Semnificația numelui Simona

Durata articol - 7 minute

Simona

„Simona” este numele care a primit cele mai multe voturi în sondajul de opinie realizat pe pagina de Facebook a site-ului. Așa cum am promis, voi realiza în continuare un profil numerologic pentru acest nume, precum și pentru toate celelelate care au fost votate, în ordine descrescătoare.

Numele „Simona” este o variantă a lui „Simion” ale cărui origini sunt destul de îndepărtate, provenind din limba ebraică, și anume din verbul „shama” – a auzi, a îndeplini. Mai multe detalii despre istoria și etimologia sa găsești aici.

Din punct de vedere numerologic, „Simona” este un nume puternic și aparține, de regulă, persoanelor întreprinzătoare. Au o personalitate energică, originală și nonconformistă (cifra 1). Le place să meargă pe drumuri nebătătorite, să se implice în diferite proiecte și să conducă! Sunt persoane inteligente, organizate și țin foarte mult la familia lor, dar nu apreciază foarte mult să fie îngrădite – au nevoie de libertate și de sprijin pentru a-și împlini visele.

Simona - harta numerologică

După cum se poate vedea în harta de mai sus, cifra 8 este esența – destinul – acestui nume. Această cifră este denumită în numerologie „CEO-ul” (eng. – „director executiv”), datorită faptului că este unul dintre cele mai hotărâte, puternice și mai încărcate numere. Pentru persoanele care poartă acest nume, puterea și faima sunt la fel de atrăgătoare precum este ploaia pentru deșert.

Femeia care poartă acest nume este puternică și hotărâtă iar de cele mai multe ori știe ce urmărește să obțină în viață și, de regulă, dobândește resursele și mijloacele necesare pentru a-și împlini visele. Cu toate astea, energia cifrei 8 este foarte dificil de stăpânit iar atunci când ajunge în conul de umbră al acestei cifre, ea poate deveni tiranică, critică și permanent nemulțumită. Ea poate dobândi cu relativă ușurință puterea pe care o caută, dar o poate și pierde cu aceeași ușurință. Cheia succesului său material are două componente majore: stăpânirea de sine și autocunoașterea. Fără aceste două chei, le va fi foarte greu să dobândească un succes constant și vor urmări cu disperare crescândă mișcarea sinusoidală a creșterii și descreșterii, a câștigurilor și a pierderilor mari care o vor încerca.

Ceea ce am scris mai sus este impresia cea mai puternică pe care această femeie o lasă, dar sub aceasta mai există un strat pe care foarte puțini oameni ajung să îl cunoască. Cifra 7 (dorința inimii) este cifra celor care caută neîncetat sensul vieții și al existenței omului. Aceasta este cea de-a treia cheie. Cifra 7 denotă o minte curioasă și atentă care pune întrebări și care își dorește să cunoască „adevărul”. Acesta este cel mai mare avantaj al persoanelor care poartă numele „Simona”, întrucât el ajută la descoperirea uneia dintre cele mai lăuntrice aspecte ale cifrei 8 – spiritualitatea sa profundă.

Cifra 8, este o cifră foarte spirituală iar scopul ei ultim este armonizarea celor două dimensiuni – material și imaterial (spiritual)  – cele două cercuri care compun cifra 8, sau simbolul infinitului. Dincolo de aspirațiile „materiale” ale acestor persoane se află un potențial spiritual latent care poate fi animat numai de către o anumită „cheie” – autocunoașterea. În manifestările sale înalte, cifra 8 corespunde îndatoririlor sociale, altruismului și dorinței de a ajuta și proteja semenii.

În realitate, puține persoane (dintre cei care au această cifră proeminentă undeva în harta lor numerologică)  reușesc să atingă întregul potențial al cifrei 8 – adică să își dorească să meargă mai departe de succesul material (cu toate că unii vor încerca). Aici însă femeia care poartă acest nume în cele din urmă va simți, mai devreme sau mai târziu, nevoia să o facă, datorită prezenței lui 7 (mai ales dacă cele două cifre sunt întărite și de altele din harta lor numerologică). Dacă nu o va face, sunt puține șanse ca ea să fie pe deplin mulțumită de viața sa, indiferent de câtă putere și faimă va dobândi.

Spiritualitatea (nu în mod neapărat constrânsă la creștinism), scopul și sensul vieții vor reprezenta teme majore în viața acestei femei și ar fi înțelept ca ea să își îndrepte atenția și către aceste aspecte.

Concluzie

Femeile care poartă acest nume sunt cu siguranță interesante și fascinante. Chibzuite, înțelepte și bune judecătoare a caracterului omului ele reușesc să mobilizeze oamenii potriviți pentru a duce la bun sfârșit orice fel de proiect sau sarcină. Au o putere de muncă fenomenală și sunt obișnuite să vadă imaginea de ansamblu – detaliile nu sunt întotdeauna punctul lor forte. Succesul lor în viață depinde foarte mult de voința și disponibilitatea lor de a se cunoaște și de a-și sublima impulsurile inferioare, altminteri puterea le poate corupe și pot deveni persoane înșelătoare, egocentrice, crude și obsedate de putere. De altfel, ele au o voință puternică ce le poate face să fie și destul de încăpățânate

În ultimă instanță, aceste femei sunt puternice și  independente și poartă în ele atât semințele măreției pe care o caută instinctiv dar și pe cele ale distrugerii lor.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

6 Comments

 1. Cunosc cateva femei cu acest nume .Multe din cele descrise aici corespund .Nu e chiar “usor ” de trait cu ele .In sensul bun , constructiv 🙂

 2. ma regasesc in aceasta descriere.

  • Bună, Simona,

   Mă bucur să aud asta. Îți mulțumesc pentru vizită și te mai aștept pe aici!

   Cu drag,
   Andrei

 3. Andrei , din nou ai dreptate . Analiza facuta aici de tine corespunde in teren … cunosc cateva persoane cu acest nume .
  Vesnic nemultumite , greu de comunicat cu ele.
  Si mai greu de construit ceva cu ele , iar daca reusesti , curand abandoneaza . Vor altceva , puterea data cifrele componente , adesea e folosita inutil si distructiv uneori.
  In rest sunt femei placute …

 4. F adevarat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

 • Testimonials

  Nicolae Stoian Salut Andrei, Multumesc mult pentru harta numerologica si interpretarea ei; iti marturisesc ca nu stiam ca este o munca de o asemenea anvergura; probabil ca daca as fi avut constienta asupra efortului necesar pentru intocmirea acestei lucrari, fie nu ti-as fi cerut asta, fie as fi actionat cu multa prudenta, in ideea in care sa nu te impovarez cu acest exercitiu, mai ales facut la modul voluntar. Ma gandesc sincer sa incerc sa-ti recompensez efortul, de indata ce acest lucru va deveni posi… Nicolaie StoianBucurești