Viața lui Bob Marley – Profetul Iubirii Universale

 
Durata articol - 8 minute

Bob Marley

„Viața e un drum lung cu multe indicatoare. Așa că, atunci când gonești prin ea, nu-ți complica mintea. Eliberează-te de ură, înșelătorii și gelozie. Nu-ți ingropa gândurile, transpune-ți viziunea în realitate. Trezește-te si trăiește!”

— Bob Marley

 

Crezi în coincidențe? Cu puțin timp în urmă ajungeam acasă (după o zi lungă de muncă) și începeam să lucrez la un profil numerologic când mă trăznește din senin gândul:

„ – Ce-ar fi să ascult eu niște muzică?

–  Ok. Dar ce muzică să ascult?

– Hmm… cred că voi asculta ceva reggae. Bob Marley.”

Zis și făcut! Caut pe youtube o piesă renumită și încep să mă destind. Destinderea nu a durat prea mult că mă trăznește un alt gând:

– Ce-ar fi să mă uit peste harta lui numerologică?

Zis și făcut! Deschid browserul și încep să caut pe Google numele și data nașterii sale. În câteva secunde găsesc informațiile necesare, dar rămân deosebit de surprins:

Nume întreg: Robert (”Bob”) Nesta Marley

Data nașterii: 6 Februarie 1945

În momentul redactării acestei lucrări este ora 22:00, 6 Februarie 2013 și nu am mai ascultat muzică reggae de aproape de 3-5 luni! Ha! Așadar și prin urmare, crezi în coincidențe? 😀

Personal, am fost întotdeauna un admirator al muzicii, convingerilor și mesajului pe care acest artist deosebit s-a străduit să îl transmită lumii.
Robert Nesta Marley

Pentru mulți dintre noi, Bob Marley este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică reggae, dar pentru anumit persoane, el reprezintă simbolul și purtătorul de cuvânt al unei adevărate mișcări revoluționare: mișcarea Rastafari. Viziunile umanitare, puternica implicare în acțiuni și campanii sociale și convingerile sale idealiste sunt reflectate cu fidelitate în Calea Vieții 9. În numerologie, acest număr aparține vizionarilor, al celor ce visează la o lume mai bună și care fac tot ceea ce le stă în putere pentru a o face un loc mai bun pentru noi toți.

În ceea ce privește caracterul său, pot spune că era un om foarte inteligent, serios, harnic, dedicat muncii sale și disciplinat. Era un om extrem de pasional, înzestrat cu puternice calități oratorice, viziune de ansamblu și cu un magnetism personal considerabil. Era adeptul libertății absolute, pentru care a luptat întotdeauna, iar muzica și versurile sale sunt impregnate cu îndemnuri umanitare, idealism, dar și cu sensibilitate și compasiune față de oameni.

Bob Marley însă nu era cel mai „cuminte” dintre oameni. Un detaliu mai puțin cunoscut despre el este următorul:

„In 2005, Rita Anderson, vaduva lui Marley, a scris o biografie („No Woman, No Cry”) in care l-a criticat dur pe cel care i-a fost sot. Dupa Rita, perechea locuia intr-o coliba, Bob avea doar o pereche de indispensabili, pe care ea ii spala in fiecare noapte . De asemeni, a afirmat ca steaua reggae avea nenumarate amante in Kingston si nenumarati copii cu acestea, lista descendentilor lui Bob fiind imensa; in 1968 a avut un copil pe care-l chema Ziggy Marley cu Rita Anderson, in 1970, a avut un fiu numit Robbie cu Lucille Williams, una din “logodnicele sale “ in Trench Town. Janet Hunt l-a facut pe Rohan Marley (viitorul sot al lui Lauryn Hill). Numeroasele sale calatorii la Londra nu au fost in zadar, caci s-a nascut Karen Marley, fata unei englezoaice pe care o chema Janet Bowen. O jamaicana nascuta in Barbados, Lucy Pounder, a avut cu Bob pe Julian Marley. O alta logodnica, campioana caribena de ping pong Anita Bellnavis, a devenit mama lui Kymani Marley. In 1975, Cindy Breakspeare, care era pe punctul de a deveni Miss Mundo, l-a nascut pe Damian Marley. O alta “logodnica “ era actrita Esther Anderson, care a fost si cu Marlon Brando si Chris Blackwell.”

(sursa: wikipedia)

Aceste „aventuri” ale sale se încadrează perfect în caracteristicile numărului 5 (dorința inimii)… care îl descriu pe artist ca pe un om căruia îi place întotdeauna să riște, să exploreze noi oportunități, să cucerească, să călătorească, să să cunoască pe sine, să se exprime, să fie liber și, mai mult decât orice, să nu fie legat niciodată într-un singur loc, să fie mereu în căutare de noi orizonturi pe care să le atingă și să le depășească. Provocarea sa cea mai mare, din aceste puncte de vedere, îmi imaginez că ar fi fost să învețe să își concentreze eforturile în direcții cât mai concrete și să nu se risipească în nenumărate proiecte fără viitor. Cu cât mă uit mai mult la harta sa, cu atât mai mult văd potențialul unui om vizionar.

(Ca o paranteză, nu știam prea multe despre Rita Marley, soția lui Bob Marley, dar cu cât citesc mai multe despre ea, cu atât mai mult realizez ce personalitate și caracter extraordinar are. Nu ar fi interesant să îi fac și ei o analiză numerologică? 😀)

Primul său nume, Robert, este un nume cu o rezonanță foarte puternică și face ca întregul său angrenaj psihic să capete o nuanță intensă, explozivă.

Copilăria lui Bob Marley, în cel mai probabil caz, a fost una dificilă, sub semnul unei adânci sensibilități sufletești. Numărul 2 în harta sa (data nașterii) predispune către talent muzical nativ și o înclinație aparte către armonie, pace și frumos.

Numărul 6 (data nașterii) vorbește despre maturitatea artistului și descrie o perioadă marcată de compasiune și grijă față de semeni, precum și de dorința de a ajuta, de a fi util, de a fi iubit și de a iubi la rândul său.

Numele său de scenă, Bob Marley, prezintă o configurație numerologică fascinantă.

BOB MARLEY

 

Oricine poate observa că matricea sa numerică este condensată în două numere. O astfel de configurație ne arată că anumite trăsături ale personalității artistului au fost puternic amplificate, în detrimentul altora.

Numerele sale principale, și 9, sunt cifre prin excelență spirituale. Când însă apar în mod frecvent, ele pot descrie predispoziție către impracticalitate, idealism utopic, împrăștiere, dezorganizare. Acestea fiind spuse, combinația dintre 3 și 9 prefigurează o personalitatea deschisă, creativă, spirituală, spontană, energică, mereu în căutarea noului, dornică de a se exprima (în cazul său, prin muzică), de a crea și de a se dedica unui scop nobil. Acest tip de oameni trăiește viața în viteză și merge întotdeauna înainte.

Numele „Bob” (prescurtarea numelui Robert) este un nume care trădează o sensibilitate extremă, talent muzical, dar și compasiune, dorința de a ajuta și puterea de a se sacrifica pentru cei din jur. De asemenea, el descrie și un caracter independent, original, încrezător, curajos și cu capacitatea de a conduce.

Concluzii

Trebuie să recunosc că mi-a făcut o mare plăcere să lucrez la această harta numerologică, cu atât mai mult cu cât a fost prilejuită de o sincronicitate interesantă (Andreea, prietena mea, mi-a spus mai în glumă mai în serios că „m-am conectat” la spiritul lui Bob Marley – 🙂).

Întotdeauna mă surprinde cu câtă putere și intensitate își trăiesc viața acești oameni extraordinari, oameni atinși cu certitudine de mâna destinului. Bob Marley – asociat deseori cu „Leul din Zion” (Zion este tărâmul paradisiac al rastafarienilor – aflat aici pe pământ, în Africa, leagănul civilizației, iar Leul este un simbol extrem de puternic în curentul spiritual Rastafari, este expresia sufletului adepților săi), reprezintă o adevărată inspirație, atât pentru  mine cât și pentru un număr covârșitor de suflete atinse de convingerile și vorbele adânci din melodiile sale.

Vreau să vorbesc puțin despre moartea lui. Bob Marley a murit de cancer pe data de 11 mai 1981 (o zi cu vibrația 8), la vârsta de 36 de ani (9). Acest număr 9 nu este întâmplător, așa cum nimic nu este întâmplător în viața noastră. Boala sa, de asemenea, consider că nu este întâmplătoare, întrucât 9 este numărul care încheie ciclul numerelor, și reprezintă zenitul creșterii și dezvoltării. În acest punct se dau examenele vieții, se învață lecțiile restante și se încheie socotelile pentru a putea trece într-o nouă etapă…

În loc de încheiere aș vrea să vă las cu una dintre piesele mele preferate:

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *