Semnificația numelui Robert

Durata articol - 6 minute

Robert

Așa cum spuneam la un moment dat pe pagina de Facebook, am hotărât să continui seria articolelor despre semnificația numelor pe care le purtăm în viața de zi cu zi cu cel de-al doilea câștigător al chestionarului: Robert.

Imprumut modern din apusul Europei unde, sub diferite forme, este foarte frecvent, Robert este un vechi nume de origine germanica atestat inca din sec. 6 sub forma Hrddebert. La origine un compus, acesta este format din doua elemente curente in antroponimia germanica: hrod-, hroth- „faima” (goticul hrotheigs „faimos, vestit”, germ. Buhm „faima, glorie”), ca inClotilda; Ludovic; Roland; Rudolf etc. si berth „stralucitor, ilustru, celebru” (goticul bairths, engl. bright etc.) ca in->Albert; Berta, Herbert etc. Latinizat, numele apare in sec. 7 sub forma Rodebertus si apoi Robertus, pastrat cu foarte mici modificari in partea finala, in limbile romanice din apus. (Sursa)

 

ROBERT - HARTA NUMEROLOGICA

ROBERT – HARTA NUMEROLOGICA

 

După cum am văzut mai sus, numele Robert are ca rădăcini cuvintele „faimă, glorie” și „strălucitor, ilustru”. Nu găsesc acest lucru surprinzător, întrucât după cum se poate vedea din numerele de mai sus acest nume vine înzestrat cu o amprentă destul de puternică. Este o configurație numerică extrem de rară, dar și foarte dificil de interpretat. Toate cele trei numere sunt numere maestre.

Cei care poartă acest nume sunt fie foarte norocoși, fie foarte încercați de soartă (datorită naturii duală a numerelor, accentuată de caracterul dublu). Numărul destinului 33 (6) face trimitere către o predispoziție de a lucra cu oamenii, în poziții de consilier, terapeut, învățător, profesor. Au înclinații către artele vizuale, sunt foarte sensibili, își doresc să ajute oamenii din jur și visează deseori la o lume ideală, utopică.

Dorința inimii (11) și Numărul personalității (22) nu le fac viața mai ușoară. Din contră, totul este răsturnat, totul este dat peste cap. Trec cu ușurință printr-o mare varietate de stări emoționale, sunt foarte intuitivi – nu le scapă nimic din ce se petrece în jurul lor – și își găsesc cu greu locul. Sunt permanent în căutarea a ceva. Fie că e vorba despre o vocație, despre o misiune personală căreia să își dedice viața, sau despre o viață mai bună. Au așteptări foarte înalte de la ei înșiși și de la cei din jur. Au tendința de a fi oarecum împrăștiați, dar există o metodă în împrăștierea lor. Sunt calculați și metodici și sunt adesea preocupați de avansare, dezvoltare sau evoluție personală.

Spiritualitatea se poate număra printre pasiunile lor, dar nu este o condiție obligatorie. Dacă au o viziune spirituală asupra vieții, în mod cert vor face din aceasta un stil de viață și se vor strădui să se depășească pe sine și să devină tot ceea ce pot deveni.

Există în ei, uneori, o puternică tendință de a renunța, conștienți fiind de volumul de muncă și de dedicație necesar pentru a-și împlini visele. Adesea acest volum de muncă poate părea copleșitor. Au nevoie să fie sprijiniți de cei din jur și să se înconjoare cu oameni care cred în ei. Este foarte important pentru ei să fie iubiți și să ofere dragoste. Atunci când reușesc să dobândească echilibrul interior, ei devin oameni extraordinari, altruiști și capabili de a-ți sări în ajutor în orice clipă sau de a veni cu idei geniale pentru a te scoate din dificultate.

În schimb, dacă nu reușesc să dobândească acel echilibru interior, este foarte posibil ca conștiința potențialului imens cu care sunt înzestrați și care se află permanent la îndemâna lor să devină o povară ce îi apăsa până îi înfrânge de tot. Această temere îi urmărește constant și îi împinge întotdeauna să meargă mai departe, să se depășească pe sine, să aducă valoare lumii și să își împlinească potențialul.

Provocarea lor este cunoașterea de sine și răbdarea. Nimic altceva nu le este mai folositor decât să se cunoască cu adevărat și să își asume responsabilitatea pentru propriile vieți, cât și pentru tot ceea ce pot realiza în viața. Acești oameni au puterea de a realiza lucruri mărețe, atâta timp cât au încredere în ei înșiși.

 

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință de către numere. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

2 Comments

 1. Numele fiului meu este Robert Ovidiu si spre surprinderea mea cand am citit semnificatia numerologica a numelui Robert am descoperit ca i se potriveste perfect cu descrierea personalitatii ca si cum ar fi fost scrisa anume pt el. Nu am gasit semnificatia numerologica a numelui meu, Ecaterina si chiar mi-ar fi placut sa vad cat se potriveste.

  • Bună, Ecaterina,

   Îți mulțumesc pentru apreciere. Numele Robert este destul de întâlnit, în special la băieței, pe când Ecaterina este un nume mai rar. Aceasta este rațiunea după care mă ghidez în alegerea numelor pe care le interpretez. Sunt atât de multe nume, o analiză durează destul de mult, iar timpul este de regulă destul de limitat. Poate în viitor, voi analiza și numele tău. Nu se știe niciodată. 🙂

   Te mai aștept pe aici.

   Cu drag,
   Andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

 • Testimonials

  DanielaANDREI, Sincera sa fiu nici nu stiu cum, si cu ce sa incep aceasta , hai sa-i zicem “epistola virtuala” , daca nu , cu primul cuvant,( care poate parea banal ,dar rostit din suflet de mine) care-mi vine acum in minte : M U L T U M E S C !…….mai mult de atat , mi se pare inutil….in sensul , ca am senzatia , dovedita dealtfel , ca tu Stii , despre mine ….mai multe chiar decat mine , tocmai prin intermediul lucrarii cerute de mine si interpretata atat de magistral de tine. Asa cum iti scr… Daniela Buculei27 martie 2013Terni, Italia