Semnificația numelui Ana

Durata articol - 5 minutes

Semnificația numelui AnaAm ales să continui seria articolelor despre semnificația numerologică a numelor cu acest nume atât de răspândit pe plaiurile noastre mioritice. Într-un articol trecut, vorbeam despre semnificația numerologică a numelui Ana Maria. De data aceasta, vom arunca o privire asupra numelui Ana, un nume scurt, dar foarte puternic.

Unul dintre cele mai raspândite și frecvente prenume feminine, Ana reproduce un vechi nume personal ebr. Hannah, purtat de mai multe personaje biblice. Specialiștii apropie numele ebraic de vb. hanah „a avea milă, a binevoi”.

(Sursa)

În ceea ce privește configurația numerologică a numelui, am obținut următoarele numere:

ANALa prima vedere, acest număr prezintă anumite provocări, cel puțin așa cum îl văd eu. Numerele care intră în componența numelui sunt 1 și 5, numere masculine prin excelență. Asta mă duce cu gândul la o anumită tendință spre caracteristici tradițional bărbătești: curaj, antreprenoriat, aventură, independență, explorare.

Femeile care poartă acest nume sunt fără îndoială persoane îndrăznețe, puternice, încrezătoare și încăpățânate. Le place să facă lucrurile așa cum cred ele de cuviință și nu suportă să li se spună ce să facă.

Sunt persoane active, energice, vioaie, originale dar sunt înzestrate cu o sensibilitate sufletească pe care puțini ajung să o cunoască. Sunt deosebit de empatice, prietenoase și caută să ajute întotdeauna, acolo unde pot.

O calitate a lor este că sunt etern curioase și dornice să cunoască, să afle mai mult. Le face plăcere să învețe lucruri noi, sunt perfecționiste și caută întotdeauna să își depășească limitele. Acest aspect este întărit și poate chiar și amplificat de energia masculină a numerelor din numele lor.

Printre slăbiciunile lor se numără: egoismul, încăpățânarea, lipsa de practicalitate, tendința de manipulare. Au tendința de a fi egoiste și individualiste. Viața de familie nu le atrage în mod special, decât dacă există o astfel de predispoziție în restul hărții lor numerologice, dar vor simți în orice caz nevoia de independență, de libertate și de aventură.

Concluzii

Femeile ce poartă numele Ana sunt femei puternice și independente. Se spune că „esențele tari se țin în sticluțe mici”. Acest lucru este valabil și în privința acestor doamne și domnișoare care sunt făcute a fi spirite originale, inventive și capabile de a conduce. Se simt bine în poziții de conducător, dar trebuie să fie atente să nu uite că rolul unui lider este acela de a îndruma și nu de a dispune după cum dorește de „resursele” sale. Cu toate astea nu sunt genul de oameni care se aruncă să își asume responsabilitatea pentru destinele altora și care caută să rezolve toate problemele lumii. Vorbesc rar, dar când vorbesc o fac cu pasiune și zel, și vorbesc numai despre ceea ce le pasionează.

Lecțiile importante pe care acestea trebuie să le învețe sunt cunoașterea de sine, auto-controlul, aflarea și depășirea limitelor, înțelegerea raportului și a limitelor dintre lumea practică și cea spirituală.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

 

Te numești Ana sau cunoști vreo persoană ce poartă acest nume? Trimite-i acest articol și întreab-o dacă se regăsește în caracteristicile descrise mai sus… :D

Dacă ți-a plăcut acest articol, apasă butonul Like și distribuie-l pe Facebook, sau în rețeaua ta socială preferată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    Roxana Elena Gîngu