Numărul 7 – Cifra Spiritualului

 
Durata articol - 6 minute

7

Cifra 7, căutătorul adevărului, este unul dintre cele mai înțelepte și mai spirituale numere. În ciuda acestui fapt, izolarea poate întârzia sau chiar preveni succesul. Acest număr este asociat cu numeroase simboluri. Printre cele mai cunoscute se numără cele 7 chakre și simbolul masonic al triunghiului așezat peste un pătrat (3+4).

Pentru a afla dacă acest număr se află printre numerele tale principale, urmează instrucțiunile de pe pagina Introducere în Numerologie!

Chakrele reprezintă echilibrul și armonia planului fizic, emotional, mental, intuitiv și spiritual, în timp ce triunghiul așezat peste pătrat reprezintă materia spirituală ce coboară în manifestare/formă fizică. Acest simbol are o lungă tradiție în masonerie și, în fapt, poate fi găsit în multe școli și organizații ezoterice.

Semnele astrologice Pești, Scorpion și Fecioară alcătuiesc caracteristicile comune ale personalității celor născuți sub cifra 7, în timp ce Săgetătorul (supranumit și „căutătorul de adevăr) este adesea asociat în mod eronat cu cifra 7.

 

Aspecte pozitive ale personalității numărului 7

 Organizarea este o trăsătură pe care toți cei care prezintă această cifră o au de dezvoltat. O persoană care se naște sub cifra 7 fie are puternice capacități organizatorice, fie va învăța despre acestea, dar asta doar pe planul fizic. Pe planul spiritual cifra 7 are legături puternice cu puterile magice și cu măiestria dimensiunii spirituale a vieții.

Un alt aspect important pe care trebuie să îl  învețe este „specializarea”. Nu contează domeniul în care se specializează, atâta timp cât le place ceea ce fac și sunt satisfăcuți. Astfel, ei se vor simți împliniți și vor cunoaște o mare pace interioară.

Carierele potrivite pentru aceștia sunt: afaceri, știință, religie, învățământ și domeniile oculte. Toate aceste domenii implică un anumit grad de cercetare – o activitate extrem de agreabilă pentru căutătorul tipic marcat de cifra 7.

Acești indivizi au un intelect dezvoltat și caută întotdeauna adevărul. Mulți dintre aceștia sunt înzestrați cu o înțelepciune naturală pe care cei din jur o recunosc și o caută. Cei mai mulți dintre ei vor descoperi în cele din urmă că au un anumit control asupra laturii spirituale a vieții.

Dacă vrei să te împrietenești cu o persoană care are această cifră bine reprezentată în harta sa numerologică, ar trebui să știi că aceștia au nevoie de intimitate și de un spațiu al lor în care să poată fi singuri cu gândurile lor. Atunci când sunt odihniți, ei pot fi o adevărată forță a naturii în tot ceea ce se implică, dar la un moment dat sima nevoia să se retragă pentru o perioadă (ore, zile sau chiar perioade mai lungi – depinde de situație). În sfârșit, acești indivizi caută să cunoască și să înțeleagă adevărul în orice situație, în mod special când e vorba despre lucruri care au legătură într-un fel sau altul cu misterele vieții.

În cazul în care adevărul pe care acești căutători îl caută nu apare sau nu îl experimentează în mod personal, ei sunt capabili de a cerceta în continuare până ce își vor descoperi propriul adevăr personal.

 

Aspecte negative ale personalității numărului 7

 Provocarea celor care sunt marcați de această cifră a introspecției este să își facă prieteni, să se căsătorească și, în general, să reușească să întrețină relații cu alte ființe umane… Tendința lor de a se izola de lume poate deveni o barieră în calea relațiilor interumane.

Puțini știu că astfel de indivizi au tendința de a se izola pentru zile, săptămâni și chiar luni întregi aducând fel și fel de argumente pentru care au nevoie de așa ceva sau spunând că urmăresc să se dezvolte spiritual lucrând pe planul interior. În realitate, puțini dintre ei ar recunoaște că în același timp ei evită lumea înconjurătoare.

Dacă această tendință de izolare scapă de sub control, ea poate conduce către paranoia și o natură extrem de critică. Odată ajunși în acest punct, vor avea tendința de a-i îndepărta pe cei dragi, pe prieteni sau pe oricare alți cunoscuți, și vor fi tentați să cadă în capcana de a gândi că sunt destinați să trăiască o viață singuratică. În ceea ce privește viața amoroasă, această nevoie de izolare și de spațiu personal vor supune la grea încercare tăria și răbdarea partenerilor lor.

O altă provocare pentru o persoanele aflate sub influența cifrei șapte este să reușească să își tempereze motivațiile egoiste și să evite să devină egocentrici. Mulți dintre aceștia căuta să pară că sunt altruiști și că nu au niciun interes ascuns, dar cei mai mulți dintre apropiații lor pot vedea dincolo de aceste aparențe. Acest lucru este însă valabil doar până ce aceștia ating un anumit nivel de elevare spirituală sau iluminare…

Până când ei nu vor învăța să gestioneze și să mențină relații sănătoase cu oamenii din jur, ei nu vor reuși să își împlinească adevăratul lor potențial și nici nu vor reuși vreodată să se înțeleagă cu adevărat. Aceasta este cea mai mare încercare a lor.

Rezumat

Cifra 7 este una dintre cele mai spirituale numere din numerologie. Această spiritualitate provine dintr-o abilitate înnăscută de a-și direcționa atenția către dimensiunile lor interioare. Costul acestei abilități este lipsa și pierderea prietenilor și a relațiilor. Acești căutători ai adevărului învață să dezvolte și să întrețină relații sănătoase și să își organizeze viețile, menținând și hrănind înțelepciunea și spiritualitatea lor inerentă.

Află mai multe despre destinul tău

Pentru un tablou cu adevărat personal, care să îți descrie caracterul și personalitatea, semnificațiile numerelor din acest articol trebuiesc privite prin prisma întregii hărți Numerologice sau Astrologice.
Dacă ești în căutarea unei analize practice și concrete pe baza Vieții și Destinului tău, poți continua călătoria cu una din analizele de mai jos, sau oricare din analizele din secțiunea SHOP a acestui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *