Semnificația numelui Daniela

Durata articol - 6 minute

Semnificația numelui: Daniela

Înainte de a trece la analiza acestui nume, vreau să dedic acest articol mamei mele, căreia îi mulțumesc din tot sufletul pentru tot ceea ce a făcut pentru mine și continuă încă să facă!

Trecând mai departe la analiza numerologică a numelui Daniela, să ne uităm puțin la rădăcinile sale istorice:

Incadrat in bogata serie a numelor teoforice ebraice compuse cu elementul secundar -el (scurtare din Elohim, termen cu care era desemnat Iahve — „Dumnezeul unic”) Daniel este un compus asemanator altor nume cunoscute si la noi: —> Gabriel, Raiael, Samuel etc. Atestate si in inscriptiile cuneiforme, numele in -el au ca prim element un verb, de obicei la persoana a III-a singular, legat de elementul final printr-o vocala lunga -i- (ca Anan-i-el, Akkab-i-el) etc. Interpretat in acest mod, Daniel ar insemna „Dumnezeu a judecat

(Sursa)

Harta numerologică a numelui Daniela

După cum se poate observa în harta numerică de mai sus, acest nume prezintă o configurație numerică foarte interesantă. A se nota faptul că numele bărbătesc Daniel prezintă caracteristici numerice diferite, așa cum vom vedea într-un articol viitor.

Femeile care poartă acest nume sunt sensibile, idealiste și inteligente. Au o mare sete de cunoaștere, de a face lucruri noi, de a călători, de a cunoaște oameni interesanți și de a-și lărgi orizonturile. Aceste femei sunt curajoase, puternice și independente și au capacitatea de a inspira pe cei din jurul lor prin forța cu care se dedică lucrurilor și proiectelor care le pasionează.

Au o personalitate deschisă, sunt creative, sociale, prietenoase și vesele și le place să fie în centrul atenției. În ceea ce privește lucrurile în care se implică, se poate spune că au o fire practică, metodică și echilibrată și nu se tem să își asume responsabilitatea, ceea ce contrabalansează de minune tendința de a face prea multe lucruri deodată.

Sunt capabile de a conduce [și le și place să se afle în poziția asta], sunt perfecționiste, atente la detalii și mult mai înțelepte decât ar părea la prima vedere. Sunt curioase, veșnic dornice să afle lucruri noi, să cunoască și să dobândească experiență și înțelepciune și își asumă riscuri calculate. Există o mare probabilitate ce multe dintre cele ce poartă acest nume să fie interesate de științe, religie sau spiritualitate. Numărul 7 (dorința inimii) este numărul celor ce caută adevărul, al celor ce caută să înțeleagă lumea, dincolo de ceea ce se poate vedea cu ochiul liber. Interesul pentru latura spirituală/esoterică a vieții nu este neobișnuită.

Cei ce își doresc să cunoască o femeie Daniela vor descoperi, dincolo de suprafață, adâncimi și profunzimi nebănuite, dar asta numai dacă li se permite să o facă întrucât este destul de greu să pătrunzi în sufletul lor. Există o tendință puternică de a se replia în sine, în special în momentele dificile. Sunt calme, nu se pierd ușor și analizează situațiile și oamenii în profunzime, cu precizia unui neurochirurg. Aș spune că în cazul lor este destul de des întâlnită tendința de a despărți firul în patru.

Un aspect important de reținut este faptul că ele își doresc libertatea de a fi ele însele, de a trece peste orice fel de limitări și constrângeri. Au un mare potențial de creștere în zona de dezvoltare personală, profesională și spirituală. Sunt înzestrate cu abilități verbale considerabile iar comunicarea este un punct forte.

Este posibil să existe o anumită instabilitate în viața lor, în special pe partea de emoții, sentimente și dorințe, dar acest lucru depinde foarte mult de celelalte numere din harta numerologică personalizată a persoanei în cauză.

Provocarea lor este să își pună resursele, abilitățile și talentele în slujba unor aplicații și aspirații practice, preferabil unele care să vină în sprijinul oamenilor și societății. Pe lângă aceasta, este important să își concentreze eforturile în direcții bine gândite și planificate, pentru a evita tendința de împrăștiere în nenumărate direcții.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință de către numere. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

 

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

 

19 Comments

 1. Hmmm… 🙂 Al doilea prenume al meu este Daniela. Când eram mică, așa mă striga toată lumea. Dar când am crescut îndeajuns ca să-mi impun punctul de vedere :), am hotărât că eu voi răspunde numai la primul prenume, care îmi plăcea mai mult.
  Acum, însă. văd că mă regăsesc în multe caracteristici ale numelui Daniela.
  Foarte interesant ce spui, și faci o lucrare originală ! Mult succes înainte !

  • Bună, Florina,

   Îți mulțumesc pentru vizită (te numeri printre cei mai fideli cititori ai mei!) și pentru aprecierile sincere. Mă bucur foarte mult că îți este de folos ceea ce scriu, ție și tuturor Danielelor de pe lume. 🙂

   Este întradevăr o lucrare originală, și pot spune că depun multă pasiune și suflet în redactarea acestor articole. Simt o mare bucurie că pot oferi astfel de lucrări spre folosul oamenilor de pretutindeni.

   Îți mulțumesc încă o dată și îți doresc tot ceea ce este mai bun, ție și celor dragi!

   Cu drag,
   Andrei

 2. Intr-adevar,ma regasesc aproape in intregime in analiza pe care o faceti.Sunt uimita,sincer.Bravo pt.munca depusa si pt.clarviziune.
  Va doresc numai bine si sanatate, Dana

 3. Chiar mă regăsesc in tot ceea ce ai scris. Toate deprinderile mele le am pe acea parte spirituala si da, emotiile si sensibilitatea îmi cam îngreunează munca. Peste toate acestea, ai mentionat ceva de cifra 7… Exact ziua mea de nastere. Numai bine !

  • Bună, Daniela,

   Îți mulțumesc pentru vizită și pentru apreciere. Înseamnă mult pentru mine și mă bucur că ți-a fost de folos! Te mai aștept pe aici!

   Cu drag,
   Andrei

 4. Da.. e usor sa te regasesti in descrieri care au numai aspecte pozitive. Si la mine se potrivesc unele. Daca se potriveau toate, m-as fi autoproclamat regina… dar, din pacate, trebuie sa ma multumesc cu statutul meu de simpla femeie care se numeste Daniela 🙂

  • Bună, Daniela,

   Ai dreptate, întotdeauna există acest risc. Este chiar un aspect studiat de către sociologi: efectul Forrer sau Barnum. Este adesea asociat cu artele precum zodiacul, astrologia, numerologia, tarotul, etc. Admit că analiza bazată doar pe un singur aspect – prenumele unui om – nu poate spune decât lucruri foarte generale. Altminteri, un prenume încadrat în tabloul numerologic particular al unui individ poate fi analizat altfel.

   În cele din urmă, ne descurcăm cu ce avem. 🙂 Am știut mereu că ar trebui să insist mai mult și asupra laturii negative/pasive ale numerelor, dar cred că am fost mereu mult prea optimist. Observația ta este bună, și voi ține cont de ea pe viitor.

   Îți mulțumesc.

   Cu drag,
   Andrei

 5. Ma regasesc in intregime, mi-ai inseninat ziua cu tot ce ai scris despre semnificatia acestui nume !
  Cu drag,
  Daniela

  • Bună, Daniela,

   Îți mulțumesc pentru vizită și pentru apreciere. Mă bucur să aflu că undeva pe lumea aceasta, cuvintele mele pot însenina ziua cuiva.

   Îți mulțumesc.

   Cu drag,
   Andrei

 6. unele din aceste cuvinte mi se potrivesc…si imi place ca vad ca acest nume semnifica ceva ….bravo mesterului

  • Bună, Daniela,

   Fiecare nume înseamnă ceva, într-un fel sau în altul, dar mă bucur că ai putut să găsești o semnificație pentru tine însăți. Îți mulțumesc.

   Cu drag,
   Andrei

 7. Mulţumesc mult! M-a regăsit in aceasta analiza numerologica a prenumelui .
  Sărbători fericite !

 8. In aceasta informatie exista un pic de adevar ,dar oricum multumesc!!!

 9. Buna,
  Multumesc pentru dezvaluirile semnificatiei numelui meu .
  Foarte interesant , chiar mi se potriveste numele, zodia balantei si zodia maimutei in chinezesc,.

  Cu drag
  Daniela H

 10. Al doilea prenume al meu este Daniela iar din câte am citit din aceasta descriere mi se potrivește perfect acest prenume mult mai bune decât primul prenume al meu Cosmina

 11. Si eu ma numesc Dana! Sincec ne-a dat la scoala de adus semnificatia numelui meu! Mersi mult de ajutor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

 • Testimonials

  Roxana Elena Gîngu