendința de rămâne blocată într-un singur loc, într-o rutină, pentru o lungă perioadă de timp. În acest caz, trebuie să depui un efort conștient  pentru a putea ieși din acea pasă. Îți faci prieteni ușor, și ești genul de persoană pe care te poți baza întotdeauna.

Dincolo de aceste aspecte însă, putem vorbi și despre o anumită creativitate latentă, de care poți sau nu să fii conștientă și pe care, în mod conștient sau nu, te poți strădui să o aduci la suprafață. Așa cum spuneam, fie că o știi sau nu, creativitatea, în orice formă ai alege să o manifești, este o parte integrantă a personalității și a felului tău de a fi.

Printre slăbiciunile tale se pot număra: rigiditatea, critica exagerată, cinismul, materialismul excesiv, comportament obsesiv, dependența de muncă, viziune îngustă.

De asemenea, este important să îți arunci privirea, din când în când, și asupra viziunii de ansamblu a vieții tale. Ai tendința de a te a te afunda în detalii și de a o pierde pe aceasta din vedere. Acest efort trebuie să îl depui în mod conștient, pentru a putea vedea în ce direcție se îndreaptă viața ta, în funcție de alegerile pe care le faci.

Notă:
Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

8 Comments

 1. Buna ziua,

  Aveti o sora Diana Miruna ? Si pe mine ma cheama Diana Miruna si ma regasesc foarte bine in descrierea dumneavoastra. Incredibil …..

  • Bună, Diana,

   Da, am o soră pe care o cheamă Diana Miruna. Sunt încâtat să aflu că mai există cineva cu aceste două nume, și sunt sigur că va fi și ea la fel de încântată! 🙂 Îți mulțumesc pentru vizită și pentru apreciere.

   Cu drag,
   Andrei

 2. Ma regasesc in descrierea de mai sus. Multumesc,

  Oana-Miruna

 3. Si eu sunt Miruna Diana si da, se potriveste.

  • Bună, Miruna,

   Mă bucur să aflu că există atâtea Mirune… este un nume foarte frumos! Îți mulțumesc pentru vizită. Te mai aștept!

   Cu drag,
   Andrei

 4. Ma regasesc total in ceea ce este mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

 • Testimonials

  Roxana Elena Gîngu