Numărul 2 – Cifra Prietenului

 
Durata articol - 4 minute

2

Persoanele reprezentate de cifra 2 apreciază echilibrul în toate lucrurile.

Pentru a afla dacă acest număr se află printre numerele tale principale, urmează instrucțiunile de pe pagina Introducere în Numerologie!

Simbolul acestei cifre este o pereche de oameni care stau unul lângă celălalt. Seamănă  foarte mult cu semnul astrologic al Gemenilor. Doi indivizi singuratici se unesc și formează o unitate. Acum ei nu mai sunt singuri, dar trebuie să lucreze la unison, ca unul singur. Atâta timp cât vor lucra împreună, ei vor atinge echilibrul.  Odată ce încep să tragă în direcții diferite, echilibrul este distrus iar unitatea se destramă.

 

Aspecte pozitive ale personalității numărului 2

 În numerologie, cifra 2 este pacificatorul. Acest număr este diplomatic și are o intuiție puternică în legătură cu dorințele și nevoile oamenilor. Firi sensibile, majoritatea celor marcați de această cifră nu apreciază critica, ba chiar încearcă să o evite pe cât posibil. Cei mai mulți dintre cei născuți sub acest număr sunt rădbători și cooperanți.

Mulți persoane cu acestă cifră sunt blânde și romantice cu o energie mai degrabă mentală decât fizică. Adesea, ei pot avea puteri psihice impresionante și pot înțelege cu ușurință pe cei din jur. Această personalitate are tendința de a fi foarte iubitoare, având capacitatea de a convinge pe cei din jur să o urmeze în mod tacit.

Deși la prima vedere nu par a fi „lideri”, aproape toți cei născuți sub această cifră au potențialul de a conduce. În schimb, ei aleg să susțină mai degrabă decât să conducă în mod direct. Dacă li se va cere totuși să îndeplinească o sarcină, cei mai mulți dintre aceștia o vor  duce la capăt cu succes. Sunt mai mult decât potriviți pentru o poziție de comandă.

Cifra 2 învață că cea mai bună cale de a te raporta la cei din jur este o cale calmă, liniștită și complet tolerantă. Cei mai mulți dintre cei născuți sub acest număr descoperă că atunci când preiau de bunăvoie poverile altora, ei își urmează adevăratul drum în viață.

În ultimă instanță este important de înțeles că numărul 2 reprezintă echilibrul. Aproape toți cei legați de aceată cifră învață când și cum să găsească secretul echilibrului propriei lor vieți dar și a vieților altora. Numărul 2 este asociat cu receptivitatea iar în cărțile de tarot este reprezentat cel mai bine de către arcana majoră – „Preoteasa”.

 

Aspecte negative ale personalității numărului 2

Cel mai frustrant aspect negativ al acestei personalități este nevoia dependenței de alții. Dintre toate numerele, cifra 2 este cea care de cele mai multe ori ajunge să fie cea mai codependentă. Mai mult decât timiditatea sa aparentă, nevoia de dependență este cea care îi trage pe aceștia în jos.

Pe lângă codependență, un alt aspect negativ al celor născuți sub această cifră poate fi: indecizia. Chiar și în ceea ce privește deciziile minore, acestora le este dificil să se hotărască. Ei trebuie să învețe  să se sprijine pe propriile forțe, să fie hotărâți și să nu se subordoneze fiecărei figuri autoritare pe care o întâlnesc. Abia atunci când ei încep să devină figura autoritară, își vor descoperi și își vor dezvolta adevărata putere.

Numărul 2 învață că fiind singur nu înseamnă în mod necesar că ești și singuratic. Lumea este plină de oameni deschiși care caută să înfiripe prietenii noi și profunde – prietenii de care numărul 2 se poate bucura și poate câștiga de pe urma lor, atâta timp cât nu devin critici în privința noilor lor prieteni.

În cele din urmă, acest număr trebuie să învețe să păstreze o atitudine pozitivă și deschisă. Mulți dintre cei născuți sub cifra 2 au tendința de a cădea în depresii, sau de a deveni malițioși atunci când simt că au fost nedreptățiți. Echilibrul și justiția nu înseamnă întotdeauna același lucru, iar numărul 2 învață adevăratul înțeles al echilibrului și justiției.

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

2 comentarii

 1. M-am regasit de la inceput pana la final! Multumesc!

  • Bună, Corina,

   Mă bucur să aud asta! Îți mulțumesc pentru vizită, iar dacă ai întrebări, îți stau la dispoziție!

   Cu drag,
   Andrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *