Semnificația numelui Andreea: Femeia cu Suflet de Copil

Durata articol - 5 minute

Andreea

Acest articol marchează începutul unei serii de articole care își propune să arunce puțină lumină asupra semnificațiilor profunde ale numelor pe care fiecare dintre noi le purtăm. Puțini mai sunt aceia care încă nu au auzit că numele lor provine de la un anume cuvânt grecesc/latinesc/ebraic/etc care înseamnă cutare lucru. Mihai/Mihaela corespunde numelui ebraic Mikael, care înseamnă „cel care este asemenea lui Dumnezeu”, și așa mai departe, dar în afară de asta… ce secrete ar putea ascunde numele pe care îl auzim în fiecare zi din viața noastră și pe care îl considerăm ca fiind al nostru?

Întotdeauna m-am întrebat ce altă semnificație mai poartă numele meu, în afară de explicația rădăcinii sale.

Având în vedere că în această perioadă mă preocupă arta numerelor m-am gândit să aduc un plus de valoare spațiului cibernetic încercând să ofer câteva interpretări numerologice modeste pentru numele cu care ne întâlnim zi de zi. Fiecare dintre noi cunoaște o Andreea, un Mihai, un George sau o Cristina, fiecare viitoare mamă este interesată de numele copilului său și fiecare dintre noi ar putea fi interesat de semnificația numelui pe care îl poartă.

Această serie de articole urmărește să ofere o interpretare numerologică succintă a cifrelor care se regăsesc în numele noastre.

Pentru acest articol „pilot” am ales numele Andreea, întrucât persoana care poartă acest nume a fost cea care m-a sprijinit să merg pe această cale, încă de la bun început. Ei îi dedic următoarele cuvinte împreună cu recunoștința și admirația mea eternă.

Andreea - harta

Numele „Andreea” provine din cuvântul grecesc Andreas/andreia, care înseamnă „bărbăție, curaj”.

Numerologic vorbind, caracteristicile principale ale acestui nume sunt creativitatea, optimismul, expresivitatea și pofta de viață, reprezentate prin cifra 3 în harta de mai sus. Au o imaginație bogată, le place dramatismul și au tendința de a exagera. Multe dintre femeile care primesc acest nume de botez vor fi inteligente, independente, ambițioase, curajoase și vor aprecia libertatea de care vor avea nevoie ca de aer. Pot da dovadă de talent artistic în artele vizuale: scris, pictură, teatru. Au o personalitate impresionantă și puternică, răspândind un aer de aristocrație și au puterea de a inspira oamenii, întocmai ca muzele din antichitate.

Aspecte pozitive: originalitate, creativitate, optimism, flexibilitate și adaptabilitate la nou, încredere în sine, aptitudini sociale, abilități organizatorice și de conducere, voință puternică.

Aspecte negative pot fi: tendința de a-și împrăștia energia în tot felul de proiecte, egocentrismul, superficialitatea, evitarea responsabilității și a angajamentelor, dificultăți în finalizarea proiectelor, impulsivitate, crize de temperament, tendința de a exagera, încăpățânare.

Sunt idealiste, sensibile, și vulnerabile. Sunt firi meditative, le place să găsească răspunsuri în propria persoană, nu agreează sfaturile și sunt perfecționiste.

Concluzie

Femeile care poartă acest nume sunt deosebit de expresive și au o personalitate puternică. Au un mare potențial creator, adoră aventura și schimbările. Lumea este locul lor de joacă și manifestă acel entuziasm copilăresc în fața a tot ceea ce este nou.

Ele vor avea de învățat lecții precum: răbdarea, concentrarea, organizarea, altruismul, responsabilitatea, finalizarea proiectelor, auto-controlul emoțiilor, cunoașterea de sine și colaborarea cu cei din jur.

Mai mult decât orice altceva ele vor aduce bucurie și inspirație în inimile tuturor celor care se află în preajma lor.

Notă: 

Aceste caracteristici trebuiesc privite cu indulgență, întrucât nu vor exista niciodată două persoane identice. Chiar și în cazul persoanelor care poartă aceleași nume (nume + prenume) vor exista diferențe mari întrucât fiecare om are o experiență de viață diferită, iar asta ne modelează personalitatea într-un anumit fel. Există însă anumite trăsături de bază care dictează sensul sau direcția generală de manifestare, cu un anumit grad de precizie, iar acestea pot fi revelate cu ușurință prin calcularea numerelor personale. Cu toate astea, nici aici povestea nu este atât de simplă pentru că numerele trebuiesc privite în ansamblu, împreună cu toate celelalte numere care alcătuiesc o hartă numerologică. Laolaltă, aceste numere alcătuiesc un fel de curcubeu numerologic, o amprentă unică a persoanei respective, adesea ușor diferită față de cea descrisă în articolul de față.

Pe lângă considerațiile mai sus amintite, mai pot adăuga că depinde și dacă acesta este prenumele pe care îl folosește în mod uzual sau nu (dacă are mai multe prenume) sau dacă îl folosește în forma completă sau nu. Dacă este al doilea sau al treilea prenume, ș.a.m.d., conform certificatului de naștere, influența sa va fi mult mai subtilă decât a primului prenume.

În ultimul rând, trebuie să ținem minte că numele reflectă doar o parte din personalitatea noastră și trebuie privit ca pe un instrument care să ne conducă mai departe pe calea cunoașterii de sine și nu ca pe un sfârșit de drum.

Continuă călătoria…

Dacă vrei să continui această călătorie pe care ai început-o aici, călătoria cunoașterii de sine, îți recomand să citești și despre oferta de analize personale de mai jos.

aNALIZA natală DE BAZĂ

INTRODUCERE

analiza unui DOMENIU de viață

ASTROLOGIE NATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE skype

înregistrareA SESIUNII

200 ron

ANALIZA natală FUNDAMENTALĂ 

INTRODUCERE

EXPUNEREA MODELULUI DE DESTIN

analiza 12 DOMENII DE VIAȚĂ 

aSTROLOGIE nATALĂ tropicală

nUMEROLOGIE

SESIUNE VIDEO PE SKYPE

inregistrareA SESIUNII

Analiza Astrologică siderală 

ANALIZA PREDICTIVĂ DE BAZĂ

(400 ron) 300 RON

OFERTA

9 Comments

 1. Imi place ! 🙂

 2. Andrei, Andreia vine din greaca veche de la andros care înseamnă bărbat. Nu am găsit în dicționar ”andreas” și nici ”andreia”. Cum se ajunge de la ”bărbat” la ”femeie cu suflet de copil” e un adevărat mister. Singura explicație ar fi că iubita ta poartă numele ăsta și atunci e admirabil că tu o transfigurezi în acest mod. E admirabil pentru relația voastră dar nu și pentru explicarea numelui. 🙂

  • Bună, Aye,

   îți mulțumesc pentru vizită și pentru obiectivitate. Observația ta este corectă, în sensul că titlul nu are la bază semnificația etimologică a numelui, ci încercarea de a transpune în mod simbolic esența configurației numerologice a acestui nume, așa cum poate fi ea relevată prin studiul numerelor. În altă ordine de idei, ești liber(ă) să nu fii de acord cu mine și să vii cu o propunere mai bună.

   Interpretarea obiectivă, oricât de nobil ar suna, se oprește la simpla enunțare a potențialei relații dintre numere și litere. Dincolo de asta pășim în sensibil și, eventual, suprasensibil, unde numai intuiția, în mod necesar subiectivă, din păcate sau din fericire, ne mai poate ghida.

   Numai bine.

 3. nu cred ca toate sunt asa caci nu e drept

  • Firește va nu sunt toate așa. EstE vorba despre o parte a lor, despre anumite tendințe pe care fiecare le poate dezvolta sau nu. Exista de asemenea factori numerologici personali suplimentari care pot fi luati în considerație, dar care depășesc scopul studiului de fata.

 4. te rog nu posta nebunii de nu stii nimic

  • Te rog și eu, la rândul meu, sa nu postezi doar de dragul de a afișa niște cuvinte. Studiul de fata este un studiu, o propunere de interpretare. Este ok sa nu fii de acord cu el, dar dacă vrei neapărat sa spui ceva, adu și argumentele necesare. Succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

 • Testimonials

  Nicolae Stoian Salut Andrei, Multumesc mult pentru harta numerologica si interpretarea ei; iti marturisesc ca nu stiam ca este o munca de o asemenea anvergura; probabil ca daca as fi avut constienta asupra efortului necesar pentru intocmirea acestei lucrari, fie nu ti-as fi cerut asta, fie as fi actionat cu multa prudenta, in ideea in care sa nu te impovarez cu acest exercitiu, mai ales facut la modul voluntar. Ma gandesc sincer sa incerc sa-ti recompensez efortul, de indata ce acest lucru va deveni posi… Nicolaie StoianBucurești