Semnificația numelui Ana Maria

Durata articol - 6 minute

Semnificația numelui Ana MariaDacă ți-ai dorit vreodată să afli ce semnificație numerologică are numele Ana Maria, te afli în locul potrivit și la momentul potrivit. 🙂 Vom arunca întâi o scurtă privire rădăcinilor etimologice ale acestui nume.

Ana 

Unul dintre cele mai raspindite si frecvente prenume feminine, Ana reproduce un vechi nume personal ebr. Hannah, purtat de mai multe personaje biblice. Specialistii apropie numele ebraic de vb. hanah „a avea mila, a binevoi”.

(Sursa)

Maria

Originea si semnificatia originara a acestui nume celebru au fost mult dezbatute de-a lungul timpului; au fost propuse pina astazi peste 60 de solutii etimologice. Maria devenind cu siguranta cel mai discutat, dar si cel mai controversat nume. Cum nu ar fi nici posibil si nici util sa refacem aici istoria incercarilor etimologice, vom oferi doar doua dintre ele. Prima nu este decit una dintre numeroasele curiozitati lingvistice, dar a avut o larga audienta in cursul ev. med. Hieronim (sec. 4—5 e.n.), primul traducator al Bibliei in limba latina (traducere cunoscuta sun numele de Vulgata), vedea in Maryam un compus din cuvintele ebraice mar „picatura” si yam „mare”, deci „picatura de mare”, redat in latina prin stilla maris. Prin erorile copistilor textului s-a ajuns la stella maris, ceea ce inseamna „stea de mare”. N-ar fi exclus ca popularitatea acestei vechi explicatii sa fi sprijinit intr-o vreme raspindirea numelui feminin -> Stela, considerat probabil un sinonim al lui Maria. Ca si explicatia propusa de Hieronim, cea mai mare parte a incercarilor facute pina astazi pornesc de la ebraica. Dar, asa cum am vazut mai sus, numele este atestat prima oara in Exod, si profetesa, care il poarta, se nascuse in aceasta tara si chiar numele fratelui ei, —> Moise, era de origine egipteana. Pornind si de la aceste elemente ale legendei, tot mai multi specialisti considera astazi ca Maryam nu apartine fondului onomastic ebraic, ci acelui egiptean. Din acest punct de vedere, mult discutatul nume ar putea fi pus in legatura cu verbul mrj (numai structura consonantica a cuvintului), care in vechea egipteana insemna „a iubi” (in copta merit „iubit”) sau chiar cu un nume personal ca mrj-imn (in copta Merit Amun „iubit de Amon” — in religia vechilor egipteni Amon era considerat marele rege al zeilor).

(Sursa)

Rădăcinile istorice ale numelui prezintă câteva particularități interesante, dar să ne uităm mai departe la harta numerologică a numelui.

Ana Maria - Harta NumerologicăConfigurația numerică a acestui nume este destul de interesantă. Persoanele care poartă acest nume sunt practice, organizate, hotârăte, serioase și harnice. Ceea ce poate nu se observă la prima vedere este o anumită doză de creativitate și originalitate de care ele se pot folosi pentru a-și atinge obiectivele și planurile.

Femeile care poartă acest nume muncesc cu seriozitate, își iau angajamentele în serios și nu își asumă riscuri inutile. Merg la sigur. Au nevoie de stabilitate în viața lor, sunt foarte atente la detalii, migăloase până la extrem, dar au tendința de a se concentra prea mult pe acestea. În consecință, le este dificil să vadă imaginea de ansamblu, să gândească în perspectivă.

În mod destul de probabil, nu le place să fie scoase din habitatul lor natural, și se obișnuiesc destul de greu cu schimbările bruște. Nu sunt genul de femei aventuroase, dar te poți baza pe ele pentru orice. Sunt dispuse să te ajute atunci când le ceri ajutorul și lucrează excelent în echipă.

Au tendința de a deveni dependente de muncă, în special atunci când le place ce fac. Provocarea lor este să învețe să își asume riscuri, să îndrăznească să iasă din rutină și să încerce lucruri noi.

Pun siguranța înainte de orice, și sunt femei puternice gata de a înfrunta orice fel de provocare. Sunt răbdătoare, chibzuite, loiale și statornice. Multe dintre ele se preocupă în mod special de cariera lor.

Își fac planuri pentru orice, și în general nu pot trăi fără structură și ordine. Cel mai adesea însă le lipsește îndrăzneala, curajul și ambiția de a realiza mai mult. Lecția lor este să învețe să viseze, să se depășească și să nu se mulțumească niciodată cu ceea ce au.

Este indicat să își găsească mijloace prin care să își exprime creativitatea latentă și, în același timp, să experimenteze și să trăiască lucruri noi. Frica de necunoscut este una dintre cele mai mari slăbiciuni ale acestor doamne și domnișoare.

Din punct de vedere al numerologiei personalității lor, sunt privite de către cei din jur ca persoane minunate, optimiste, energice și înzestrate cu o anumită doză de eleganță. Au un simț estetic dezvoltat, se îmbracă cu gust și le place să fie apreciate. Le face plăcere să ajute, dar trebuie să țină minte că nu toți oamenii sunt la fel de disciplinați și de ordonați ca ele. Este indicat să aibe răbdare și să nu judece prea aspru pe cei din jur.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    MonicaBuna, Andrei! Voi incepe cu un citat care, din punctul meu de vedere, ti se potriveste ca o manusa: “Pastreaza-ti visele vii! Intelege ca, pentru a realiza ceva trebuie sa ai credinta si incredere in tine, viziune, munca, determinare si daruire. Aminteste-ti ca toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred” by Gail Devers. Le ai pe toate acestea, Andrei: “credinta si incredere in tine, viziune, munca, determinare si daruire”. Indemnul meu este, doar, “sa-ti pastrezi visele vii!”. Este … Monica Nedea08 Aprilie 2013București