Joaca de-a Dumnezeu sau determinarea sexului copilului

Durata articol - 4 minutes

Ghici ciupercă ce-i!

În acest articol voi prezenta o metodă clasică (plus câteva variații) de a calcula sexul unui viitor copil. Viitoarea mamă care vrea să afle sexul viitorului său copil (sau viitorul tată interesat în mod particular de această problematică) nu trebuie să cunoască decât câteva operații aritmetice simple. Te invit însă să citești articolul până la capăt, înainte de a consulta metodele de calcul de mai jos, și să reflectezi câteva momente asupra aspectelor evidențiate. Abia apoi, cred eu, vei putea face o alegere cu adevărat conștientă.

Arată calculele! »
1. Adună vârsta mamei/viitoarei mame cu luna concepției (atenție la sfârșitul/începutul lunilor). Dacă rezultatul este impar, va fi băiat, dacă rezultatul este par, va fi fată.
Ex. O tânără mamă are 22 de ani iar luna concepției copilului său este Noiembrie (11): 22+11 = 33 => Copilul va avea sexul masculin.

2. Adună anii de naștere ai soților și ultimele două cifre ale anului de concepție. Ex. Bărbatul este născut în anul 1960, femeia în anul 1966, iar anul concepției este 1986. 1960 = 1 + 9 + 6 + 0 = 16 = 1 + 6 = 7 1966 = 1 + 9 + 6 + 6 = 22 = 2 + 2 = 4 7 + 4 = 11 = 1 + 1 = 2 (cifra anilor de naștere a soților)
Copil 1: 1986 = 8 + 6 = 14 = 1 + 4 = 5 ==> 2 + 5 = 7 ==> Băiat!
Copil 2: 1990 = 9 + 0 = 9 ==> 9 + 2 = 11 = 2 ==> Fată!
Acest calcul poate fi făcut și mai simplu adunând anii după cum urmează: 1960 + 1966 + 86 (Copil 1) = 4012 = 4 + 0 + 1 + 2 = 7 ==> Băiat!

3. Adună zilele de naștere (fără lună) ale ambilor soți cu luna concepției (atenție la sfârșitul/începutul lunilor).
Ex: Soțul este născut pe data de 19 iulie, iar soția este născută pe data de 23 aprilie. Luna concepției este Ianuarie (1) (copil 1). 19 + 23 + 1 = 43 = 7 ==> Băiat!

Trebuie să recunosc că sunt oarecum sceptic în privința folosirii acestor metode pentru a determina (predetermina?) sexul unui viitor copil (motivul pentru care am introdus panoul de mai sus). Având cunoștința, fie și subconștientă, că se pot face astfel de calcule, ești obligat, în cele din urmă, să reflectezi cu seriozitate asupra ideii de preferință în ceea ce privește sexul viitorului tău copil. Aici pot aminti preferința oarecum tradițională pentru copiii de sex masculin… Unii oameni dorm mai liniștiți atunci când nu au de-a face cu dilemele morale/etice care reies din chestiunea delicată de a „alege” sexul viitorului copil.

În cele din urmă, raportându-mă la metodele de calcul în sine, nu pot spune cu certitudine că sunt 100% valide. Se poate greși cu ușurință data (luna) concepției dacă aceasta are loc la trecerea de la o lună la alta (30 septembrie/1 octombrie, spre exemplu), sau numărul zilelor de gestație variază. Un alt factor ce trebuie luat în considerare este nașterea prematură. În cele mai multe cazuri, însă, aceste calcule prezic în mod corect sexul copilului (pentru exemplele de mai sus am folosit datele mele și ale membrilor familiei mele).  Pentru exemplificare și verificare a metodei poți face calculele pentru tine sau pentru oricare dintre membrii familiei tale (cu condiția să știi cu precizie luna și/sau anul concepției).

Personal… înclin spre a nu cunoaște dinainte sexul copilului, dar acest lucru este deja dificil de realizat în momentul de față (având cunoștință de metodele de calcul). Poți spune că în timp le vei uita, dar amintirea lor rămâne pentru totdeauna stocată în memorie, gata de a fi folosită de către subconștient/conștient.

Iată, acesta este unul dintre aspectele ce fac trimitere către o anumită etică sau morală a numerologiei / numerologului. Tot aici putem vorbi și despre manipulare, dar acesta este un subiect mai larg și care merită dezbătut separat. 

Așadar și prin urmare, crezi că este moral sau putem vorbi despre moralitate în a-ți asuma dreptul, fie el și ipotetic, de a decide sexul viitorului copil, alegând în mod conștient luna concepției? Nu seamănă puțin cu joaca de-a „Dumnezeu”? Ce s-ar întâmpla dacă în ciuda calculelor copilul iese fată și nu băiat, sau invers? Poate metodele de calcul sunt întradevăr infailibile, dar de ce să excludem această posibilitate?

*Cunoașterea presupune responsabilitate. Câți dintre noi sunt capabili să își asume responsabilitatea pe deplin și să o poarte cu mândrie chiar și în cele mai vitrege vremuri?

14 Comments

 1. Mereu ma surprinzi ! Stiam de metode de clacul a viitorului sex al copilului insa, includeau alt tip de calcul.
  Nu am mai auzit sau citit de astfel de calcul si il consider super.
  Referitor la finalul articolului…acum ceva timp sexul copilului se afla abia la nastere. Lumea evolueaza, acum exista, dupa cum bine stii ecografia care iti permite sa stii cu mult timp inainte de nastere, ce sex va avea copilul.
  Si, ca tot ce este in acesta lume, atat timp cat e utilizat cu masura, e ok.

  • În cazul ăsta, presupunând o marjă de succes de 80-90%, vei apela la această metodă pentru a încerca să forțezi puțin mâna destinului? :))

   Mulțumesc pentru vizită!

 2. Nu, nu cred. 🙂 Merg pe mana destinului.

 3. A da viata , este o minune ! Prefer sa fie minunea deplina … deci , nu 🙂

 4. Foarte interesant, după fiecare metodă eu trebuia să ies băiat. Din păcate pentru algoritm, nu sunt :))

  • Buna. Esti sigura ca ai calculat corect? E foarte usor sa gresesti cu aceste metode. Acestea fiind spuse, nici eu nu am mare incredere in ele. :))

   Andrei

   • Este foarte interesant ,dar cum ati spus,trecerea de la o luna la alta face mai greu calculul.Mai e si data conceptiei care nu o poti spune cu exactitate.Mie la ambii copii a iesit exact cum spune calendarul chinezesc.

    • Dupa calcule nu a iesit nimic si nici nu am gresit nimic,ca le-am facut pe toate si la fiecare copil imi iesea fix invers.Deci calendarul chinezesc are mare precizie daca nu e trecerea de la o luna la alta.Sora mea a conceput copilul chiar in perioada cand se scimba varsta.

 5. Hihi, foarte sigură!

 6. Cred că acest lucru se întâmplă totuși destul de des. În orice caz, am să încerc să adun aici toate metodele pe care le găsesc. Dacă ai cunoștință de vreo altă metodă, o poți scrie aici, ca să o testăm. :))

  Numai bine!

 7. Nu e bun metoda de calcul.La prima mi- a ieșit ca va fi fata ,iar la a 2 a ca e băiat.Așa ca aștept ecografia mai bine pe baza la calculatoarele astea …. Îmi ies gemeni nu?

 8. Cea mai buna metoda e calendarul chinezesc, este cel mai precis daca putem spune asa. Dupa metoda de aici copilul meu reiese ca ar fi fost fata si e un super baiat:))) si la mine arata eronat, imi spune ca sunt baiat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

 • Testimonials

  Enache RodicaImi place harta numerologica a numelui meu. Stiu ca nimic nu este intamplator si chiar aveam nevoie sa fac un remember al vietii mele pentru a-mi raspunde unor intrebari care ma mistuiau. Harta numerologica mi-a oferit acest lucru, acum stiu. Este foarte bine calculata si descrisa conform literelor numelui meu. Multumesc! Enache Rodica19 martie 2013București