Viața lui Bruce Lee – Maestrul Dragon

 
Durata articol - 8 minute

Bruce Lee

„Un scop nu este întotdeauna menit să fie atins, el de multe ori serveşte pur şi simplu ca ceva ce urmăreşti.” –Bruce Lee

Am avut ocazia de a vedea numeroase hărți numerologice dar trebuie să recunosc că niciuna nu m-a surprins mai mult decât a făcut-o harta lui Bruce Lee, prin acuratețea cu care acesta s-a apropit de forțele arhetipare care i-au animat destinul.

Bruce Lee s-a născut în data 27.11.1940 (Anul dragonului), în San Francisco, California iar numele său de naștere, pe care îl folosea în acte, era Jun Fan Lee (fig. 1). Pseudonimul Bruce Lee (fig. 2) este folosit doar ca nume de scenă. Pentru acest articol am ales să vorbesc atât despre numele de naștere cât și despre numele de scenă, întrucât fiecare dintre ele prezintă informații interesante.

JUN FAN LEE  BRUCE LEE

Cum spuneam mai sus, nicio altă hartă nu m-a surprins, până acum, mai mult decât harta numerelor lui Bruce Lee sau, mai bine spus, harta lui Jun Fan Lee. Primul lucru care îmi sare în ochi sunt acei doi 7 din Calea Vieții și Numărul Destinului. Fiind cele mai importante două numere ale sale, acestea au o grutate covârșitoare în personalitatea, caracterul și drumul vieții lui Bruce Lee, cu atât mai mult cu cât sunt unite de aceeași cifră.

Cifra 7 este o cifră foarte spirituală în numerologie și nu numai, încărcată cu multă energie, dar atunci când am făcut conexiunea cu viața lui, am fost surprins să constat cât de adânci erau conotațiile sale: dorința de a revoluționa și perfecționa și principiile fundamentale ale artelor marțiale, cunoașterea de sine, introspecția, dorința perpetuă de a se dezvolta și de a-și cunoaște și depăși limitele, cunoaștearea și controlul total al corpului, caracterul și personalitatea sa explozivă. Tot aici pot „agăța” și studiile sale în domenii precum dramaturgia și filozofia din cadrul Universității Washington și necesitatea aproape viscerală de a închega totul într-o singură viziune.

Cu toate astea, am fost mai departe surprins să constat că atunci când a fost întrebat în legătură cu credința în divinitate, Bruce Lee afirmă că „nu prea crede în așa ceva”. Cifra 7 este cifra căutătorilor adevărului iar Bruce Lee a căutat fără îndoială acea esență a principiului mișcării cel mai bine exprimată prin artele marțiale.

„De când am fost copil am avut această dorinţă (indemn) de expansiune şi creştere. Pentru mine activitatea şi datoria unui om de calitate este dezvoltarea sinceră şi cinstită a potenţialului său.”

„Toate tipurile de cunoaștere în ultimă instanță înseamnă cunoaștere de sine.”

Cifra 5 este cifra libertății, a schimbării și a adaptabilității. În toate documentarele pe care le-am văzut despre el am întâlnit de fiecare dată, clar formulată, dorința de a se exprima și exterioriza și de a fi recunoscut drept un artist al artelor marțiale și nu un star de cinema.

„Goleşte-ţi mintea, fii fără formă, fără model, ca apa. Dacă pui apa într-un pahar, apa devine paharul. Dacă pui apa într-o sticlă, apa devine sticla. Dacă pui apa într-un ceainic, apa devine ceainicul. Apa poate curge sau se poate sparge. Fii apă prietene.”

Cu cât stau și reflectez mai mult asupra hărții sale cu atât mai mult încep să cred că visul lui Bruce Lee a fost acela de a arăta oamenilor (prin filmele pe care insista să le producă personal) o nouă profunzime și însemnătate a artelor marțiale ca formă de expresie sublimă a trupului și spiritului uman. Cu riscul de a mă repeta, voi spune că sunt conștient că adesea oamenii sunt depășiți de propriile lor legende, dar sunt încrezător că Bruce Lee era un maestru veritabil al artei exprimării și cunoașterii de sine.

„Ca să te exprimi sincer şi nu să te minţi pe tine, este un lucru foarte greu de realizat. Trebuie să te antrenezi să îţi menţii reflexele astfel încât atunci când le vrei să fie acolo instant. Când vrei să te mişti te mişti, şi eşti determinat să te mişti, nu te dai in lături nici măcar 1 cm nici măcar mai puţin de atât. Pentru a face asta trebuie să te antrenezi şi să devii una în primul rând cu tine. Atunci când te gândeşti într-o clipă sunt acolo toate cunoştinţele şi toată persoana ta.”

Înainte de a încheia aș vrea să spun câteva cuvinte despre numele lui de scenă: Bruce Lee. Întotdeauna mi s-a părut că acel „Bruce” a fost o alegere ciudată (deși doar recent am aflat că nu era numele său de naștere), dar privind harta numerologică a pseudonimului său încep să mă gândesc că poate nu este o alegere chiar atât de ciudată. Combinația de cifre 8-9-8 este una foarte puternică în numerologie și trimite în mod direct către faimă, succes și idealuri utopice. Unul dintre visele lui Bruce Lee era să dobândească faimă internațională și să câștige $10.000.000. Dacă ar fi să mă aventurez în domeniul incert al speculației… aș spune că numele său de scenă este „ales” având la bază evidentele considerente numerologice la care cultura chinezească nu este deloc imună. În afara acestei speculații, nu ne rămâne decât să apelăm la o simplă coincidență.

În privința morții sale subite la vârsta de 32 de ani, în plină forță, sănătate și condiție fizică (cauza oficială a morții este: edem cerabral provocat de o reacție alergică la un tip de aspirină) încă există numeroase speculații și teorii conspirative. Principalele două teorii alternativă spun că că ar fi fost otrăvit de către Triade pentru că nu a vrut să facă afaceri cu ei sau că ar fi murit în urma unei lovituri mortale antice (Dim Mak) pe care a primit-o cu câteva săptămâni înainte în timpul unei competiții cu elita artelor marțiale chinezești (conform unui scenariu în care elita artelor marțiale chinezești nu era de acord cu descoperirea celor mai tainice secrete ale artei lor în fața publicului larg).

Concluzie

Bruce Lee a căutat să se descopere pe sine (7) nu atât printr-un stil de arte marțiale, cât prin a inventa și dezvolta o nouă „artă a mișcării” – Jeet Kune Do (5), combinând, rafinând și aplicând principii din artele marțiale cunoscute, filozofie, buddhism, box, psihologie și multe altele obținând printr-un proces de alchimie interioară o cale de a se exprima în mod veritabil și plenar.

Trebuie să recunosc că atunci când mă uit peste harta unui om încerc înainte de toate să înțeleg ceea ce pot învăța din viața acelui om. În cazul lui Bruce Lee am descoperit mult mai multe puncte comune între personalitatea, caracterul și aspirațiile noastre decât m-aș fi așteptat. Este una dintre puținele persoane pe care mi-ar fi plăcut să le cunosc în timpul vieții lor, și da, aș fi devenit studentul lui. Acum nu îmi rămâne decât să îl cunosc prin intermediul scrierilor și jurnalelor sale și a filmelor pe care le-a lăsat moștenire lumii.

În încheiere voi spune că odată cu acest „proiect numerologic” am avut ocazia de a cunoaște un om deosebit cu o viziune unică asupra vieții și care a lăsat o impresie profundă asupra mea și asupra lumii întregi. Mărturisesc acum că datorită lui, mi-am propus să practic o formă de arte marțiale și să acord mai multă atenție trupului meu.

Află mai multe despre destinul tău

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cine ești cu adevărat, și vrei să continui călătoria de cunoaștere de sine, îți recomand Cursul Gratuit de Numerologie Hermetică, sau oricare din analizele natale și predictive din secțiunea SHOP a acestui site.

3 comentarii

  1. Foarte interesant si acest articol .Parafrazand , daca nu ar fi existat , trebuia inventat .Serios vorbind , eu cred ca putin cate putin din toate s-au intamplat …
    Mai interesant ar fi parcursul vietii fiului sau Brandon Lee , mort la 28 de ani , moarte suspecta pana azi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *