Semnificația numelui Ștefan

Durata articol - 5 minute

STEFAN

Fiindcă în această zi este sărbătorit Sfântul Ștefan iar numele său mi-a atras dintotdeauna atenția, am hotărât ca astăzi să îi dedic un articol succint cu privire la configurația sa numerologică.

Nume de rezonanță în istoria noastră, vechi și cu largă arie de răspândire, Ștefan este forma specific românească ce continuă gr. „Stephanos” – având semnificație clară datorită identității cu subst. stephanos „coroană”. (Sursa)

Profil Numerologic: ȘtefanPoate primul lucru care mi-a atras atenția la această configurație este combinația dintre Numărul Destinului 2 și Dorința Inimii 6. Această combinație descrie un om foarte sensibil, atent și cu un pronunțat simț al responsabilității față de cei din jur. Are capacitatea de a empatiza cu oamenii care îl înconjoară și poate evalua cu ușurință nivelul emoțional al unui individ sau al unui grup. Pot fi manipulatori în adevăratul sens al cuvântului, prefăcuți, diplomați și pot lucra excelent în echipă sau în parteneriat.

Pot fi buni consilieri și terapeuți și în general în orice altă meserie sau profesie care implică lucrul cu oamenii. Deși nu pare, ei pot fi adevărați conducători și lideri, înțelegând cu ușurință nevoile și pulsul general al oamenilor. Sunt capabili de a conduce din umbră, lăsându-i pe alții să își asume gloria și lumina reflectoarelor, atâta timp cât ei au satisfacția de a-și fi văzut planurile duse la capăt.

Pot fi timizi, nesiguri, auto-critici și egoiști și, deseori, au nevoie să fie împinși de la spate pentru a atinge un obiectiv sau pentru a duce la îndeplinire o sarcină sau un plan.

Temele cheie pentru acești indivizi sunt echilibrul, cunoașterea de sine, empatia și înțelegerea. În adâncul sufletului lor ei își doresc să ajute și să fie de ajutor, își doresc să iubească și să fie iubiți și caută să aducă armonie și pace în mediul în care trăiesc. Au un suflet de artist, trăiesc cu emoție și pasiune, se dedică total și deseori au tendința de a se sacrifica pentru cei pe care îi iubesc.

Concluzie

Bărbații Ștefan sunt creativi, au o viziune largă asupra vieții și au o personalitate impresionantă. Cei care îi cunosc sunt cuceriți de vitalitatea, pofta de viață, pasiunea și focul care pare să îi cuprindă pe cei ce poartă acest nume. Ei caută să experimenteze viața în multiplele sale forme, sunt atrași de călătorii, senzații tari, experiențe stranii, necunoscuți (necunoscute?) și tot ceea ce este fascinant și are puterea de a le lărgi orizonturile.

Sunt mai degrabă conservatori, rezervați și țin la tradiție și la obiceiurile lor, dar din când în când vor căuta să își depășească limitele și să se surprindă atât pe ei înșiși cât și pe cei din jur.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință de către numere. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Împreună, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

4 Comments

 1. Adevarat . Asemenea intaiului Mucenic si Arhidiacon Stefan , barbatii purtatori ai acestui nume sunt si buni camarazi , oameni de nadejde . Poti porni cu ei la drum , nu te vor parasi , oricat de greu ar putea parea la prima vedere calea pe care ai plecat.
  Multumim frumos Andrei , cu tine cunoasterea aproapelui e mereu in actualitate . Iar drumul spre sufletului omului e mult mai lina 🙂

 2. Acești bărbați sunt cinstiți și de încredere, despre asta pot depune mărturie ! 🙂 Dar ce-i drept, foarte conservatori, chiar și atunci când la suprafață apar drept foarte moderni.

  Cum ai spus și tu, însă, numele însuși exprimă doar o ”schemă” a personalității, în rest, intervine liberul arbitru.

  La mulți ani pe 2013, și un an mai bun, cu multe împliniri !

  • Îți mulțumesc pentru urări, Florina, și pentru aprecierile și completările aduse. 😀

   La mulți ani și ție! Îți doresc multă sănătate, ție și familiei tale, multe realizări, bucurii și vise împlinite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

 • Testimonials

  Roxana Elena Gîngu