Semnificația numelui Ioana/Oana

Durata articol - 8 minute

Semnificația numerologică a numelui Ioana

 Numele „Ioana”, cât și varianta „Oana”, prezintă caracteristici numerologice interesante. Unul dintre ele este faptul că are o singură consoană printre literele sale. Să ne uităm însă la etimologia acestui nume:

Se poate afirma ca Ion a fost si este inca cel mai raspindit si frecvent nume de persoana nu numai la romani, ci la toate popoarele europene (bineinteles, in forme specifice fiecarei limbi). Forma specific romaneasca Ion reproduce un vechi nume pers. ebr. Johanan; incadrat in bogata familie a teoforicelor frazeologice, acesta este format din /o-, abreviere normala si curenta pentru Jahve (—> Ilie) si vb. hanan „a face favoare, a avea mila” (de aici si foarte frecventul -» Ana). Semnificind „Jahve a avut mila, a facut favoare”, Johanan este la origine o formula de multumire adresata divinitatii care a favorizat nasterea unui copil mult asteptat de parinti. Formele sub care este cunoscut astazi numele ebraic in diferitele limbi europene continua fie gr. Ioannes, fie pe cel latin Iohannes. (Sursa)

[cryout-multi][cryout-column width=”1/2″]Harta numerologică a numelui Ioana [/cryout-column] [cryout-column width=”1/2″]Semnificația numelui Oana[/cryout-column] [/cryout-multi]

Configurația numerologică a numelui Ioana, este destul de similară cu cea a numelui Oana. Diferența dintre ele este reprezentată prin diada 22/4. Astfel, față de interpretarea generală, persoanele care poartă numele Ioana vor avea de lucrat cu octava superioară a lui 4, adică numărul 22. În esență, lecțiilor sunt similare, dar 22 aduce ceva mai multă intensitate, iar în acest caz, el aduce în plus și lecția sensibilității și a intuiției (reprezentate pentru cifra 2). În sfârșit, așa cum spuneam în introducere, ambele nume prezintă particularități demne de atenția noastră.

Primul lucru pe care îl voi nota este faptul că acest nume conține o singură consoană și patru/trei vocale. Aparent, acest lucru este nesemnificativ, dar el are o însemnătate foarte adâncă. În limba ebraică, spre exemplu, vocalele sunt atât de sacre, încât în redactarea textelor acestea erau omise complet. Vocalele descriu părțile interioare, esența (asociate cu Divinitatea), pe când consoanele descriu ceea ce se poate vedea din exterior, aparențele (asociate cu Lumea fizică).

În consecință, persoanele care poartă acest nume sunt mult mai deschise, mult mai sensibile, dar și mult mai vulnerabile decât alți oameni. Acest fapt este unul important și planează deasupra întregii configurații numerice. Analizând literele care compun numele Ioana, putem afla că, dincolo de suprafață, se află o sensibilitate profundă, aspirații înalte, simțul responsabilității, dragostea față de oameni, nevoia de apropiere și apreciere, dar și dorința de a dobândi independență, de a crea și de a-și asuma riscuri.

Trecând mai departe la analiza numerelor principale, nu putem să nu observăm cum numărul 22 (Numărul Destinului) tronează deasupra tuturor celorlalte. Acest număr oferă o mult prea necesară stabilitate și putere, un potențial înalt, dar și dorința de a construi ceva practic, util, de a-și aduce aportul la crearea unei lumi mai bune. Cu toate acestea, fiindcă acest număr este și un Număr Maestru, el vine cu o alegere. Persoanele atinse de el, pot alege să își dedice viața unui ideal mai înalt decât ei, sau pot să alege să refuze această datorie. Oricare ar fi alegerea, persoana în cauza simte întotdeauna greutatea responsabilității de a înfăptui lucruri importante, mărețe, care servesc multor oameni. Este un număr foarte dificil, care poate conduce către cele mai înalte culmi ale succesului, sau către cele mai obscure adâncuri ale eșecului.

Ca să trecem la o notă ceva mai puțin dramatică, pot spune că femeile ce poartă numele Ioana/Oana sunt organizate, practice și serioase, adesea poate prea serioase. Lucrurile practice ocupă locuri fruntașe printre interesele acestora. Acestea fiind spuse, ele trebuie să învețe să se destindă, cu atât mai mult cu cât au așteptări foarte înalte de la ele și, prin extensie, de la cei din jurul lor.

Se orientează destul de ușor în viață, știu ce își doresc și cel mai adesea au parte de resursele interioare necesare pentru a-și atinge obiectivele. Una din provocările cu care se confruntă aceste doamne și domnișoare este nevoia aproape constantă de a se afla în poziții de putere, de a domina, de a conduce. Acestea din urmă pot conduce destul de ușor către comportamente tiranice și despotice, egoism și lipsă de scrupule în atingerea obiectivelor proprii, în special atunci când echilibrul interior este zdruncinat. Din aceste puncte de vedere, este important ca ele să acorde atenție și laturii spirituale/aspectelor subtile a vieții.

Simbolul Numărului 8 (Dorința Inimii) este alcătuit din două cercuri suprapuse, simbolizând lumile superioare în echilibru cu lumile inferioare. Aici este vorba despre planurile subtile și despre planurile concrete ale vieții. Dacă cele concrete sunt clare, celelalte sunt mai greu de descifrat. Cu toate acestea, aceasta este o altă provocare pe care femeile Ioana o au de înfruntat: dobândirea echilibrului interior.

În momentul în care pot face asta, ele dobândesc resurse interioare neașteptate care le vor putea sprijini în atingerea obiectivelor personale sau ale unui colectiv, în special atunci când e vorba despre proiecte sau campanii umanitare, sau pur și simplu când își doresc să ajute pe cineva. Altruismul este un deziderat asupra cărora ele trebuie să lucreze constant.

Personalitatea acestor femei este fascinantă. Au un stil aparte de a se purta, sunt active și  energice, au idei mărețe și adesea avangardiste, originale. Le place să trăiască la „înălțime” și să fie în centrul atenției și au darul de a influența oamenii din jurul ei. Au un șarm personal considerabil, o personalitate magnetică și apetisantă și debordează de optimism.

O capcană des întâlnită în viața acestor femei este excesul și dependența. Au tendința de a deveni dependente de obiecte, mâncăruri, stiluri de viață, oameni sau emoții. Trebuie să învețe să se controleze și să dezvolte un anumit grad de cunoaștere de sine, pentru a-și putea dobândi echilibrul.

Există o puternică tendință către instabilitate emoționlă, ce poate fi contracarată prin eforturi personale îndreptate către cunoaștere de sine și dezvoltare personală.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și nu trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un capăt.

 

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

7 Comments

  1. foarte interesant… Ati putea face harta numerologica a numelui Laura? Multumesc 🙂

  2. Interesant!
    Totusi m-ar interesa si harta numerologica a numelui Darius

  3. Multumesc… 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    Nicolae Stoian Salut Andrei, Multumesc mult pentru harta numerologica si interpretarea ei; iti marturisesc ca nu stiam ca este o munca de o asemenea anvergura; probabil ca daca as fi avut constienta asupra efortului necesar pentru intocmirea acestei lucrari, fie nu ti-as fi cerut asta, fie as fi actionat cu multa prudenta, in ideea in care sa nu te impovarez cu acest exercitiu, mai ales facut la modul voluntar. Ma gandesc sincer sa incerc sa-ti recompensez efortul, de indata ce acest lucru va deveni posi… Nicolaie StoianBucurești