Semnificația numelui Alexandra

Durata articol - 5 minute

Într-un articol anterior vorbeam despre semnificația numelui Semnificația numelui Alexandru. Tradițional, suntem obișnuiți să considerăm că Alexandru și Alexandra au aceeași semnificație, dar din punct de vedere numerologic lucrurile nu stau întocmai așa.

 Încadrat intr-o bogata familie de vechi nume pers. compuse (Aleksarhos si Aleksikles, cunoscute inca de la Tucidide, Aleksidemos la Platon, Aleksikrates, la Plutarh etc), Aleksandros este interpretat, in mod curent, ca un compus din verbul alexo „a apara, a proteja” si subst. aner, gen. andros, „barbat, om” (element de compunere foarte frecvent in onomastica greaca).

Deși cele două nume au o sorginte comună, se poate vedea din profilul numerologic de mai jos că ele au caracteristici diferite. Aceste caracteristici apar prin schimbarea ultimei vocale (u), cu vocala „a”.

Alexandra

Comparând cele două hărți, observăm că cifrele aferente Numărului destinului (8) și Dorinței inimii (8) sunt diferite de cele care se regăsesc în profilul numelui Alexandru, respectiv Numărul destinului 1 și Dorința inimii 1.

Prin contrast, putem spune că acolo unde Alexandru este un deschizător de drumuri, un original și un creator prin excelență, Alexandra este un conducător, un organizator și un spirit pragmatic prin excelență.

Persoanele care poartă acest nume sunt literalmente croite pentru a conduce organizații, campanii, proiecte, războaie… și, în general, tot ceea ce poate fi organizat și condus.

Au un simț critic extrem de dezvoltat și pot aprecia cu foarte mare ușurință și rapiditate personalitatea, calitățile și defectele oamenilor care îi înconjoară (acest simț, atunci când este dus prea departe, poate deveni un dezavantaj pentru ele). Sunt persoane proactive, energice și bine ancorate în realitate. Unele dintre capcanele care le pasc pe aceste doamne și domnișoare sunt tendința de a cădea în egotism, severitate, rigiditate și lăcomie.

Provocările cu care aceste reprezentante ale sexului frumos se întâlnesc pe parcursul vieții gravitează în jurul dobândirii echilibrului între planul material și cel spiritual. Dacă pe planul material lucrurile evoluează constant, aproape fără prea mult efort conștient din partea lor (fără a evita tendințele sinusoidale – creșteri și descreșteri bruște), pe planul spiritual aceste persoane au nevoie de a se implica în mod conștient pentru a-și depăși limitările. Atunci când o fac însă, ele devin o adevărată forță a naturii.

Concluzie

Persoanele care poartă numele „Alexandra” sunt active, puternice, hotărâte și organizate. Au un talent înnăscut pentru afaceri și le place să se afle la „conducere”. Au o ambiție puternică și sunt puține lucrurile pe care nu le pot realiza, atunci când își propun să o facă. Cele mai multe dificultăți le întâmpină în acea parte a vieții unde lucrurile nu sunt cuantificabile și/sau bine organizate (aici putem vorbi și despre planul amoros!). Poate deveni egoistă, dictatorială, intolerantă, rigidă, răzbunătoare și cheltuitoare.

Dacă și când va reuși să își echilibreze setea de putere și va atinge un grad de cunoaștere interioară suficient de înalt, femeia „Alexandra” devine o forță care poate muta munții din loc.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

  • Testimonials

    MonicaBuna, Andrei! Voi incepe cu un citat care, din punctul meu de vedere, ti se potriveste ca o manusa: “Pastreaza-ti visele vii! Intelege ca, pentru a realiza ceva trebuie sa ai credinta si incredere in tine, viziune, munca, determinare si daruire. Aminteste-ti ca toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred” by Gail Devers. Le ai pe toate acestea, Andrei: “credinta si incredere in tine, viziune, munca, determinare si daruire”. Indemnul meu este, doar, “sa-ti pastrezi visele vii!”. Este … Monica Nedea08 Aprilie 2013București