Semnificația numelui Cristina

Durata articol - 5 minute

Semnificația numelui Cristina

Acest nume este unul destul de des întâlnit, dar prezintă anumite provocări în încercarea de a-l analiza din punct de vedere numerologic.

Prenumele feminin Cristina, foarte frecvent astazi in onomastica europeana, reproduce lat. Christina — mase. Christinus, ambele atestate inca din sec. 4 e.n. La origine derivate cu suf. -inus, -ina de la Christus, numele in discutie sint paralele lui —> Cristian, Cristiana, dar spre deosebire de acestea, care multa vreme au fost folosite numai cu valoare de substantive comune, Christinus si Christina sint de la inceput specializate ca nume personale. Semnificatia crestina clara explica de ce numele sint atestate numai dupa anul 325, cind imparatul Constantin cel Mare intruneste la Niceea prima adunare ecumenica a crestinilor de dupa decretarea tolerantei religioase (edictul de la 313 i.e.n.).

(sursa)

CRISTINA - Harta Numerologică

Primul aspect care iese în evidență la această hartă numerologică este numărul 3. El ocupă o poziție înaltă și este și prima cifră a numelui.

Numărul 3 descrie aici o persoană optimistă, sensibilă, vioaie și senină. Carierele optime pentru aceste persoane sunt cele care le oferă ocazia de a lucra cu oamenii, în orice context posibil.

Celelalte două numere principale (Dorința Inimii 1 și Numărul Personalității 2) descriu o persoană prietenoasă, empatică și deschisă. Unele dintre primele lucruri pe care cei din jur le observă la aceste fete sau femei sunt empatia și prietenia lor. Sunt înzestrate cu sensibilitate (cu atât mai mult dacă este susținută și de către celelalte numere din hărțile lor numerologice) dar și cu dorința de a fi independente și de a-și urma propria cale. Au o tărie interioară anume și poate și un anumit grad de încăpățânare care le face întotdeauna să își urmeze propria cale și, când e cazul, propriile interese.

Au cu siguranță spirit de inițiativă, norocul se află adesea de partea lor iar oamenii sunt atrași de căldura și bunătatea pe care acestea par a le emana. Au tendința de a evita mediile lipsite de armonie, dar dacă se întâmplă să locuiască sau să lucreze într-un astfel de mediu, sensibilitatea lor are mult de suferit.

Lecțiile pe care aceste fete și femei le au de învățat gravitează în jurul nevoii de a dobândi independență și încredere în forțele proprii. Ele sunt adesea subestimate, dar dincolo de aparențele unei anumite vulnerabilități se află un miez dur care nu se dă învins așa ușor. În general le este foarte ușor să aprecieze și să cântărească oamenii, în special pe cei de la care au cel mai mult de câștigat, și există tendința de a-i manipula pentru a-și atinge obiectivele proprii.

Printre slăbiciunile lor se pot număra: tendința către individualitate, egoism, împrăștiere, dar și timiditate excesivă și superficialitate.

Este indicat să își adune energia în proiecte concrete și să învețe să finalizeze ceea ce încep.

Nu în ultimul rând vreau să menționez un anumit talent pentru creativitate și arte. Creativitatea este un aspect important pentru purtătoarele acestui nume și ar fi înțelept să o dezvolte, oricare ar fi forma în care aleg să o manifeste.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

14 Comments

 1. Numele meu este Cristina Carmen, cei mai multi imi spun Cristina, dar in ultima perioada mi se spune mai des Carmen.
  Imi iubesc numele foarte mult. M-am regasit in descrierea de mai sus. Ar fi interesata si o analiza pentru Carmen. Multumesc.

  • Bună, Cristina,

   Ar fi interesantă o astfel de analiză, întradevăr. Plănuiesc să reiau în curând activitatea pe acest site, iar numele tău va fi unul dintre primele pe care le voi analiza. 🙂

   Îți mulțumesc pentru vizită și pentru feedback.

   Te mai aștept pe aici!

   Cu drag,
   Andrei

  • Si eu sunt Cristina si mult din cei analizat mai sus este adevarat si corect parca mai cunoaste personal,interesat sa aflu atitea despre mine multumesc!

 2. se potriveste intru totul.

 3. Multumesc, multumesc, multumesc!

  • Cu plăcere, cu plăcere, cu plăcere! :))

   Serios vorbind, mă bucur să aflu că analiza acestui nume este atât de apreciată. Îmi pare rău că în ultimele luni nu am mai găsit timp pentru a face și alte analize, dar aprecierile voastre mă determină să îmi regândesc puțin strategia de management al timpului. 😀

   Te mai aștept!

   Cu drag,
   Andrei

   P.S.: Voi reveni în pâine cu o serie de eseuri despre principiile numerologiei. Sper să vă placă!

 4. Hei ♥ si pe mine ma cheama Cristina , si chiar m-am regasit in acest articol, sunt sensibila, echilibrat emotional, cant de cand eram mica si pictez. Imi ador numele, cand eram mai mica eram alintata CRISTAL ♥♥♥

 5. Buna Andrei,
  Se completeaza frumos cele 2 nume ale mele. Numerologia este fantastica. Sincer nu as fi crezut sa se potriveasca chiar asa de bine.

  • Este fascinantă, întradevăr. Sunt din ce în ce mai surprins cu fiecare analiză pe care o fac…

   Te mai aștept pe aici.

   Cu drag,
   Andrei

 6. Exact asa sunt eu 🙂

 7. Buna seara, foarte exacta descrierea la numele Crisatina, am multe cunostinte cu acest nume si asa sunt si pe mine ma cheama Cristina , dar folosesc primul nume de botez Mirela, iar numele de Cristina chiar nu-mi place, ma enervez cind sunt strigata si in gluma. Sper in curind sa analizati si numele de Mirela, m-ar interesa sa stiu mai multe.
  Succes in gasirea celor mai bune caracteristici!
  Multumesc

  • Bună, Mirela,

   Îți mulțumesc pentru apreciere și pentru vizită. În limita timpului disponibil, având în vedere că am și un job full-time, încerc să mă ocup de cât mai multe nume… astfel că, eventual, voi ajunge și la Mirela. Încerc să le analizez întâi pe cele mai comune nume.

   Numai bine!

   Andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

 • Testimonials

  MarinaHarta numerologica este o descoperire relativ recenta pentru mine, o minunatie a numerologiei care dovedeste din nou in felul sau unic faptul ca nimic nu este intamplator. De cum am auzit prima oara de aceasta practica am ramas fascinata si mi-am dorit sa stiu mai multe. Si uite, cu ajutorul unui bun prieten acest lucru a devenit posibil. 🙂 a putea sa te scufunzi intr-o harta a ta personala cu ajutorul lui 123 aduce zambetul pe buze oricui mai ales cand realizezi cu stupoare ca se si potrives… Marina Reslescu2 Aprilie 2013București