Semnificația numelui Ioana/Oana

 
Durata articol - 6 minute

Semnificația numerologică a numelui Ioana

 Numele „Ioana”, cât și varianta „Oana”, prezintă caracteristici numerologice interesante. Unul dintre ele este faptul că are o singură consoană printre literele sale. Să ne uităm însă la etimologia acestui nume:

Se poate afirma ca Ion a fost si este inca cel mai raspindit si frecvent nume de persoana nu numai la romani, ci la toate popoarele europene (bineinteles, in forme specifice fiecarei limbi). Forma specific romaneasca Ion reproduce un vechi nume pers. ebr. Johanan; incadrat in bogata familie a teoforicelor frazeologice, acesta este format din /o-, abreviere normala si curenta pentru Jahve (—> Ilie) si vb. hanan „a face favoare, a avea mila” (de aici si foarte frecventul -» Ana). Semnificind „Jahve a avut mila, a facut favoare”, Johanan este la origine o formula de multumire adresata divinitatii care a favorizat nasterea unui copil mult asteptat de parinti. Formele sub care este cunoscut astazi numele ebraic in diferitele limbi europene continua fie gr. Ioannes, fie pe cel latin Iohannes. (Sursa)

[cryout-multi][cryout-column width=”1/2″]Harta numerologică a numelui Ioana [/cryout-column] [cryout-column width=”1/2″]Semnificația numelui Oana[/cryout-column] [/cryout-multi]

Configurația numerologică a numelui Ioana, este destul de similară cu cea a numelui Oana. Diferența dintre ele este reprezentată prin diada 22/4. Astfel, față de interpretarea generală, persoanele care poartă numele Ioana vor avea de lucrat cu octava superioară a lui 4, adică numărul 22. În esență, lecțiilor sunt similare, dar 22 aduce ceva mai multă intensitate, iar în acest caz, el aduce în plus și lecția sensibilității și a intuiției (reprezentate pentru cifra 2). În sfârșit, așa cum spuneam în introducere, ambele nume prezintă particularități demne de atenția noastră.

Primul lucru pe care îl voi nota este faptul că acest nume conține o singură consoană și patru/trei vocale. Aparent, acest lucru este nesemnificativ, dar el are o însemnătate foarte adâncă. În limba ebraică, spre exemplu, vocalele sunt atât de sacre, încât în redactarea textelor acestea erau omise complet. Vocalele descriu părțile interioare, esența (asociate cu Divinitatea), pe când consoanele descriu ceea ce se poate vedea din exterior, aparențele (asociate cu Lumea fizică).

În consecință, persoanele care poartă acest nume sunt mult mai deschise, mult mai sensibile, dar și mult mai vulnerabile decât alți oameni. Acest fapt este unul important și planează deasupra întregii configurații numerice. Analizând literele care compun numele Ioana, putem afla că, dincolo de suprafață, se află o sensibilitate profundă, aspirații înalte, simțul responsabilității, dragostea față de oameni, nevoia de apropiere și apreciere, dar și dorința de a dobândi independență, de a crea și de a-și asuma riscuri.

Trecând mai departe la analiza numerelor principale, nu putem să nu observăm cum numărul 22 (Numărul Destinului) tronează deasupra tuturor celorlalte. Acest număr oferă o mult prea necesară stabilitate și putere, un potențial înalt, dar și dorința de a construi ceva practic, util, de a-și aduce aportul la crearea unei lumi mai bune. Cu toate acestea, fiindcă acest număr este și un Număr Maestru, el vine cu o alegere. Persoanele atinse de el, pot alege să își dedice viața unui ideal mai înalt decât ei, sau pot să alege să refuze această datorie. Oricare ar fi alegerea, persoana în cauza simte întotdeauna greutatea responsabilității de a înfăptui lucruri importante, mărețe, care servesc multor oameni. Este un număr foarte dificil, care poate conduce către cele mai înalte culmi ale succesului, sau către cele mai obscure adâncuri ale eșecului.

Ca să trecem la o notă ceva mai puțin dramatică, pot spune că femeile ce poartă numele Ioana/Oana sunt organizate, practice și serioase, adesea poate prea serioase. Lucrurile practice ocupă locuri fruntașe printre interesele acestora. Acestea fiind spuse, ele trebuie să învețe să se destindă, cu atât mai mult cu cât au așteptări foarte înalte de la ele și, prin extensie, de la cei din jurul lor.

Se orientează destul de ușor în viață, știu ce își doresc și cel mai adesea au parte de resursele interioare necesare pentru a-și atinge obiectivele. Una din provocările cu care se confruntă aceste doamne și domnișoare este nevoia aproape constantă de a se afla în poziții de putere, de a domina, de a conduce. Acestea din urmă pot conduce destul de ușor către comportamente tiranice și despotice, egoism și lipsă de scrupule în atingerea obiectivelor proprii, în special atunci când echilibrul interior este zdruncinat. Din aceste puncte de vedere, este important ca ele să acorde atenție și laturii spirituale/aspectelor subtile a vieții.

Simbolul Numărului 8 (Dorința Inimii) este alcătuit din două cercuri suprapuse, simbolizând lumile superioare în echilibru cu lumile inferioare. Aici este vorba despre planurile subtile și despre planurile concrete ale vieții. Dacă cele concrete sunt clare, celelalte sunt mai greu de descifrat. Cu toate acestea, aceasta este o altă provocare pe care femeile Ioana o au de înfruntat: dobândirea echilibrului interior.

În momentul în care pot face asta, ele dobândesc resurse interioare neașteptate care le vor putea sprijini în atingerea obiectivelor personale sau ale unui colectiv, în special atunci când e vorba despre proiecte sau campanii umanitare, sau pur și simplu când își doresc să ajute pe cineva. Altruismul este un deziderat asupra cărora ele trebuie să lucreze constant.

Personalitatea acestor femei este fascinantă. Au un stil aparte de a se purta, sunt active și  energice, au idei mărețe și adesea avangardiste, originale. Le place să trăiască la „înălțime” și să fie în centrul atenției și au darul de a influența oamenii din jurul ei. Au un șarm personal considerabil, o personalitate magnetică și apetisantă și debordează de optimism.

O capcană des întâlnită în viața acestor femei este excesul și dependența. Au tendința de a deveni dependente de obiecte, mâncăruri, stiluri de viață, oameni sau emoții. Trebuie să învețe să se controleze și să dezvolte un anumit grad de cunoaștere de sine, pentru a-și putea dobândi echilibrul.

Există o puternică tendință către instabilitate emoționlă, ce poate fi contracarată prin eforturi personale îndreptate către cunoaștere de sine și dezvoltare personală.

Considerații Generale

7 comentarii

  1. foarte interesant… Ati putea face harta numerologica a numelui Laura? Multumesc 🙂

  2. Interesant!
    Totusi m-ar interesa si harta numerologica a numelui Darius

  3. Multumesc… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *